با سفر به آگرا در قطعه‌ای از بهشت روی زمین اقامت کنید!

جاذبه‌های گردشگری آگرا
با سفر به آگرا در قطعه‌ای از بهشت روی زمین اقامت کنید!

در  تور هند حتما به آگرا، مرکز هنر و فرهنگ و تجارت هندوستان سر بزنید، این شهر نامش از کتاب حماسی ماهابهاراتا و کلمه‌ی آگرهبانا وام گرفته شده است. آگرهبانا به معنای بهشت است و شهری‌ است که در آن بناها و معماری‌های ایرانی بسیار دیده می‌شود و در زمان پادشاهی ظهیر محمدالدین بابر (اولین پادشاه تیموری هند) در قرن شانزدهم میلادی، ساخت چهارباغ‌های ایرانی در آن بسیار رونق گرفته است. از دهلی (رأس اول) تا این شهر فاصله‌ی کوتاهی وجود دارد که می‌توان آن را در پروازی به طول نیم ساعت و یا با قطاری در طول 4 ساعت طی کرد. این شهر به واسطه‌ی قرار داشتن تاج محل (یکی از عجایب هفتگانه‌ی دوران حاضر) در آن شهرت جهانی دارد اما بناهای دیدنی‌اش فقط به تاج محل محدود نمی‌شوند.

 


تاج محل (Taj Mahal)
تاج محل که از آن با عنوان سمبل عشق نیز یاد می‌کنند، ساختش در سال  ۱۶۳۲میلادی آغاز و در ۱۶۴۷ پایان پذیرفت. این بنا به دستور شاه جهان (پنجمین امپراتوری گورکانی هند) برای یادبود همسر ایرانی‌اش، ارجمند بانو بیگم، معروف به ممتاز محل ساخته شده است.

 

 

تاج محل در آگرای هندوستان

 

ممتاز محل در ۱۶۳۱میلادی به هنگام وضع حمل از دنیا می‌رود و از همسرش شاه جهان می‌خواهد که پس از او دیگر زنی را به همسری نگیرد و نیز در محل دفنش آرامگاهی بسازد که ممتاز محل در آن همیشه جاودان بماند. شاه جهان درخواست‌های همسرش را می‌پذیرد و پس از مدتی که به عزاداری برای او می‌پردازد دستور ساخت تاج محل را صادر می‌کند. تاج محلی که چند سال بعد به آرامگاه خود او نیز تبدیل می‌شود. 

 

 

تاج محل در هندوستان

 

این بنا ترکیبی از معماری ایرانی، هند و اسلامی است و در متون مختلف آمده است که در ساخت آن ۲۰۰۰۰ معمار و هنرمند از مناطق مختلف آسیای میانه، شبه قاره‌ی هند و ایران همکاری داشته‌اند. در برخی متون از استاد احمد لاهوری و برادرش استاد حمید لاهوری به عنوان سر معماران این بنا یاد کرده‌اند. البته گویا خوشنویسی کتیبه‌های در ودیوارهای تاج محل را نیز به امانت خوان شیرازی طغرا نویس که یک ایرانی بوده است واگذار کرده‌اند. امروزه این بنا در باغی به وسعت ۱۸ هکتار قرار دارد و در مرکز آن نهر آبی به شیوه‌ی باغ‌های ایرانی جریان دارد. در داخل آن نیز مزارهای ممتاز بانو و شاه جهان با سنگ مرمر یکپارچه تزئین شده است و با خط نسخ رایج دوره‌ی صفوی نام آنها روی مزارشان حک شده است.

 


قلعه‌ آگرا (Agra Fort)
این قلعه که شکوه معماری ایرانی اسلامی را نشان می‌دهد در قرن شانزدهم میلادی به دستور اکبر شاه، پادشاه مغولی هندوستان ساخته شده است.

 

 

قلعه آگرا در هندوستان

 

 

در درون این قلعه شهر سلطنتی مغولی گورکانیان جای گرفته است و دیوارهای آن که طولی به درازای دو و نیم کیلومتر دارند، از سنگ ماسه‌ی سرخ رنگ ساخته شده‌اند.

 

 

قلعه آگرا در هندوستان

 

 

بازدید از این قلعه یعنی بازدید از شیوه‌ی زندگی امپراتوری مغولی. این بنا که به خواهر تاج محل معروف است، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

 


مجموعه‌ی فاتح پورسیکری (Fatehpursikri)
این مجموعه که به معنای شهر پیروزی است، در آگرا قرار دارد و شهری بوده است که در سال ۱۵۸۵ به دلیل کم آبی متروکه شده است.

 

 

فاتح‌پور سیکری در آگرای هندوستان

 

 

می‌گویند هدف از ساخت این شهر آن بوده است که اکبر شاه قصد داشته از صوفی بزرگی به نام شیخ سلیم چیشتی تجلیل کند و به همین دلیل به دور مقبره‌ی او تمام مجموعه بناهای این شهر را ساخته است.

 

 

فاتح‌پور سیکری در آگرای هندوستان

 

 

بنای بلند دروازه، دیوان خاص، کاخ جدابای، مقبره‌ی شیخ سلیم چیشتی، مسجد جامع و پنج‌محل از بناهای به جا مانده و دیدنی این مجموعه هستند.

۲۵ شهریور ۱۳۹۶

نظرات کاربران