راهنمای گردش در قلعه آگرا، در سفر تور مثلث طلایی هند
جاذبههای گردشگری آگراتاج محل از بسیاری جهات باعث شده در حق بناهای تاریخی زیادی در آگرا جفا شود و عدهای به کل تنها برای تماشای آن مسجد خاص و البته یکتا، به این شهر بیایند. اما ما به شما پیشنهاد میکنیم در سفرتان با تور هند به دیدن این قلعه مغولی بروید تا با وجه دیگری از این سرزمین آشنا شوید. قلعه آگرا زمانی بنا شد که امپراطوران مغول بر این کشور حکمرانی میکردند و بعدها در سال ۱۹۸۳ به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده شد. رنگ خاص بیرونی، معماری متفاوت و البته زیبایی منحصر به فرد، دلایلی است که شما را دعوت به تماشای قلعه آگرا میکند.
قلعه آگرا در کجا قرار دارد؟
آگرا به کلی در ۲۰۰ کیلومتری جنوب دهلی واقع شده و از آن جاهایی است که به واسطه تور مثلث طلایی هند به راحتی در دسترس شما خواهد بود. البته آنهایی که تنها به دهلی سفر میکنند میتوانند به واسطه تورهای یک روزه به این شهر آمده تا تاج محل و دیگر بناهای تاریخی این مکان همچون قلعه آگرا را تماشا کنند. این قلعه تقریبا ۲.۵ کیلومتر با تاج محل فاصله دارد و در غرب آن و درست در کنار رود یامونا واقع شده است.
دیدنیهای آگرا جز تاج محل کدامها هستند؟
تاریخچه و معماری این بنا
اکبر، سومین امپراطور مغولی که بر هند حکمرانی کرد و در قرن ۱۶ میلادی دستور ساخت این بنا را داد. اما اسناد تاریخی نشان میدهد که از قرن ۱۱ میلادی، بنایی در این قسمت از شهر بوده اما در نهایت قلعه کنونی جایگزین آن شده است. بنای پیشین که متعلق به پادشاهان راجپوت بود، در وضعیت اسفناکی قرار داشت و به همین دلیل اکبر دستور ساخت این قلعه سرخ فام را صادر کرد. کار ساخت طی ۸ سال از ۱۵۶۵ تا ۱۵۷۳ به طول انجامید.
همهی دانستنیهای آگرا برای سفری دلانگیز در هند
این اولین قلعهی روی زمینی بود که مغولها خود میساختند، پس برای اینکه استحکاماتش را قوت ببخشند، دیواره به ارتفاع ۷۰ فوت به دور این بنای ۹۴ هکتاری کشیدند. امپراطور شاهجهان، نوهی شاه اکبر که فردی به شدت اهل هنر بود، دستور داد که با سنگ مرمر این بنا را زیباتر از آنچه بود کنند. در نهایت در طول تاریخ، چند مورد از پیشرفتهای اینچنینی در جزییات قلعه آگرا رخ داده، اما کلیات آن همان چیزی است که اکبر در قرن ۱۶ میلادی دستور ساختش را داده بود.
در قلعه آگرا چه چیزهایی را میتوانیم تماشا کنیم؟
این قلعه برای دوست داران معماریهای خاص، همان چیزی است که سازههای زمان شاه اکبر به آن شهرت داشتند. معماری زیبای هندی-اسلامی که امضای صدها بنای دیگر زمان اوست و در این قلعه نیز یکی از بهترین نمونههایش را شاهد هستیم. بناهایی که تعدادی از آنها حتی الان باقی نیز نیستند. بخشهایی از این مکان جلوهای متفاوت دارند و در زمان رفتن به قلعه باید از آنها دیدن کرد.
با سفر به آگرا در قطعهای از بهشت روی زمین اقامت کنید!
برای مثال سرسرایی که جهانگیر پسر اکبر، همسر مورد علاقه خود را نگهداری میکرد که در آن به وضوع از هنر معماری و نگارگری ایرانی اسلامی بهره برده و تفاوتی عمده با دیگر نقاط دارد. پنجرهها هم در مناطق داخلی قلعه همچون تاج محل زیبایند و جلوهای متفاوت و خاص دارند. اقامتگاه دختر شاه جهان بارگاه طلاییاش را نیز نباید فراموش کرد که دیدنش هوش از سرتان میبرد.
در سمت چپ خاسمحل برج موسامان قرار دارد که از دیدنیهای قلعه به شمار میرود. قلعهای شش ضلعی که شاه جهان بعد از مرگ پسرش خود را برای مدتی در آن حبس کرد، جایی که میتوانید از بالایش نمایی متفاوت و زیبا از تاج محل را تماشا کنید.آینه کاریهای مسجد موتی، مسجد نگینا و مسجد مینا، مرمر کاریهای سرسرای عمومی و باغاتی که در محلهای مختلف حیات ساخته شدهاند از دیگر دیدنیهای این قلعه به شمار میرود، جایی که برای دیدنش به ساعتها زمان نیاز دارید و بر خلاف بسیاری بناهای باستانی، هر سمتش نمایی متفاوت دارد و اگر چه از بیرون یک دست و سرخ است، در داخل رنگ و طرح هر گوشهاش به گونهایست.
نظرات کاربران