بازار مصریها در استانبول؛ بازاری با عطرهای جادویی از آسیای دور و آفریقا
جاذبههای گردشگری استانبولاستانبول شهر شگفتیها و دیدنیهاست و بازار مصریها نیز بخشی از این ویژگی محسوب میشود. جایی که از دیرباز حتی زمان عثمانی به نقطهای مهم و پر بازدید در این شهر معروف بود و به واسطه گیاهان دارویی و ادویه جاتی که از اطراف ترکیه، آسیای دور و آفریقا به آن آورده میشود و فروشگاههایی که آنها را به فروش میرسانند، این بازار جوی خاص و جادویی دارد که در سفر با تور استانبول حتما برای خرید سوغاتیهای متفاوت باید به آن سر بزنید و مطمئن باشید که در این بازار چیزهای زیادی برای خرید وجود دارد.
بازار مصریها در استانبول
این بازار در جوار مسجد جدید واقع شده است و معمار معروف کاظم آقا بعد از اینکه در سال ۱۵۹۷ دستور ساختش را گرفت، به طراحی و ساخت آن مشغول شد. درست یک سال بعد از اتمام کار مسجد، این بازار نیز راهاندازی شد و در واقع جزوی از مجموعهای در آن حوالی محسوب میشد که همگی تا سال ۱۶۶۳ به اتمام رسیدند. نکته جالب در مورد بازار این است که به گواه تاریخ شناسان، در همین مکان و حتی در دوره بیزانس نیز بازاری به همین شکل وجود داشت که به آن ماکرو انوالوس گفته میشد.
اسم بازار مصریها شاید حالا با توجه به تنوع جذاب از انواع ادویه جات و گیاهان دارویی از تمام آسیا خیلی مناسب به نظر نرسد، اما در آن زمان به واسطه ورود ادویه جات از آفریقا (به ویژه مصر)، نامی درخور بود.
تجربهی گشتوگذاری خاص در بازار بزرگ استانبول
همانطور که گفتیم این بازار در واقع جزوی از مجموعهای بود که در کنارش بازار ماهی، بازار گل فروشان و ... بود که بعضی از این بازارها به هم مرتبط بودند و باعث میشد تنوعی بسیار عالی در کنار هم شکل بگیرد که هنوز هم به شکلی متفاوت در این منطقه جاری است. البته در دورهای از تاریخ عثمانی این بازار به انبار غذا بدل شد و در نهایتا بعد از کش و قوسهای مختلف در تاریخ استانبول، در سال ۱۹۴۰ به شکل بازار کنونی بازسازی شد و حالا با توجه به زیباییهای بصری، محیطی جذاب و منحصر به فرد و بازهی گستردهای از اجناس قابل خرید، تعداد بسیار زیادی گردشگر را هر روزه به خود میبیند.
چطور به بازار مصریها برویم؟
همانطور که گفتیم این بازار درست در کنار مسجد جدید یا Yeni Cami واقع شده است که از جمله مهمترین جاذبههای توریستی استانبول محسوب میشود. از جمله سادهترین و البته جذابترین راهها برای رسیدن به آن استفاده از اتوبوس دریایی است. غیر از راه دریایی میتوانید از تراموا نیز استفاده کنید و مسیر Şişhane به Karaköy را سوار شوید. بعد از رسیدن به Karaköy باید فاصله کمی را پیادهروی کنید تا در نهایت به بازار برسید.
بخشهای مختلف بازار مصریها
بازار ادویه جات از دو بخش تشکیل شده و به شکل یک L طراحی شده است. ۴ در بزرگ و ۲ در کوچک برای ورود خروج در این بازرار در نظر گرفته شده که هر کدامشان به اسمی تاریخی نامگذاری شدهاند. ورودی اصلی و بزرگترین آن به بخش بزرگ و اصلی ادویه فروشان راه پیدا میکند. کلیت این مکان از سه طبقه تشکیل شده است. زیرزمین که انبارها قرار دارد طبقه بالایی هم عموما دفاتر اداری هستند، پس اصل جایی که باید از آن دیدن کنید طبقه اول است که ۴۶ فروشگاه در یک بخش و ۳۶ فروشگاه دیگر در بخش دوم خواهد داشت. اعم اجناسی که در این بازار به فروش میرسد ادویه جات و گیاهان دارویی است، اما فروش دخانیات، توتون و دیگر بخشهای قلیان، دانههای گیاهی و شربتهای از پیش آماده شده نیز بخشی از اجناس بازار را تشکیل میدهند.
با خرید در بازارهای سنتی، استانبول را بیشتر بشناسید
چه زمانی از بازار مصریها دیدن کنیم ؟
هر روز هفته بازار مصریها درش را به سمت مردم باز میکند. ساعت باز گشایی ۸ صبح خواهد بود و ساعت ۷:۳۰ بعد از ظهر درهای آن بسته میشود. ورود به بازار رایگان است و نیازی به پرداخت پول نخواهید داشت اما برای ورود به بخش تاریخی این مکان که بیشتر مربوط به بازدید از معماری پیشین بازار است باید بین ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۷ بعد از ظهر به آن نقطه مراجعه کنید. تنها زمان تعطیلی بازار هم روز ۲۹ اکتبر و در زمان تعطیلات مذهبی است که این مکان به طور کامل تعطیل میشود.
۵ مرکز خریدی که باید در استانبول ببینید
نظرات کاربران