زیباترین مساجد ترکیه از نگاه سایت Culturetrip

جاذبه‌های گردشگری ترکیه
زیباترین مساجد ترکیه از نگاه سایت Culturetrip

مساجد ترکیه تنها جایی برای عبادت نیستند، آن‌ها مکانی هستند که در هر کدامشان می‌توانید نشانه‌های با شکوهی از هنر اسلامی را ببنید. این مساجد به خوبی شوق و خوی خاص هنرمندان دوره‌های مختلف را نشان می‌دهند و دیدن از آن‌ها می‌تواند دیدار از یک موزه تاریخ هنر باشد. مساجدی که در عین اینکه کارهایی فوق‌العاده از نظر معماری به شمار می‌روند، چشم‌نواز و خیره کننده نیز هستند.

 


مسجد سانجاکلار


اولین مسجد این لیست، جدیدترین آن نیز برشمرده می‌شود. کاری از معمار بزرگ ترک امره آرولات که به هیچ وجه شبیه به مساجد کلاسیک این کشور نیست و با طراحی مینیمال خود سعی کرده از نگاهی دیگر وارد روح پرستش در شیوه‌ی ارائه خود شود. این بنا موافقان و مخالفان سرسختی دارد، اما در اینکه یکی از زیباترین مساجد ترکیه محسوب می‌شود، شکی وجود نخواهد داشت. بنایی که در میان مساجد مشهور و با شکوه اما قدیمی استانبول، نمایی از دنیای مدرن اسلام را به تماشا می‌گذارد.

 

 ۲۰ تصویری که شما را مشتاق سفر به ترکیه می‌کند

 

 

مسجد سانجاکلار

 


مسجد شاکرین


این بنا نه تنها از آقار مدرن اما برگرفته از معماری کهن مساجد ترکیه محسوب می‌شود، بلکه ساخته یکی دیگر از مشاهیر معماری ترکیه یعنی زینب فادیللی اوغلو است. اولین بانویی که در ترکیه مسجدی مدرن بنا کرد. بنای این مسجد گنبدی متفاوت و سحر انگیز دارد که چشم‌ها را خیره خواهد کرد و حیات اصلی آن به شیوه‌ای خاص ساخته شده که نگاه را به سمت این گنبد می‌کشاند. در مجموع این مکان با یک معماری خاص و مدرن، متفاوت از تمام مساجدی خواهد بود که در سفر با تور استانبول ، یا هر کجای دنیا خواهید دید.

 

 ۹ بنای تاریخی ترکیه که حتما باید از نزدیک ببینید

 

 

مسجد شاکرین

 


مسجد سلطان احمد


مسجد سلطان احمد را با نام مسجد آبی می‌شناسند و با همین اسم، معروف‌ترین مجسد استانبول و ترکیه محسوب می‌شود. یک مکان توریستی بسیار معروف در قلب استانبول که ساخت آن در ۱۶۱۶ به پایان رسید. مکانی که در اوج قدرت عثمانی‌ها در ترکیه و به دستور شخص سلطان احمد ساخته شده بود و در آن می‌توانید اوج شکوه معماری اسلامی را به چشم ببینید. مسجد آبی تنها یک منظره‌ی زیبا از معماری بیرونی شگرف با شش مناره زیبا ارائه نمی‌کند، بلکه در داخل نیز با شیوه‌ای جذاب و باورنکردنی و با استفاده از کاشی کاری آبی‌رنگ، یک نمای بی‌نظیر و روحانی پدید آورده است.

 

 

 مسجد سلطان احمد

 


مسجد کوکاتپه


آنکارا نیز در بین مساجد زیبای ترکیه سهمی دارد و آن مربوط به بزرگ‌ترین مسجد این شهر می‌شود. مسجد کوکاتپه بین سال‌های ۱۹۶۷ تا ۱۹۸۷ در پایتخت ترکیه ساخته شده و تقریبا از هر جای این شهر می‌توان نمای زیبای مناره‌ها و گنبد آن را دید. این مسجد بسیار بزرگ گنجایش بیش از ۲۴ هزار نمازگزار را داراست و از جمله معروف‌ترین زمان‌های آن در ترکیه، زمان برگزاری نماز عید فطر است که مملو از جمعیت شده و بسیاری نگاه‌ها را به خود معطوف می‌سازد.

 

 

مسجد کوکاتپه

 


مسجد سلیمانیه


دومین مسجد بزرگ استانبول به دستور سلطان سلیمان و در سال ۱۵۵۷ میلادی ساخته شد. معمار معرفی در آن زمان به نام سینان، این مکان را با تلفیقی از معماری اسلامی و بیزانتین و با تلفیق المان‌های هنر از هر دو این فرهنگ‌ها ساخت و نتیجه کار بنایی بسیار زیبا شد. مسجد سلیمانیه که از مهم‌ترین مراکز توریستی شهر محسوب می‌شود، به واسطه محل قرار گیری‌اش از جمله معروف‌ترین و محبوب‌ترین قاب‌های شهر نیز به حساب می‌آید.

 

 توپکاپی استانبول؛ بزرگترین موزه اشیای پیامبر اسلام در جهان 

 

 

مسجد سلیمانیه

 


مسجد سلیمیه


دیگر شاهکار معماری سینان، این بار به دستور سلطان سلیمان دوم و در شهر ادیرنه ساخته شد. بنای مسجد سلیمیه بین سال‌های ۱۵۶۹ تا ۱۵۷۵ میلادی تکمیل گردید و جدا از اینکه به مهم‌ترین بنای این شهر بدل شد، بلکه به عنوان یکی از دستاوردهای هنر معماری اسلامی در طول تاریخ نیز دست پیدا کرد. شاهکاری هم در نمای بیرونی و هم در معماری داخلی که با نگارگری بی‌نهایت زیبا در سقفش، نمایی غیر قابل وصف را در چشم هر بیننده‌ای به تصویر می‌کشد.

 

 

مسجد سلیمیه

 


مسجد جدید


مسجد جدید یا ینی سامی، یکی دیگر از بناهای مهم استانبول محسوب می‌شود که اگر چه در نگاه کلی شبیه به دیگر مساجد شهر است، اما در جزییات تفاوت‌های بسیاری دارد و یکی از همین جزییات، مربوط به شیوه‌ای متقارن گنبدها است و البته در نمای داخلی نیز شاهد طرح و نقشی متفاوت ازدیگر مساجد استانبول هستیم. این بنا که در بین سال‌های ۱۶۶۰ تا ۱۶۶۵ میلادی ساخته شده، ۶۶ گنبد دارد که به شکلی منحصر به فرد در تقارنی زیبا ساخته شده‌اند.

 

 

 ۱۰ جاذبه گردشگری که قبل از ترک استانبول باید دید

 

 

 مسجد جدید

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷

نظرات کاربران