عمارت سلطان عبدالصمد در کوالالامپور
جاذبههای گردشگری کوالالامپورتور مالزی همیشه به دلیل دارا بودن جاذبههای گردشگری طبیعی، فرهنگ و آداب و سنتهای خاصی که از کنار هم قرار گرفتن آیینها و دینهای مختلف ایجاد شده است برای گردشگران جذابیتهای زیادی داشته است. از جمله پر بازدیدترین بناهای این کشور در شهر کوالالامپور پایتخت این کشور قرار گرفتهاند. یکی از این بناها عمارت سلطان عبدالصمد نام دارد. اگر قصد سفر به این شهر مالزی را دارید برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید. چرا که در این مقاله به معرفی و بررسی این عمارت باشکوه پرداختهایم.
عمارت سلطان عبدالصمد (Sultan Abdul Samad Building)
عمارت سلطان عبدالصمد از جمله بناهای تاریخی واقع در کوالالامپور میباشد. سال ساخت این ساختمان به سال ۱۸۹۷ بر میگردد. آنچه امروزه بیشتر از هر چیزی توجه گردشگران را در ارتباط با این بنا جلب میکند سبک معماری آفریقایی آن است. علت نام گذاری این عمارت به نام سلطان عبدالصمد به دلیل نام حاکم آن زمان در مالزی بوده است.
آشنایی با معروفترین بناهای مذهبی کوالالامپور
امروزه این عمارت با شکوه به عنوان وزارت اطلاعات، ارتباطات و فرهنگ مالزی مورد استفاده قرار میگیرد. عمارت سلطان عبدالصمد که یکی از مهمترین ساختمانهای شهر کوالالامپور محسوب میشود یکی از پر بازدیدترین مکانها از طرف توریستهای خارجی برای بازدید و عکاسی است. این بنا به عنوان یکی از نمادهای شهر در برخی از رویدادها و مناسبتها تزیین میشود.
پیشینه تاریخی عمارت سلطان عبدالصمد
طبق گفته کتابهای تاریخی عمارت سلطان عبدالصمد در زمان حکومت سلطان عبدالصمد در شهر کوالالامپور ساخته شد. از آنجایی که دوران حکومت این حاکم به سال ۱۸۹۴ برمیگردد سال ساخت این بنا نیز در این سالها بوده است. در طول تاریخ این عمارت بینظیر به عنوان دیوان عالی استفاده شده است. بعدها در دورهای از تاریخ مکانی برای استعمارگران بود. امروزه نیز به عنوان ساختمان اطلاعات و ارتباطات شناخته میشود.
سفری خاطرهانگیز از کوالالامپور به پنانگ
سبک معماری عمارت سلطان عبدالصمد
عمارت سلطان عبدالصمد بنایی به سبک معماری اندلسی است. در زمان ساخت این عمارت باشکوه دو معمار انگلیسی طراحی آن را به عهده گرفتند. اما از آنجایی که گفته میشود این معماران مدت زیادی در هند زندگی کردهاند در نتیجه سبک معماری هندیها نیز در آن به چشم میخورد. مصالحی که در ساخت این بنای تاریخی استفاده شده است آجر میباشد. آنچه بیشتر از هر چیزی باعث جذب گردشگران به این عمارت میشود ایوانهای بزرگ، طاقهای ظریف و زیبا، ستونها و گنبدهای آن میباشد. این گنبدها از جنس مس ساخته شدهاند. بر فراز این بنا برج ساعتی بسیار زیبایی نیز گذاشته شده است که شکوه آن را دوچندان کرده است.
نکاتی که باید قبل از سفر به کوالالامپور بدانید
جاذبههای گردشگری اطراف عمارت سلطان عبدالصمد
در اطراف و نزدیکیهای عمارت سلطان عبدالصمد جاذبههای گردشگری دیگری نیز وجود دارد. به همین دلیل گردشگران میتوانند بعد از بازدید از این بنای با شکوه از دیدنیهای دیگر کوالالامپور نیز بهره ببرند. به این ترتیب هم میتوانید از جاذبههای شهر دیدن کنید و هم پیادهروی در سطح شهر کرده باشید. از جمله جاذبههای گردشگری اطراف عمارت سلطان عبدالصمد عبارتند از:
- میدان تاریخی مردکا: این میدان در تاریخ مردم مالزی اهمیت زیادی دارد. زیرا در این میدان برای اولین بار پرچم بریتانیا سرنگون شد و مالزی از مستعمره بودن رهایی یافت.
- برج ساعت: برج ساعت یکی دیگر از بناهای مشهور در مالزی است. این بنا نیز به دلیل تاریخچه و سبک معماری که دارد همواره در میان گردشگران مورد توجه واقع شده است.
- محل تلاقی رودخانه گنبک و کلانگ: این مکان از مهمترین قسمتهای شهر کوالالامپور است. زیرا پایتخت مالزی نام خود را از محل تلاقی این رودخانه گرفته است. به همین دلیل همیشه بازدید از آن برای گردشگران جالب بوده است.
سفر مقرون به صرفه به کوالالامپور
مسیر دستیابی به عمارت سلطان عبدالصمد
عمارت سلطان عبدالصمد در شهر کوالالامپور مالزی و در روبروی میدان تاریخی مردکا قرار گرفته است. گردشگران میتوانند از روشهای مختلفی برای دسترسی و بازدید از این بنای زیبا استفاده کنند. یکی از راحتترین و مناسبترین روشها استفاده از مترو شهری است. این مترو در بین مردم مالزی LRT نامیده میشود. برای این منظور باید بعد از سوار شدن به آن در یکی از ایستگاههای مسجد جامع (Masjid Jamek) یا پاسار سنی (Pasar Seni) پیاده شوید. سپس مسیر کمی را پیادهروی کنید. البته میتوانید اتومبیلی را کرایه کنید و یا سوار تاکسی شوید. اما این روشها زیاد اقتصادی و به صرفه نخواهند بود.
گردشگران میتوانند در هر ساعت و هر روزی از بنای خارجی عمارت بازدید و عکاسی کنند. به دلیل اینکه امروزه به عنوان یکی از بناهای دولتی مالزی استفاده میشود توریستها اجازه بازدید از درون عمارت را ندارند و فقط باید از محوطه بیرونی ان را مشاهده کنید. همچنین برای بازدید از آن نیاز به تهیه بلیط نیست و کاملا رایگان میباشد.
نظرات کاربران