کوش آداسی؛ جزیره‌ی پرندگان، بهشت مسافران

جاذبه‌های گردشگری کوش آداسی
کوش آداسی؛ جزیره‌ی پرندگان، بهشت مسافران

کوش‌آداسی یا جزیره‌ی پرنده نامی‌ است که آتاتورک به این مکان اطلاق کرده است. جزیره‌ای که قدمتی به درازای تاریخ دارد و یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگران دنیاست که به کشور ترکیه سفر می‌کنند. آب و هوای مدیترانه‌ای، تابستان‌های گرم و زمستان‌های نسبتا سرد، دریایی تمیز و آبی شفاف که می‌شود شنای ماهی‌ها را درونش تماشا کرد، ساحلی با شن‌هایی نرم و آفتابی گرم که پوست را نمی‌سوزاند، مراکز اقامتی و تفریحی متنوع و تورهای هیجان‌انگیز دریانوردی و غواصی، این جزیره را به بهشت تبدیل کرده است. نگاهی به برنامه  تورهای کوش‌آداسی  بیاندازید تا از نزدیک با بهشت کشور ترکیه آشنا شوید.

این جزیره که در ۷۱ کیلومتری جزیره‌ی آیدین و در نوار ساحلی منطقه‌ی اژه قرار دارد، وسعتی به اندازه‌ی ۲۶۴ کیلومتر مربع دارد و جمعیتی کمتر از ۱۰۰هزار نفر را در خود جای داده است. یعنی جمعیتی کمتر از گنجایش تماشاگران ورزشگاه آزادی و از شمال با سلجوق و پاموجاک و از جنوب با شبه جزیره‌ی دیلک همسایه است. از نزدیکترین فرودگاه‌ها به این جزیره می‌توان به فرودگاه ازمیر اشاره کرد. امتیاز ویژه‌ی این جزیره نزدیکی و مجاورت با جزیره‌ی ساموس در کشور یونان است. از همین روی همه ساله در ماه‌های بهاری و تابستانی سال، سفرهای منظمی با تورهای دریایی، همراه با کشتی‌ها و قایق‌های موتوری، از این جزیره به سمت کشور یونان انجام می‌شود. البته باید توجه داشت که برای انجام چنین سفری داشتن ویزای شنگن از ضروریات است.

 

نمای جزیره

 

این منطقه قدمتی پنج هزار ساله در تاریخ دارد و همواره در کش و قوس‌های اقلیمی، جغرافیایی و سیاسی قرار داشته است.۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در مجاورت کوش آداسی امروزین، شهر افسوس قرار داشته است که ۵۴۶ سال قبل از میلاد مسیح به تصرف ایرانیان درمی‌آید. از این تاریخ، ۳۰۰ سال می‌گذرد تا امپراتوری روم بر این سرزمین مسلط می‌شود تا آنکه سرانجام یک زلزله و در پی آن تغییر مسیر رودخانه سبب تغییر شرایط اقلیمی و از میان رفتن شهر افسوس می‌گردد. اما این پایان ماجرا نیست. چراکه با از میان رفتن شهر افسوس، در مجاورت آن بندری با نام یونانی اسکالا نُوا (اسکله‌ی نو) شکل می‌گیرد که امروزه تحت عنوان کوش آداسی شناخته می‌شود.

در سال ۱۴۱۳ میلادی و در پی حمله‌ی سلطان محمد فاتح، این شهر به تصرف امپراتوری عثمانی درآمد و در همان دوران سلطنت عثمانی بود که این جزیره به ساختمان‌های با شکوهش مشهور شد. کاروانسرای اوکاز محمد پاشا، دروازه قلعه و ارگ قلعه در جزیره‌ی کبوتر، در دوره عثمانی ساخته شده‌اند و همه این بناها بازتابنده‌ی سبک معماری آن دوران هستند.

 

در سال ۱۹۱۹ و در جریانات جنگ جهانی اول، این منطقه مورد هجوم یونانیان قرار گرفت و در یک نبرد طولانی میان ترک‌ها و یونانیان، سرانجام در ۱۹۲۲ ترک‌‌ها در نبرد چناق قلعه پیروز شدند و این منطقه به عنوان بخشی از جمهوری ترکیه به حساب آمد. آتاتورک در سفری که پس از پیروزی ترک‌ها به این منطقه‌ی قدمت‌دار و پر جاذبه داشت، نامش را از اسکالا نُوا به کوش آداسی یا جزیره‌ی پرنده تغییر داد.اما واقعا آنچه که امروز آن را بر سر زبان‌ها گذاشته جاذبه‌های گردشگری ویژه آن است:

 

جزیره‌ی کبوتر Pigeon Island

جزیره‌ا‌ی کوچک با چشم‌اندازی ۳۶۰ درجه که در فصل مهاجرت پرندگان می‌شود خانه‌شان و ساحلش می‌شود ساحلی دنج و آرام برای فرار از هیاهوها و مشغله‌های زندگی شهری.



جزیره کبوتر

 

پارک ملی بیوک مندرس    Biok Mondares

وجود پلاژهای شنی، دره‌ای و سنگی مرتفع در این منطقه بسیار مورد توجه گردشگران قرار دارد. این پارک دارای پوشش گیاهی منحصر به فردی در منطقه‌ی مدیترانه است. گیاهان تیره‌ی شاه بلوط در این پارک با طراوت و زیبایی خاصی می‌رویند و وجود دارند و نیز لاک‌پشت‌های دریایی که در کشورهای مدیترانه‌ای تحت حمایت و حفاظت قرار گرفته‌اند در کناره‌ها و سواحل این پارک ملی امکان زاد و ولد و رشد پیدا کرده‌اند. در این پارک امکان پذیرایی و اسکان در چادر فراهم آمده است و نیز همچنین بوفه و قهوه‌خانه‌ی صحرایی نیز در آن وجود دارند.

 

پارک ملی بیوک‌مندرس

 

ساحل زنان   Ladys Beach

برای کسانیکه اهل ورزش‌ها و تفریحات آبی مانند شنا، جت اسکی، اسکی روی آب، پارازایلینگ (چتر بازی با قایق موتوری) و... هستند این ساحل زیبا بسیار مناسب است. این ساحل که در قدیم فقط زنان حق ورود به آن را داشته‌اند امروزه برای ورود آقایان محدودیتی ندارد اما نامش را هنوز با عنوان ساحل زنان حفظ کرده اند.

 


ساحل زنان

 

پارک‌ آبی کوش آداسی

این پارک آبی مدرن که در دامنه‌ی تپه‌ای بلند قرار گرفته است مجهز به انواع سرسره‌های طویل و استخرهای موج متنوع‌ است. این پارک از سه بخش اصلی پارک آبی، پارک دریایی و پارک دلفین‌ها تشکیل شده است که برای ورود به هر بخش باید مبلغی جداگانه پرداخت کرد.

 

پارک آبی کوش‌آداسی

 

استخرهای آب گرم کوش آداسی

استخرهای آب گرم یاوان سو (چیبان)، آب گرم ونوس و آب گرم گوزل از استخرهای آب گرم مهم کوش آداسی برای درمان بیماری‌های مفاصل هستند.

 


استخرهای آب گرم

 

 

سفرهای دریایی کوش آداسی

در این سفرها با کشتی راهی دریا خواهید شد و کشتی در سواحل مختلف (معمولا 3 ساحل) جهت شنا و تفریح توقف می‌کند. این سفرها و تورها معمولا از ساعت ۸ صبح شروع شده و تا ساعت ۴ عصر ادامه دارند.

 

کشتی‌های سفر دریایی

 

گوورجین آداسی   Guverjin Adasi Kusdasi 

بنایی قدیمی که در قرن نوزدهم از سوی حکومت عثمانی به عنوان کلانتری و جهت مقابله با تهاجمات احتمالی بر جزیره‌ در کوش آداسی ساخته شده است.

 

گورجین آداسی

 

غار سیر تلائینی   Cave Sir Telaiiini

غاری با طول کلی۳۴۸ متر و سالنی به طول ۱۴۸ متر. عمیق ترین نقطه‌ی این غار نسبت به ورودی آن ۳۲ متر است و این غار، یک غار افقی، خشک و با دهانه‌ای بسیار تنگ است.

 

غار کاراجا     Karaja Cave Town

یک غار غیر فعال است و رودخانه‌ای در آن وجود ندارد اما در داخل غار چند حوضچه‌ی کوچک وجود دارد. در این غار هرچه بیشتر داخل بروید رطوبت درون آن افزایش می‌یابد.

جاذبه‌های گردشگری و تفریحی کوش آداسی بسیار است اما در کنار این قشنگی‌ها باید به هزینه‌ی بسیار سنگین تاکسی در اینجا توجه کنید. بهتر است در طول سفر از خودروهای ونی که به آنها دلموش می‌گویند استفاده کنید.

 

 

 

۲۳ مرداد ۱۳۹۶ (به‌روز رسانی شده در: 06 مرداد 1398)

نظرات کاربران

علی حاجی بابا

من چهار مرتبه به این شهر سفر کردم مخصوصا محل خانوادگی است با کمک اقایی امید کربلایی باتشکر از ایشان و مقتدر سیر تابان