جاذبه‌های کمترشناخته شده استانبول در سال ۲۰۲۲

جاذبه‌های گردشگری استانبول
جاذبه‌های کمترشناخته شده استانبول در سال ۲۰۲۲

جواهرات پنهان بسیاری در استانبول وجود دارند. اینجا شهری است که می‌توانید روزهای زیادی را در آن بگذرانید و همچنان جاذبه‌های کشف نشده انبوهی را ندیده باشید. زیرا اغلب مسافران تور استانبول، ترجیح می‌دهند به مکان‌های توریستی پرطرفدار و معروف سر بزنند و از درک جاذبه‌های کمتر شناخته شده استانبول غافل می‌شوند. با اینکه بسیاری از این مکان‌ها حتی می‌توانند بسیار به شناختن فرهنگ و تاریخ استانبول کمک کنند. به هر حال اگر به دنبال جاذبه‌ای منحصر به‌ فرد و بی‌نظیر برای گشت و گذار در استانبول هستید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه ما را همراهی کنید تا با برخی از این گزینه‌های پنهان شهر آشنا شوید.

 

محله کانلیکا در استانبول (Kanlıca neighborhood)

برای شروع این سفر مجازی، سری می‌زنیم به محله  Kanlıca که با یک سفر دریایی به بخش آسیایی استانبول قابل دسترسی است. اینجا فضای آرام و دنج را برای فرار از شلوغی و ازدحام استانبول ارائه می‌دهد. عمارت‌های تاریخی کنار آب، شنا در آب‌های آزاد بسفر و پارک طبیعی خیره ‌کننده میحرابات، همگی بخشی از صحنه باشکوه این محله هستند.  بعلاوه طیف وسیعی از کافه‌ها و رستوران‌ها به استقبال مسافران می‌آیند که خوراکی‌ها و غذاهای محلی لذیذ را در بشقاب‌هایی بزرگ و سخاوتمندانه سرو می‌کنند.

بازار ماهی کادیکوی در استانبول (Kadıköy Fish Market)

بسیاری از مردم محلی را خواهید دید که در بازار محله کادیکوی استانبول، به خرید مایحتاج روزانه مشغولند و این فقط شامل ماهی نمی‌شود. بلکه گزینه‌های بسیار از جمله عسل، پنیر، ترشی، زیتون و غیره را در اینجا خواهید یافت. لازم به ذکر است که کادیکوی، در سمت آسیایی استانبول واقع شده و این بدان معناست که قیمت‌ها از بخش اروپایی مناسب تر هستند. این بازار ماهی، بسیار ارزش دیدن و قدم زدن دارد. همچنین در طول قایق‌سواری برای رسیدن به اینجا، بادهای خنک به روی شما آغوش می‌گشایند و در عین حال می‌توانید هنرهای خیابانی بی‌نظیری را شاهد باشید.

 

قدم زدن در اطراف پل گالاتا و بخش اروپایی استانبول

مسجد رستم پاشا در استانبول (Rüstem Pasha Mosque)

شوهر مهرماه سلطان، معماری و طراحی این مسجد را به معمار سنان سفارش داد و ساخت آن در حدود سال ۱۵۶۳ تکمیل شد. هر چند که باید گفت این مسجد قرن شانزدهمی، کمی با سایر آثار این معمار متفاوت بوده و از طراحی مینیمالیستی برخوردار است. این بنا، همچنین موزه فرش را در خود جای داده که یکی از ارزشمندترین جاذبه‌های توریستی استانبول به شمار می‌آید. 

این مسجد عثمانی که در نزدیکی بازار ادویه استانبول قرار دارد، به نام رستم پاشا نامگذاری شد که بعنوان وزیر بزرگ امپراتوری عثمانی، در زمان سلطان سلیمان اول خدمت می‌کرد.

کاروانسرای بویوک والده هان در استانبول (Büyük Valide Han)

این مهمانخانه بزرگ، به دستور مادر سلطان‌های عثمانی، مراد چهارم و ابراهیم در منطقه امینونو استانبول و در قرن هفدهم تاسیس شد. این بنا، در کوچه پس‌کوچه‌های بازار ادویه‌ها پنهان شده و هنوز هم صنعتگران، برخی از صنایع دستی معروف ترکیه را در کارگاه‌های قدیمی طبقه بالای این ساختمان می‌سازند و تعمیر می‌کنند. بعلاوه، یک مسجد ایرانی در وسط صحن اصلی کاروانسرا به چشم می‌خورد.

گفتنی است که "هان"، نوعی کاروانسرای شهری بود که کارکردهای متعددی از جمله اقامتگاه برای بازرگانان خارجی، انبار کالا یا اجناس و مسکن برای صنعتگران داشت. در سال‌های اخیر، پشت بام این بنا مورد توجه گردشگران تور استانبول قرار گرفته که می‌خواهند به چشم اندازی باشکوه از مناظر بی بدیل شهر، تنگه بسفر و غروب آفتاب دید داشته باشند.

 

خرید در نزدیکی سلطان احمد استانبول

بازار زن‌های استانبول (Women’s Bazaar)

بازار زنان که به کادنلار پازاری هم شهرت دارد، در منطقه فاتیح استانبول واقع شده و مقصدی محبوب برای پیداکردن انواع خوراکی‌ها به شمار می‌آید. در اینجا می‌توانید قصابی‌ها، کباب‌فروشی‌ها و غرفه‌های محصولات تازه از انبوه سبزیجات و پنیرهای مخصوص محلی گرفته تا میوه، ترشی‌جات، میوه‌های خشک، آجیل و زیتون را پیدا کنید و خریدهای روزانه‌تان را در کنار مردمان محلی انجام دهید.

جالب است بدانید این بازار در دهه ۱۹۴۰، بعنوان مکانی برای زنان خانه‌دار شروع به کار کرد تا بازاریابی اجناس دست ساز و خانگی آنها را به نتیجه برساند. روزی روزگاری، زنان انواع میوه‌هایی را که ثروتمندان "غیرقابل فروش" می‌دانستند، از بازار امینونو جمع‌آوری می‌کردند و به اینجا می‌آوردند تا به زنان دیگر بفروشند. اما امروزه این بازار، حدود ۷۲ مغازه را دربرگرفته که مغازه دارانش محصولات جمع آوری شده از مزارع روستاهای محلی را به فروش می‌رسانند. گفتنی است این بازار، به محله‌های فنر و بالات بسیار نزدیک است و می‌توانید در حین گردش در این محله‌ها، سری هم به بازان زنان بزنید.

همچنین این بازار، رستوران‌های متعددی را در خود جای داده و در این میان، رستوران کوچک Sur Ocakbaşı بیش از سایرین محبوبیت دارد. فضای داخلی، ظرفیت پذیرش ۲۸ نفر را داراست و البته می‌توانید از میز و صندلی‌های چیده شده در فضای باز نیز برای تماشای اطراف و استنشاق هوای تازه در حین غذاخوردن بهره مند شوید. منو شامل کباب بوریان است و از روش اصیلی در پخت آن استفاده می‌شود. به این صورت که گوشت را در یک گودال (سوراخ ۲ تا ۳ متری مانند چاه در زمین)، حدود دو ساعت و نیم قرار می‌دهند تا به آرامی مغزپخت شود. این لقمه‌ها بسیار لذیذ بوده و در دهان آب می‌شوند.

محله‌های فنر و بالات در استانبول (Fener and Balat neighborhoods)

این محله‌ها بعنوان بخشی از شهر قدیمی تاریخی استانبول، به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شده‌اند. می‌توانید در سفر با تور استانبول، در ساحل غربی شاخ طلایی استانبول به این جواهرات زیبای پنهان دسترسی پیدا کنید. هنگامی که یهودیان از دست تفتیش عقاید اسپانیایی‌ها فرار کردند، در این منطقه ساکن شدند و به همین دلیل این محدوده، به محله یهودیان شهر نیز شهرت دارد.

بعلاوه خیابان‌های سنگ‌فرش شده که خانه‌های رنگارنگ تاریخی بالات را در خود جای داده‌اند و خیابان Çorbacı Çeşmesi و خیابان‌های اطراف آن، بهترین و زیباترین لوکیشن‌ها را برای عکاسی در اختیارتان قرار می‌دهند. 

و در حین اینکه در این حوالی قدم می‌زنید، می‌توانید از کالج ارتدوکس یونانی Phanar دیدن کنید که در سال ۱۴۵۴ تاسیس شد و مدرسه‌ای خصوصی و محبوب برای خانواده‌های یونانی در دوران عثمانی بود. کلیساهای متعددی را نیز در این محله‌ها خواهید یافت از جمله کلیسای پاتریارک یونانی، کلیسای سنت جورج استانبول و کلیسای ارمنی Surp Hresdagabet.

مسجد قرن شانزدهمی بالات نیز که در سال ۱۵۶۲ توسط معمار سینان طراحی شد، از دیگر جاذبه‌های مهم این محله به شمار می‌آید. همچنین می‌توانید در کنار دیوارهای قسطنطنیه، از مسجد چورا که زمانی کلیسا بود دیدن کنید.

اگر بین ساعت ۳ تا ۸ بعدازظهر به این فنر و بالات بیایید، عتیقه‌های کمیابی را در حراج عتیقه فروشی Fener Antik Mezat  شاهد خواهید بود. هرچند در بازار  Çıfıt Çarşısı نیز، عتیقه فروشی‌هایی پیدا خواهید کرد. 

 

آشنایی با محله باکرکوی استانبول

آبراهه والنس در استانبول (Aqueduct of Valens)

اگر به بناهای تاریخی مانند مسجد آبی استانبول علاقه دارید، می‌توانید سری هم به این مکان تاریخی بزنید که بازار زنان را احاطه کرده و در قرن چهارم توسط رومی‌ها ساخته شد. این قنات، در گذشته آب را به شهر می‌آورد و سپس در آب انبارهای زیرزمینی مانند آب انبار باسیلیکا ذخیره می‌کرد. پس از سقوط قسطنطنیه، فاتح سلطان محمد دستور تعمیر و بازسازی این سیستم را برای تامین آب کاخ‌های امپراتوری مانند کاخ توپکاپی صادر کرد.

مسجد کاملیکا در استانبول (Çamlıca Mosque)

اعتراف می‌کنیم که این مسجد، جزو جاذبه‌های پنهان استانبول نیست و برای بسیاری از مردمان محلی شناخته شده است. اما حقیقت این است که گردشگران محدودی، از این بنا دیدن می‌کنند و این مایه تاسف است. زیرا این مسجد، یکی از زیباترین مساجد ترکیه بوده و بزرگ‌ترین مسجد استانبول به شمار می‌آید.

بعلاوه در اینجا گالری هنری، کتابخانه، بخش مراقبت از کودکان و موزه را خواهید یافت. همچنین این مسجد، در حوالی تپه خیره کننده کاملیکا واقع شده که طرفداران بسیاری دارد. بنابراین اگر مشغول گشت و گذار در منطقه اسکودار استانبول بودید، پیشنهاد می‌کنیم سری به این بنای باشکوه بزنید که توسط ۲ معمار زن طراحی شده است.

پارک اوتاگ تپه در استانبول (Otağtepe Park)

این بیشه باشکوه، چشم اندازی خیره کننده از مناظر شهر را ارائه می‌دهد و یکی از دوست داشتنی‌ترین فضاهای استانبول  به شمار می‌آید. نام این پارک، از نام نیروهای ارتش عثمانی به نام OTAĞ گرفته شده است و مردم محلی آن را Otağtepe می‌نامند، اما نام رسمی آن Fatih Korusu است. این مکان، لوکیشن‌هایی جذاب و پانورامیک را برای ثبت عکس‌های یادگاری از سفر با تور استانبول به ارمغان می‌آورد. بعلاوه فضای بازی سرسبز مخصوص کودکان، پل‌ها، برکه‌ها و یک باغ گیاه شناسی با بیش از ۱۵۳۰۰ گونه گیاهی را در اینجا خواهید یافت.

این پارک در روستای بیکوز در سمت آسیایی استانبول واقع شده است. هنگام عبور از پل فاتح سلطان محمد از سمت اروپایی به سمت آسیایی، در سمت راست خود متوجه پرچم عظیم ترکیه خواهید شد که در این پارک به احتزاز درآمده است. امپراتور پس از اولین محاصره قسطنطنیه (استانبول) در سال ۱۳۹۱ می‌خواست کل تنگه بسفر را ببیند و بدین ترتیب، چنین فضایی شکل گرفت.

جالب است بدانید ورودی این مکان رایگان بوده و البته هیچ کافه و رستورانی، در خود پارک درنظر گرفته نشده است. بنابراین، حتما نوشیدنی و خوراکی همراه داشته باشید. هر چند که یک کافه در خارج از پارک نزدیک در ورودی وجود دارد و می‌توانید هنگام صرف ناهار با فرزندانتان، از تماشای مناظر بی بدیل اطراف و تنگه بسفر لذت ببرید. گزینه دیگر این است که ۱۵ دقیقه پیاده روی کنید و به "Anadolu Hisari " بروید. در اینجا می‌توانید شاهد تعداد زیادی کافه و رستوران کوچک باشید.

نومکان ساحیل در استانبول (Nevmekan Sahil)

استانبول، فراتر از ساختمان‌ها و موزه‌های تاریخی است. اینجا شهری فوق‌العاده، برای کتاب‌شناسان و کتاب‌دوستان است. و در این رابطه، یک فضای دانشگاهی جدید در منطقه اسکودار در سمت آسیایی را خواهید یافت که به مجموعه کتابخانه جدید استانبول معروف است. این جواهر پنهان منحصر به فرد، محبوبیت بالایی در میان مردمان محلی دارد.

به محض ورود، اثری از هنر معاصر را خواهید دید و البته دو کافه را در دو طرفتان خواهید یافت. در این کتابخانه، بیش از ۱۰۰،۰۰۰ کتاب وجود دارند که ۸۰،۰۰۰ کتاب چاپی و مابقی دیجیتالی هستند.

این فضای کاملا جدید، بخشی از چهره همیشه در حال تغییر استانبول را نشان می‌دهد که به سوی مدرنیته می‌رود و در عین حال، تاریخ را زنده نگه می‌دارد.  گفتنی است این مکان، به صورت ۲۴ ساعت باز است. بنابراین اگر در نیمه‌های شب در ترکیه هستید و جایی برای گشت و گذار به ذهنتان نمی‌رسد، چرا از این کتابخانه شگفت‌انگیز دیدن نکنید؟

 

خوردن صبحانه با چشم اندازی به بسفر

اسکله ببک در استانبول (Bebek waterfront)

محله ببک استانبول، یکی از محله‌های زیبا در قسمت اروپایی استانبول است. حتی مردم محلی هم دوست دارند در تابستان، از اینجا دیدن کنند. اگر با تور استانبول به این حوالی آمدید، هوس خواهید کرد از یک مغازه محلی بستنی بگیرید و در پارک بخورید و خنک شوید. بعلاوه، می‌توانید زندگی را در تنگه بسفر تماشا کنید. اینجا نه تنها برای مناظر بی بدیلش، بلکه به خاطر غذاهای لذیذ و باکیفتیش نیز ارزش بازدید دارد. در ضمن می‌توانید از این محله، با قایق سریع السیر به سمت آناتولی بروید تا از جاذبه‌هایی مانند قلعه آناتولی و پارک اوتاگ تپه دیدن کنید.

مسجد یرالتی کامی در استانبول (Yeraltı Camii Mosque)

زمانی، قلعه گالاتا برای کنترل دسترسی به شاخ طلایی بنا نهاده شد. اگرچه قلعه دیگر وجود ندارد، اما دو اثر از آن باقی مانده است: اولی برج گالاتا و دیگری این گوهر پنهان، یعنی مسجد زیرزمینی.

هر چند این مسجد زیرزمینی سابقا یک زندان در قلعه بیزانسی بود، اما اکنون جوی آرامش بخش داشته و حال و هوای مراقبه را به مخاطبان القا می‌کند. اگر تصمیم به کاوش این مسجد تاریک غار مانند گرفتید، با مقبره دو شهید مقدس عرب که در اولین محاصره شهر در قرن هفتم جان باختند و همچنین چراغ‌های سبز وهم‌آوری که به دستور سلطان مراد چهارم به یاد شهدا نصب شده‌اند، مواجه خواهید شد.

 

جاذبه‌های تاریخی دوره عثمانی در استانبول

زینسیرلی هان در استانبول (Zincirli Han)

در نهایت با ورود به این مکان شاعرانه، احساس می‌کنید به دنیایی دیگر قدم گذاشته‌اید. این کاروانسرای دلربا، ممکن است به یکی از نقاط مخفی مورد علاقه‌تان بدل شود. سردر غرفه‌ها به رنگ صورتی بوده و آبنمای مرمرین، زمین سنگ ‌فرش بسیار زیبا و درختان باشکوه، حال و هوایی فتوژنیک به آن می‌بخشند. در واقع این مکان، برای ثبت عکس‌های یادگاری بسیار ایده آل است. بعلاوه، یک کافه جذاب در طبقه بالا وجود دارد که چشم اندازی به این منظره شگفت انگیز داشته و چای ترکی و آب انارهای تازه و گوارایی سرو می‌کند.

منبع ۱ 

منبع ۲

منبع ۳

۱۶ مهر ۱۴۰۱

نظرات کاربران