معرفی ۱۰ تا از بهترین روستاهای گردشگری قشم

جاذبه‌های گردشگری قشم
 معرفی ۱۰ تا از بهترین روستاهای گردشگری قشم

اگر دوست دارید از شهر و شلوغی‌های زندگی مدرن فاصله بگیرید و سفر متفاوتی را به جنوب کشور تجربه کنید،‌ روستاهای گردشگری قشم از بهترین جاهایی هستند که می‌توانید انتخاب کنید. در این روستاها که طبیعت بکری دارند، هنوز می‌توانید جریان زندگی اصیل را در میان مردمان خونگرم این منطقه ببینید. این روستاها جذابیت‌های زیادی دارند؛ ‌از اقامت در خانه‌های بوم‌گردی، چشیدن غذاهای محلی گرفته تا دیدن مناظر طبیعی مانند سواحل، جنگل‌های حرا و کوه‌ها.

اگر قصد دارید در تور قشم سری هم به این روستاها بزنید، با ما همراه باشید. در ادامه چند تا از خاص‌ترین و دیدنی‌ترین روستاهای گردشگری قشم را به شما معرفی خواهیم کرد.

روستاهای معروف قشم

روستاهای معروف قشم

جزیره قشم حدود ۲۸ روستا دارد که هرکدام جذابیت‌های خاصی به لحاظ گردشگری دارند. ؛لافت، طبل، شیب‌دراز، گوران و برکه خلف؛ تنها برخی از روستاهای معروف قشم هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت. اگر در حال برنامه‌ریزی برای سفر به جنوب کشور هستید،‌ اسم روستاهای قشم که در ادامه خواهیم گفت را به خاطر بسپارید و سعی کنید بازدید از آن‌ها را در برنامه خود بگنجانید.

 

روستای لافت – بادگیرها و معماری سنتی

روستای بندری لافت یکی از قدیمی‌ترین روستاها در جزیره قشم است که قدمت آن به هزاره اول پیش از میلاد برمی‌گردد. این روستا در گذشته مرکز اصلی جزیره به‌حساب می‌آمده و حتی برخی نام قشم را با لافت یکی می‌دانستند. موقعیت استراتژیک لافت در کنار خلیج‌فارس، دسترسی به آب شیرین، وزش بادهای موسمی و نزدیکی به جنگل‌های حرا، این روستا را به یک سکونتگاه مناسب برای زندگی و تجارت دریایی تبدیل کرده بود. مردمان لافت در گذشته با لنج‌های بادبانی تا هند و سواحل آفریقا سفر می‌کردند و به همین دلیل نقش مهمی در تجارت کشور داشته‌اند.

قلعه نادری، قلعه پرتغالی‌های قشم، چاه‌های تلا یا تلاو، زیارتگاه شیخ اندرآبی، گورستان تاریخی لافت، آب انبارها، اسکله باستانی لافت، درختان نخل، اکوموزه لافت و ساحل بسیار زیبای آن از جاذبه‌هایی هستند که گردشگران را به سمت خود می‌کشانند. علاوه بر این، لافت از روستاهای سنتی قشم به‌حساب می‌آید و به همین دلیل بادگیرهای زیادی در آن وجود دارد. این بادگیرها از مهم‌ترین عناصر طراحی خانه‌های این روستا به شمار می‌روند، به این دلیل که نسیم خنک دریا را به داخل خانه‌ها منتقل می‌کنند.

روستای لافت – بادگیرها و معماری سنتی

روستای طبل – دروازه‌ای به جنگل‌های حرا

روستای طبل که در فاصله ۲۷ کیلومتری از شهر قشم قرار دارد، یکی از مهم‌ترین روستاهای بوم‌گردی این جزیره به‌حساب می‌آید. یکی از جذابیت‌های این روستا دسترسی آسان و خوبی است که به جنگل‌های حرا دارد. علاوه بر این مساحت بسیار زیادی از این جنگل‌ها در جزیره قشم در نزدیکی روستای طبل قرار دارد. برای دیدن این جنگل‌های بکر، کافی است در اسکله‌ای که در فاصله دو کیلومتری روستا است، سوار قایق شوید و به دل درختان مانگروی حرا بزنید.

علاوه بر طبیعت، فرهنگ بومی مردم طبل نیز جذابیت زیادی دارد. کار اصلی مردمان این روستا ماهیگیری است ولی هم‌زمان در حوزه گردشگری هم کارهای زیادی انجام می‌دهند که ازجمله آن‌ها می‌توان به برپایی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و فروش صنایع‌دستی اشاره کرد. در این روستا هنوز هم جشن‌ها و مناسک سنتی زیادی برگزار می‌شود که نشان از پیوند عمیق مردم با فرهنگ و تاریخشان دارد.

روستای طبل – دروازه‌ای به جنگل‌های حرا

روستای شیب‌دراز – محل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها

روستای شیب دراز یکی از مهم‌ترین روستاهای جزیره قشم است که بسیار به جزیره هنگام نزدیک است و بیشتر گردشگرانی که قصد سفر دریایی به هنگام را داشته‌اند از این روستا نیز دیدن کرده‌اند. این روستا همه ساله شاهد حضور لاک‌پشت‌های پوزه عقابی است که در معرض انقراض هستند. اگر علاقه‌مند به طبیعت و حیوانات دریایی هستید و دوست دارید در مورد فصل و نحوه تخم‌گذاری این لاک‌پشت‌ها بیشتر بدانید، بازدید از شیب دراز که از روستاهای دیدنی قشم هم هست را در برنامه سفرتان قرار دهید.

 یکی از مهم‌ترین منابع درآمد مردمان روستای شیب‌دراز، صنعت گردشگری است. ساکنان این روستا تقریباً از همه ظرفیت‌های طبیعی و فرهنگی منطقه استفاده می‌کنند و به همین دلیل مشاغل متنوعی در رابطه با گردشگری دارند، از صید ماهی که بخش مهمی از زندگی روزمره آنان است گرفته تا جابجایی مسافران با قایق‌های سنتی و اسکان گردشگران. همین موضوع باعث شده است که در این روستا اقامتگاه‌های بوم‌گردی و صنایع‌دستی محلی رونق خوبی داشته باشند.

روستای شیب‌دراز – محل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها

روستای گوران – مرکز لنج‌سازی سنتی

روستای گوران که در ۴۰ کیلومتری مرکز قشم واقع شده است، یکی دیگر از روستاهای تاریخی قشم محسوب می‌شود. گفته می‌شود نام گوران از کلمه گبران گرفته شده و در گذشته محل سکونت زرتشتیان بوده است. این بندر در زمان‌های قدیم محل رفت و آمد تاجران و ملوانان هند، آسیای میانه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بوده است و به همین دلیل می‌توان این روستا را دروازه ورود به تاریخ دریانوردی خلیج‌فارس دانست.

 شهرت کنونی این روستا نیز به خاطر دانش لنج‌سازی است که از گذشتگان به مردمان این منطقه به ارث رسیده است. در این روستا ساخت لنج‌ به روش سنتی و با استفاده از چوب ساج، منتیگ، فینی، جنگلی و تنه درختان کرت، کهور، کنار هندی و کاکتوس در کارگاه‌های لنج سازی بسیار رایج است. یکی دیگر از جاذبه‌های این روستا سد تاریخی گوران است که از بزرگ‌ترین مخازن ذخیره آب جزیره قشم به‌حساب می‌آید. نکته مهم این است که این سد متعلق به دوران هخامنشیان و ساسانیان است.

روستای گوران – مرکز لنج‌سازی سنتی

روستای برکه خلف – همسایه دره ستارگان

روستای برکه خلف یکی از روستاهای اطراف قشم است که در فاصله‌ ۶۵ کیلومتری از شهر قشم قرار دارد. از جذابیت‌های این روستا می‌توان به نزدیک بودن آن به یکی از دیدنی‌های معروف قشم یعنی دره ستارگان اشاره کرد. دره‌ای با بیش از دو میلیون سال قدمت که برای افرادی که به طبیعت‌گردی علاقه دارند، بسیار جذاب است. این روستا علاوه بر اینکه بسیار تمیز است، دسترسی آسانی از طریق جاده آسفالت دارد. به هنگام ورود به این روستا علاوه بر معاشرت با مردمان خونگرم این منطقه می‌توانید از صنایع‌دستی آنجا نیز برای خود یادگاری بخرید.

 

روستاهای تاریخی و فرهنگی قشم

علاوه بر روستاهای معروفی که تا اینجا معرفی کردیم، قشم روستاهای تاریخی و فرهنگی جذاب دیگری هم دارد که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد. پس اگر در جست‌وجوی اسم روستاهای قشم هستید که می‌خواهید در سفر به این جزیره از آن‌ها دیدن کنید، ادامه مطلب را بخوانید.

 

روستای کوشه – مسجد شیخ برخ و گورستان‌های تاریخی

روستای کوشه در مرکز جزیره قشم قرار دارد و به همین دلیل به «قلب جزیره» معروف است. این روستا که در مسیر اصلی شمال به جنوب جزیره قرار دارد، دسترسی مناسبی به سایر نقاط قشم دارد و به دلیل موقعیت مرکزی‌اش اهمیت ویژه‌ای دارد.

کوشه یکی از روستاهای تاریخی قشم است که پیشینه زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین نمادهای تاریخی کوشه مسجد شیخ برخ است که قدمت آن به بیش از ۱۲۰۰ سال می‌رسد و به دستور خلفای راشدین ساخته شده است. یکی از نکات مهم درباره این مسجد این است که یکی از بزرگان این منطقه یعنی شیخ برخ در آن دفن شده است. در کنار مسجد، گورستان تاریخی کوشه قرار دارد که قبرهایی با سنگ‌نوشته‌های قدیمی در آن دیده می‌شود که قدمت برخی از آن‌ها به بیش از ۴۰۰ سال قبل می‌رسد.

روستای کوشه – مسجد شیخ برخ و گورستان‌های تاریخی

روستای رمچاه – معماری بومی و مسجد جامع

روستای رمچاه، یکی از روستاهای سنتی قشم است که در جنوب شرقی جزیره و در فاصله ۵۷ کیلومتری قشم قرار دارد. این روستا تاریخچه‌ای بیش از ۴۰۰ سال دارد و به همین دلیل یکی از روستاهای گردشگری جزیره محسوب می‌شود.

از مهم‌ترین نمادهای فرهنگی و تاریخی رمچاه می‌توان به مسجد جامع آن اشاره کرد که یکی از قدیمی‌ترین مساجد روستا است و در سال ۱۱۰۰ هجری قمری توسط محمد علی ملا مبارک احداث شد. این مسجد که تاکنون چندین بار دست‌خوش مرمت شده است، همچنان یکی از مراکز مهم روستا برای برگزاری مراسم مذهبی و فرهنگی به‌حساب می‌آید.

اگر می‌خواهید بدانید چرا این روستا را در لیست روستاهای بومی قشم قرار دادیم، کافی است به معماری روستای رمچاه دقت کنید. برای ساخت بناهای این روستا از مصالحی مانند سنگ، گچ، گل، تخته و شکافته‌های درخت خرما (تافال) استفاده شده است. این معماری اگرچه ساده است اما سازگاری خوبی با شرایط اقلیمی این روستا دارد. از دیگر عواملی که باعث شده سبک زندگی سنتی این منطقه حفظ شود، می‌توان به برگزاری جشن‌های محلی و تولید صنایع‌دستی اشاره کرد.

روستای رمچاه – معماری بومی و مسجد جامع

روستای توریان – گورستان‌های قدیمی و مزارع آفتابگردان

روستای توریان که در فاصله ۴۰ کیلومتری مرکز قشم واقع شده، یکی از روستاهای معروف نزدیک به مرکز جزیره است این روستا به دلیل قدمت تاریخی و جاذبه‌های طبیعی متعدد، گردشگران زیادی را جذب می‌کند.

یکی از ویژگی‌های مهم توریان، گورستان تاریخی آن است که قدمتی بیش از هزار سال دارد. روی سنگ قبرهای این قبرستان نوشته‌هایی به خط کوفی در مدح پیامبر و حضرت علی وجود دارد که گواه خوبی بر اصالت و تاریخ این روستا هستند.

از طرف دیگر، مزارع آفتابگردان توریان یکی از زیباترین مناظر طبیعی هستند که می‌توانید در جزیره قشم ببینید. اگر در فصل آفتابگردان‌ها به این منطقه سفر گردید، حتماً از این مزارع دیدن کنید به‌خصوص اگر به عکاسی علاقه دارید.

روستای توریان – گورستان‌های قدیمی و مزارع آفتابگردان

روستاهای ساحلی و طبیعت‌گردی قشم

حال قصد داریم به سراغ روستاهای ساحلی قشم برویم که در آن‌ها می‌توانید از تماشای چشم‌اندازهای طبیعی بکر و آرامش سواحل لذت ببرید. استفاده از نقشه روستاهای قشم و آشنایی با روستاهای اطراف قشم به شما کمک می‌کند تا با تنوع روستاهای این جزیره آشنا شوید و بهتر برای قشم گردی برنامه‌ریزی کنید.

 

روستای چاهو – دره چاه کوه و چشم‌اندازهای طبیعی

روستای چاهو یکی از روستاهای دیدنی قشم در نزدیکی تنگه چاهکوه است. این تنگه یکی از زیباترین تنگه‌های ایران است که در میان ژئوپارک قشم قرار دارد. در تنگه چاهکوه، چندین چاه آب وجود دارد که برای ذخیره آب باران برای مردم روستای چاهو شرقی به کار می‌رفته است که هم اکنون بسیاری از آن‌ها خشک شده است؛ اما هنوز یکی دو چاه باقی‌ مانده که می‌توان از آن‌ها آب بالا کشید. علاوه بر این، این منطقه به قدری زیباست که نمی‌توان بدون بازدید از آنجا قشم را ترک کرد.

روستای چاهو – دره چاه کوه و چشم‌اندازهای طبیعی

روستای باسعیدو – آرام‌ترین روستای قشم

روستای باسعیدو آخرین نقطه شمال غربی جزیره قشم است که در گذشته با نام باغ سعیدو یا بابا سعیدو شناخته می‌شد. این روستا در زمان‌های گذشته مقر انگلیسی‌ها بوده‌ است و از آن دوره، آثار و بناهایی همچون انبار زغال سنگ، مهمان‌سرا و گورستان پرتغالی‌ها به جا مانده ‌است. تا سال ۱۳۱۲، انگلیسی‌ها از بندر با سعیدو، جزیره هنگام و جزیره بحرین به‌عنوان انبار زغال سنگ استفاده می‌کردند. با اینکه بندر با سعیدو آب‌وهوای گرم و خشکی دارد ولی پوشش گیاهی و مرغان دریایی به‌تنهایی کافی هستند تا شما را ترغیب به دیدن آن کنند.

روستای باسعیدو – آرام‌ترین روستای قشم

جاذبه‌های گردشگری اصلی

فاصله تا شهر قشم

نام روستا

بادگیرها، چاه‌های تلا، قلعه نادری، سواحل بکر

۲۲ کیلومتر

لافت

لنج‌سازی سنتی، جنگل‌های حرا، بندر تاریخی

۴۰ کیلومتر

گوران

دسترسی به جزیره هنگام، تالاب پرندگان، اقامتگاه‌های بومی

۲۷ کیلومتر

طبل

مسجد تاریخی، کشاورزی و نخلستان‌ها، مزارع آفتابگردان

۴۰ کیلومتر

توریان

مسیر جنگل‌های حرا، کوه نمکدان، طبیعت کوهستانی

۵۰ کیلومتر

چاهو

نخلستان‌ها، بافت سنتی و معماری بومی

۵۷ کیلومتر

رمچاه

دسترسی به ژئوپارک جهانی قشم، طبیعت خشک و خشن جنوب

۶۵ کیلومتر

برکه خلف

 

روستاهای قشم برای خرید

روستاهای قشم برای خرید هم مناسب هستند به‌خصوص اگر قصد خرید محصولات بومی و صنایع‌دستی دارید. اگرچه تاکنون درباره این جنبه از روستاهای معروف قشم صحبت کردیم،‌ اما در ادامه قصد داریم کمی ریزبینانه‌تر درباره صنایع‌دستی قشم و اینکه آن‌ها را از کجا تهیه کنید، صحبت کنیم.



بازارچه‌های محلی در روستای لافت

روستای لافت، یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین روستاهای قشم است که به‌نوعی مرکز تولید و عرضه صنایع‌دستی این جزیره هم شناخته می‌شود. در بازارچه‌های محلی این روستا با طیف مختلفی از محصولات سوزن‌دوزی، زری‌دوزی، گلابتون‌دوزی، حصیربافی، گلیم‌بافی و رودوزی‌های سنتی روبرو خواهید شد. در این بازارچه‌ها همچنین می‌توانید انواع خوراکی‌های محلی مانند نان تموشی، کیک‌های سنتی و ادویه‌های جنوبی را بخرید.

 

سوزن‌دوزی و گلابتون در برکه خلف

 

روستای برکه خلف یکی از مهم‌ترین روستاهای قشم به لحاظ هنرهای دستی است. زنان این روستا مهارت بالایی در هنرهایی مانند سوزن‌دوزی و گلابتون‌دوزی دارند؛ بنابراین اگر دوست دارید که از هنر دست این خطه بی‌نصیب نمانید، حتماً سری به این روستا بزنید.

 

محصولات دریایی و دستی در طبل

روستای طبل یکی دیگر از روستاهای قشم است که در آن هم می‌توانید صنایع‌دستی بخرید و هم محصولات دریایی. در این روستا، هنرهایی مانند گلابتون‌دوزی، خوس‌دوزی، شک‌بافی، زری‌بافی، حصیر بافی، تور بافی و دوخت لباس‌های محلی رونق زیادی دارد. از دیگر سوغاتی‌های طبل می‌توان به خوراکی‌هایی مانند خرما، کیک هلر، نان‌های محلی، مسقطی جنوبی و ادویه‌های محلی اشاره کرد.

 

اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاهای قشم

اگر می‌خواهید کمی بیشتر با زندگی مردم محلی آشنا شوید،‌ بهترین کار این است که در اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستاهای قشم اقامت کنید. در این اقامتگاه‌ها می‌توانید غذاهای بومی را نوش جان کنید و از راهنماهای محلی هم برای گشت و گذار در طبیعت کمک بگیرید. در ادامه چند اقامتگاه سنتی قشم را به شما معرفی می‌کنیم.

 

اقامتگاه بوم‌گردی گوران

این اقامتگاه سنتی در روستای ساحلی گوران قرار دارد. مساحت این اقامتگاه حدود ۵۵۰ متر مربع است. اقامتگاه گوران با داشتن امکاناتی همچون آشپزخانه و سرویس اختصاصی، انتخاب مناسبی برای اقامت در نزدیکی دریا است. از مزیت‌های این بوم گردی می‌توان به امنیت بالا، صبحانه رایگان و فاصله بسیار کم تا دریا اشاره کرد.

 

اقامتگاه فین دلفین، شیب‌دراز

شیب دراز یکی از روستاهای بوم‌گردی قشم است که گزینه‌های متفاوتی برای اقامت دارد. یکی از این موارد، اقامتگاه فین دلفین است که ۵ کلبه مجهز به همراه یک تراس ۶ متری، سیستم سرمایش و گرمایش و آشپزخانه‌ای با امکان پخت غذاهای شخصی دارد.

 

اقامتگاه هودج، شیب‌دراز

این اقامتگاه یکی از خاص‌ترین اقامتگاه‌های شیب دراز است،‌ چرا که درعین‌حال که معماری سنتی کاه‌گلی خود را حفظ کرده است، سوئیت‌های بسیار مجهزی دارد. مزیت دیگر این اقامتگاه ظرفیت بالای آن است و به همین دلیل یکی از بهترین گزینه‌ها برای خانواده‌ها به‌حساب می‌آید. همراهی راهنمای محلی برای بازدید از جاذبه‌های قشم هم از دیگر مزایای این اقامتگاه است.

 

اقامتگاه خانه دوست، شیب‌دراز

این اقامتگاه که در واقع یک خانه ۸۰ ساله است، ۹ اتاق و ۴۰ نفر ظرفیت دارد. در این اقامتگاه علاوه بر اینکه می‌توانید صبحانه را رایگان نوش جان کنید، می‌توانید از خوردن غذاهای محلی مانند زیبون و برنج دیشو هم لذت ببرید.

 

اقامتگاه خاله خورشید، شیب‌دراز

این اقامتگاه هم یک خانه قدیمی به جا مانده از دوران پهلوی است که ۲ سوئیت تک‌ خوابه و دو خوابه به همراه سرویس بهداشتی و آشپزخانه (اختصاصی و عمومی) دارد. با توجه به محدودیت فضا، این خانه بیشتر برای اقامت خانواده‌های کم جمعیت مناسب خواهد بود.

 

نقشه و مسیرهای دسترسی به روستاهای قشم

برای اینکه از مرکز جزیره قشم به روستاهای آن بروید، بهترین راه کمک گرفتن از بومیان منطقه یا استفاده از اپلیکیشن‌های مسیریابی و بررسی مسیرهای قشم به روستاها برای تعیین بهترین مسیر است.

 

مسیرهای اصلی از شهر قشم به روستاها

برای اینکه از قشم به سمت روستاهایی مانند درگهان، لافت، طبل، شیب‌دراز و گوران بروید، می‌توانید از جاده‌های اصلی استفاده کنید.

جاده شمالی جزیره از قشم شروع می‌شود و به‌صورت اتوبان تا شهر درگهان ادامه پیدا می‌کند. پس از آن مسیر به سمت بندر لافت می‌رود و در ادامه به سمت جنوب جزیره متمایل می‌شود. این جاده در میانه‌ جزیره به جاده جنوبی متصل می‌شود. مسیر شمالی از آنجا به سمت غرب ادامه یافته و در نهایت به اسکله باسعیدو در غربی‌ترین نقطه قشم می‌رسد.

جاده جنوبی نیز از شهر قشم شروع می‌شود و پس از عبور از شهر سوزا، به فرودگاه قشم می‌رسد. سپس با جاده شمالی تلاقی می‌کند. ادامه مسیر جنوبی به سمت غرب، از کنار روستاهای متعددی عبور می‌کند و در نهایت به اسکله باسعیدو ختم می‌شود.

 

حمل‌ونقل عمومی و تاکسی‌های محلی

اگر خودروی شخصی ندارید و می‌خواهید به سمت روستاهای قشم حرکت کنید، بهترین راه این است که از تاکسی‌های فعال در سطح جزیره یا تاکسی‌های اینترنتی استفاده کنید.

 

نکات مهم برای سفر به روستاها

با توجه به اینکه آب‌وهوای قشم در حالت کلی بسیار گرم است،‌بهتر است همراه خود تجهیزات لازم مثل بطری آب،‌ کلاه و کرم ضد آفتاب همراه داشته باشید.

 

پیشنهادات تورهای روستایی قشم

اگر قصد دارید با فرهنگ محلی و جاذبه‌های طبیعی و بکر این جزیره آشنا شوید، توصیه می‌کنیم از تورهای قشم گردی برای سفر به روستاهای قشم استفاده کنید تا با برنامه‌ریزی کامل بتوانید بیشترین استفاده را از سفر خود ببرید.

 

تورهای یک‌روزه به روستاهای دیدنی

تورهای یک‌روزه شامل بازدید از جاذبه‌هایی مانند دره ستاره‌ها، تنگه چاه کوه، جنگل‌های حرا و جزیره هنگام هستند. این تورها معمولاً از ساعت ۸ صبح شروع می‌شوند و تا عصر ادامه دارند.

 

بسته‌های تور با اقامت در بوم‌گردی‌ها

با رزرو برخی تورها می‌توانید اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستاهایی مانند گوران و شیب‌دراز را هم تجربه کنید.

 

راهنمایی برای برنامه‌ریزی سفر روستایی

در حالت کلی بهترین زمان سفر به قشم و روستاهای اطراف آن، دو فصل پاییز و زمستان است که از گرمای هوا کاسته شده است و با خیال راحت می‌توانید از فعالیت‌های تفریحی در فضای باز لذت ببرید.

اگر قصد داشتید برای دیدن روستاهای این جزیره، تور رزرو کنید، قبل از هرکاری اول ببینید که علاقه‌مندی شما به چه سمتی است؟ آیا به تاریخ علاقه دارید می‌خواهید روستاهای تاریخی را ببینید؟ آیا می‌خواهید اقامت در خانه‌های بومی را تجربه کنید؟ و یا اینکه می‌خواهید به گشت و گذار در طبیعت بپردازید؟ پس از آن باید امکانات تور و برنامه آن را بررسی کنید و در نهایت ببینید که آیا زمان‌بندی تور با برنامه زمانی سفر شما به قشم تطابق دارد یا نه؟

 

چرا باید روستاهای گردشگری قشم را ببینیم؟

جزیره قشم یکی از بهترین مقاصد گردشگری جنوب ایران است که به معنای واقعی جایی فراتر از یک قطب خرید و مرکز تفریحات ساحلی است. قشم پر از روستاهای گردشگری است که هر کدام جذابیت‌های خاص خود را دارند. در این مقاله سعی کردیم شما را با تعدادی از مهم‌ترین و منحصربه‌فردترین روستاهای قشم مثل لافت، گوران، طبل، توریان، چاهو، رمچاه و برکه خلف آشنا کنیم. فرقی نمی‌کند که به دنبال آرامش در نخلستان‌ها هستید یا تجربه فرهنگ بومی و یا حتی ماجراجویی در طبیعت؛ در هر صورت یکی از این روستاها می‌تواند مقصد دلخواه شما باشد. در نهایت اگر به دنبال یک سفر متفاوت و مقرون‌به‌صرفه هستید، استفاده از تور لحظه آخری قشم بهترین راه برای تجربه حال‌وهوای ناب این روستاهای زیباست.

 

سوالات متداول معرفی ۱۰ تا از بهترین روستاهای گردشگری قشم

 

کدام روستاهای قشم بیشترین جاذبه گردشگری را دارند؟

روستاهای لافت، گوران و برکه خلف از مهم‌ترین روستاهای گردشگری قشم هستند که به خاطر نزدیکی به جاذبه‌هایی مانند جنگل‌های حرا، دره ستارگان و تنگه چاهکوه، مورد توجه گردشگران قرار دارند.

 

چه زمانی برای بازدید از روستاهای قشم مناسب‌تر است؟

فصل پاییز و زمستان بهترین زمان برای بازدید از روستاهای قشم است، چون هوا معتدل‌تر و طبیعت منطقه سرزنده‌تر است.

۱۰ فروردین ۱۴۰۰ (به‌روز رسانی شده در: 05 خرداد 1404)

نظرات کاربران