غذاهای ارمنستان

جاذبه‌های گردشگری ارمنستان
غذاهای ارمنستان

در ایروان که به گشت و گذار بروید، هر از گاهی دلتان می‌خواهد یک خوراکی خوشمزه بخورید و کمی جان بگیرید. یک بستنی خنک یا یک نان و ساندویج گرم برای عصرانه. اما در وعده‌های اصلی حتما در یک رستوران خوب از غذاهای ارمنستان سفارش داده و میل کنید. سبک غذای ارمنی بر طبق هر منطقه دستور پخت خاص خود را دارد. اما برخی از غذاها با دیگر کشورهای همسایه مشترک است. مثل دلمه که در ایران، آذربایجان و ترکیه نیز درست می‌شود.

 

غذاهای ارمنستان

غذاها و آشپزی ارمنستان هم مانند هر کشور دیگری نشان‌دهنده تاریخ و جغرافیای محل زندگی ارمنی‌هاست. گذشته این کشور پر از فراز و نشیب و برگرفته از ایران باستان و شوروی سابق است که بر فرهنگ، هنر و غذاهای ارمنستان تاثیر داشته است. شما هم در سفر با تور ارمنستان بهترین غذاهای منطقه‌ قفقاز را می‌توانید امتحان کنید. بسیاری از گردشگران ایرانی غذای ارمنی را دوست دارند چرا که سلیقه غذایی آنها به ما نزدیک است. علاوه بر آن می‌توانید انواع غذاهای بین‌المللی و فست‌فود را نیز در رستوران‌ها سفارش داده و همچنین از میوه‌ها و دیگر خوراکی‌های ارمنستان لذت ببرید. در این مقاله همراه ما باشید تا با ۸ غذای خوشمزه و معروف ارمنستان آشنا شوید.

 

۱- کوفته‌ی گوشت

به مانند آداب طبخ غذا در ایران، گوشت یکی از اصلی‌ترین موادهای لازم برای طبخ غذا در ارمنستان است. به بیشتر غذاهای طبخ شده در این کشور اگر نظری بیندازید می‌توانید به کار بردن گوشت در آنها را ببینید. کوفته‌ی گوشت اما یکی از سنتی‌ترین غذاهای ارمنستان است. ترکیب گوشت گاو، پیاز و سبزیجات معطر که در مخلوطی از گوجه فرنگی و آب پخته می‌شود یکی از پرطرفدارترین غذاهای ارمنی است. تمایز این غذا با کوفته‌های ایرانی آن است که در این کوفته لپه به کار نمی‌رود و به جای آن سیر کاربرد فراوانی دارد.

 

کوفته‌ی گوشت

 


۲- خوراک گوشت با سس مخصوص انار

گوشت گوسفند تازه به همراه برخی مخلفات نظیر قارچ، هویج و سیب‌زمینی پخته می‌شود تا بعد به همراه سس انار سرو شود و یکی از به یادماندنی‌ترین مزه‌های غذایی که در عمرتان امتحان کرده‌اید را برایتان بسازد. این غذای ارمنی طعم ملس و رنگ زیبایی دارد و جزو غذاهای خاص منوهای رستوران‌های ارمنستان به حساب می‌آید.

 

۱۰ حقیقت شگفت‌انگیز ارمنستان که شما را مشتاق به سفر به این کشور می‌کند   

خوراک گوشت با سس مخصوص انار

 


۳- دلمه

دلمه یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ارمنستان است که در آن گوشت بره به همراه برخی میوه‌های خشک‌شده نظیر آلو و زردآلو در برگ کلم و یا مو پیچیده می‌شود تا به وسیله‌ی بخار پخته شود و بعد با انواع سرکه‌های طعم‌دهنده سرو شود. دلمه یکی از محبوب‌ترین غذای ارمنی به حساب می‌آید که درست کردن و پختن آن بسیار پرزحمت است.

دلمه

 


۴- هاریسا

 این غذا تقریبا مشابه حلیم ما ایرانی‌ها است. در هاریسا ابتدا پوسته گندم با مرغ، گوشت گوسفند یا گوشت گاو پخته شده مخلوط می‌شود و بعد این مواد در همجواری با یکدیگر مجددا پخته می‌شوند. در آخر نیز به هنگام سرو غذا به آن روغن افزوده می‌شود. هاریسا را می‌توان به عنوان صبحانه و یا هر وعده‌ی دیگر غذایی نوش جان کرد که از لذیذترین غذاهای ارمنستان نیز به شمار می‌رود.

 

هاریسا

 


۵- نان لاماچون

 لاماچون از معروف‌ترین نان‌های ارمنی است که از آرد تهیه می‌شود اما به آن مخلفات دیگری نیز اضافه می‌کنند. به برخی از لاماچون‌ها گوشت گوسفند و یا گوساله اضافه می‌شود، به برخی‌های دیگر پنیر و زیره و به برخی‌های دیگر نیز نعنا و فلفل و دیگر ادویه‌جات معطر. این نان‌ها جزو غذاهای ارمنستان است که مشابه آن در ترکیه نیز با همین نام درست می‌شود.

 

نان لاماچون

 


۶- خاشلاما

خاشلاما یک سوپ غلیظ است که در جشن‌ها و اعیاد مذهبی جزو اصلی‌ترین غذاهای ارمنستان شناخته و طبخ می‌شود. این غذا در بخش‌های مختلف ارمنستان به گونه‌های مختلفی طبخ می‌شود اما اصلی‌ترین روش طبخ آن مخلوط کردن گوشت بره، هویج، پیاز، سبزیجات معطر و سیب‌زمینی است که در حرارات نه چندان زیاد، این مواد باید در آب گوجه فرنگی پخته ‌شوند.

 

 

 

خاشلاما

 


۷- باقلوا

 در سفرتان  با تور ارمنستان پس از نوش جان کردن یک وعده غذای ارمنی اگر به دنبال دسرهای معروف و خوشمزه می‌گردید، باید بروید سراغ باقلوا. باقلوایی که از ترکیب تخم‌مرغ، عسل، مغز گردو و کره تشکیل می‌شود. این دسر قدمتی کهن در فرهنگ غذایی و ذائقه‌ی مردم ارمنستان دارد. به گونه‌ای که اکثر زنان این کشور دستی چیره در پختن باقلوا دارند.

 

باقلوا

 


۸- گاتا

 گاتا نیز از دیگر دسرهای معروف ارمنی‌ها است که می‌توانید خوشمزه‌ترین آن را در این کشور مزه کنید. گاتا یک شیرینی شبیه به قطاب است و برای کسانیکه عاشق شیرینی‌جات هستند یکی از محبوب‌ترین دسرهاست.

 

 گاتا

۱۴ اسفند ۱۳۹۶ (به‌روز رسانی شده در: 19 شهریور 1402)

نظرات کاربران