معابد باستانی هندی که نفس را در سینه حبس میکنند
جاذبههای گردشگری هندبا انتخاب تور هند و مشاهده آیینهای باستانی هند و مردمانی که به باورهایشان پایبندند، عجیب نیست وجود تعداد زیادی از معابد قدیمی که با نگهداری مثالزدنی هنوز پابرجا هستند. معابدی که نه تنها جایگاه عرفانی دارند بلکه از فرهنگ این مردم میگویند و از نسلهایی که در این سرزمین سپری شده است.
معبد کایلاسا، الورا
این معبد زیبا غیر از تمام جزییات معماریاش، به گونهای طراحی شده که انگار کوه را تراشیده و آن را به پیکرهای زیبا بدل کردهاند. از دور یا نزدیک تفاوتی ایجاد نمیکند، شگفتیهای این محل تمامی نخواهد داشت. در جزییات و کلیات این معبد زیبا که برای پرستش شیوا بنا شده دارای خصایصی است که ساعتها شما را میتواند خیره به خود نگه دارد.
این سازه یکی از معابد چندگانه الورا محسوب میشود که عجایب زیادی در دل دارد. ابتدا سازهای که به نظر میرسد برای قرن ۸ میلادیست و این سنگتراشیها خارج از دل کوه با این ارتفاع سخت و بعضا غیر ممکن به نظر میرسد. داستانهایی هم حول محور تخریب آن به دست پادشاهی مسلمان گفته میشود و ناتوانی کارگران برای تخریب ساختمان اصلی. اما هر چه که هست، زیباییهای منحصر به فرد کایلاسا نفس را در سینه حبس میکند.
معبد سری رانگناتسوامی، تامیل نادو
اگر قرار باشد از هنر دراویدین سخن گفت، یا روی معبدی عظیم و رنگارنگ در هر کجا دنیا دست گذاشت باید سراغ این معابد رفت. مجموعهی سری رانگناتسوامی متشکل از ۵۰ زیارتگاه است و ۲۱ "ویمانا" (برجهای سقف مانند که ساختار اصلی معبد محسوب میشوند) را در میگیرد که هر کدام با نقشبرجستههایی بسیار زیبا و رنگآمیزی شگرفت آذین شدهاند و نمیشد از میان آنها یکی را انتخاب کرد و به همین منظور از مجموعه این معابد یاد کردیم.
اگر قصد دیدن این مکان فوقالعاده را دارید، بهتر است پایان دسامبر را برای اینکار در نظر بگیرید، زمان جشنوارهی وایکونتا آکاداشی که جشنی ۲۱ روزه است و بسیاری از گردشگران برای دیدنش به این نقطهی هند میآیند.
معابد دیلوارا، راجستان
هر پنج معبد موجود در این منطقه ویژگیهای خاص خود را دارند و به مرور از قرن ۱۱ تا ۱۳ ساخته شدهاند و شاخصه اصلی آنها استفاده شگرفشان از مرمر در آن زمان است. جزییات استفاده شده در تالارها به قدری زیبا کار شده که نمونهاش را نمیتوان در معابد دیگر هند دید. با توجه به اینکه داوینچی ماهها زمان صرف کشیدن نقاشیهایش بر روی سقف کلیسا میکرد، باید دید چقدر طول میشکید که مرمرهای اینچنینی بر روی سقف اینگونه زیبا جا خوش کنند.
معبد ورداهاراج، تامیل نادو
ورداهاراج را مخصوص ویشنو و در شهر مقدس کانچیپورام ساختهاند. این معبد یکی از مجموعه ۱۰۸ معابدی است که هندوها معتقدند این خدا برای همیشه بین آنها گذر میکند. طراحی زیگورات مانند این سازه به معماران این اجازه را میداد تا نقشهای عمیقتری را در دل دیوارها ایجاد کنند و همین سبب شده از بسیاری جهات نقشهای برجسته این مکان با دیگر اماکن هندو متفاوت باشد.
در آیین هندو لمس این معبد در شرایطی خاص، گناهان زندگی پیشین انسان را پاک میکند.
پرستشگاه خورشید کونارک، اوریسا
یکی از عجایب هفتگانه هندوستان که از مشهورترین معابد این کشور و جهان محسوب شده و با فاصله تنها یه کیلومتری از دریا فضایی خاص و متفاوت با دیگر معابد دارد. این سازه به فرمان پادشاه ناراسیم هادف در حدود سال ۱۲۵۰ میلادی بنا شده است. کلیت بنا شبیه به ارابهای بزرگ است و نقوش برجسته بسیاری در دیوارههای اطراف آن حک شده. البته به داخل بنا که بروید نقوش زیباتر و جزییات آنها بیشتر میشود. البته بخش زیادی از این معبد و مخصوصا در حاشیه آن از بین رفته و دیگر در دسترس نیست.
این بنا یکی از میراث جهانی یونسکو محسوب میشود.
معبد بریهاریشوارا، تامیل نادو
این معبد زیبا که در سال ۱۰۰۲ میلادی ساخته شده برای پرستش شیوا و با معماری کمنظیری ساخته شده است. یک معماری کاملا سنتی برای معماری این چنینی که با مجسمهها و رنگآمیزی خاصی آذین شده است. این سازه دارای "ویمانا" به بلندی ۶۶ متر است که با جزییات بالایی در آن نقش برجسته کار شده است. سالنی هم در جلوی این ویمانا بنا شده که ورودی معبد محسوب میشود.
از ویژگیهای مهم این مجموعه وجود صدها مجسمهای است که برای تزیین دیوارههای معبد مورد استفاده قرار گرفتهاند و البته مجسمه ناندی که با ۴ متر ارتفاع در وردی تالار قرار گرفته است. این معبد نیز جزو میراث جهانی یونسکو محسوب میشود و به گونهای ساخته شده که سایهی ویمانای اصلی همیشه روی سازههای اطراف بیفتد و هیچگاه به زمین نمیرسد.
معبد کدارنا
و در پایان اشارهای کنیم به معبدی در دل کوههای هیمالیا. این سازهی کوچک نه به خاطر خود بنا بلکه به خاطر زیباییهای جایی که بنا شده در این لیست قرار گرفته. یکی از "چهار منزل کوچک" که هر کدام برای خدایی بنا شدهاند و این برای شیوا.
برای رسیدن به این مکان جادهای وجود ندارد و باید پیاده به آن رسید. در بسیاری از فصلهای سال نیز اطراف این محل پوشیده از برف است. گفته میشود کدارنا در صدهی هشتم ساخته شده، جایی در ارتفاع ۳۵۸۳ متری از سطح دریا.
نظرات کاربران