۱۰ غذایی که باید در استانبول بخورید و مزهی آنرا بهخاطر بسپارید
جاذبههای گردشگری استانبولترکیه یکی از کشورهایی است که غذاهای معروف و باب میلی را طبخ میکند و همواره برخی غذاهای معروفش به سراسر دنیا سفر کردهاند. نمونهاش همین کباب ترکیها که در کوشه کنار هر شهری در ایران طبخ میشوند. اما ترکیه و بهطور ویژه استانبول غذاهای معروفش فقط محدود به کبابهای خوش طعم و معروف نمیشود، بلکه فهرست غذاهای این کشور مملو است از غذاهای درجه یک و عالی برای گیاهخوران. که بعد از سفر با تور استانبول باید به طور کلی در منو غذاهای این کشور میتوانید انواع غذاهای دریایی، گیاهی و گوشتی را پیدا کنید و جای هیچ مادهی غذایی را در آن خالی نبینید. در این کشور همه مدل غذایی طبخ میشود اما به شیوهی خاص خودشان . با تورترکیه می توانید علاوه بردیدن مکان های دیدنی با خوردن غذاهای خوشمزهی این کشور، عیش سفرتان را بیشتر کنید و به شناخت وسیعتری از انواع غذاها و آداب غذایی مردمان این کشور دست یابید، در این مقالهی کوتاه همراه ما باشید تا با معرفی انواع غذاها و دسرهای معروف این کشور، شما را به دل رستورانها و خیابانهای این کشور ببریم.
بورک (Borek)
این غذا یکی از صبحانههای معروف ترکی است اما مردم ترکیه گاهی این غذای دلچسب را به عنوان میان وعده و عصرانه هم مصرف میکنند. بورک از پنیر و سبزیجات و گوشت تهیه میشود که در خمیر یوفکا پیچیده شده و در داخل فر پخته میشود و یا در داخل روغن سرخ میگردد.
این غذا با سبزیجات معطر نظیر نعنا و ریحان طعمدار میشود و علاو بر مزهی عالی و ظاهری زیبا، بوی دلفریبی هم دارند.
سیمیت (Simit)
سیمیت نانی برشته و کنجدی میباشد که اگر اول صبح به خیابانهای ترکیه مخصوصا شهر استانبول بیایید این نان را در کاغذ پیچیده شده دست غالب افراد میبینید. این نان خوش رنگ و خوش طعم در اکثر کافهها و مغازههای این کشور به فروش میرسد و یکی از نانهای پر طرفدار این کشور میباشد.
بیشتر بدانید: تور استانبول نوروز ۱۴۰۴
پیشنهاد میکنیم میل کردن سیمیت به همراه یک استکان چای تازه دم در اول صبحی دلانگیز در ترکیه را هرگز فراموش نکنید.
مِنِمِن (Menemen)
مِنِمِن املتی بسیار معروف در کل کشور ترکیه و به خصوص منطقهی ازمیر میباشد. این املت که از ترکیب گوجه فرنگی، پیاز سرخ شده، فلفل، تخم مرغ و سبزیجات معطر تشکیل شده است به دو صورت مختلف سرو میشود.
این املت برای کسانیکه گیاه خوار میباشند با بادمجان سرو میشود و برای گوشتخوران با گوشت گوسفندی. پیشنهاد میشود در سفرتان به ترکیه برای یک بار هم که شده مِنِمِن را به عنوان صبحانهای بینظیر امتحان کنید.
لاهماجون (Lahmacun)
لاهماجون به معنای گوشت و خمیر میباشد و یک پیتزای مخصوص ترکیهای خوشمزه است. این پیتزا از یک لایه خمیر نازک مانند نان لواش تشکیل شده است که رویش را با گوشت و پنیر و فلفل و پیاز و ادویههای طعمدار تنوری کردهاند.
لاهماجون را باید تا داغ است نوش جان کنید که اگر سرد بشود از دهان میافتد. این غذا را میتوان در تمام محلات شهر استانبول پیدا کرد.
صدف دریایی میدیه (Midye Dolma)
این غذای دریایی شاید با ذائقهی ما ایرانیها خیلی سازگار نباشد اما تجربهی میل کردن آن حتی برای یک بار هم که شده قویا پیشنهاد میشود. این غذا از ترکیب صدف دریایی با برنج تند تشکیل شده است و جزو غذاهایی میباشد که در استانبول بسیار طرفدار دارد.
نمونههای مرغوب این غذا را میتوان در جایجایِ رستورانها و اغذیه فروشیهای میدان تقسیم استانبول پیدا کرد. نکتهی جالب در خوردن این غذا آن است که بهتر است تکههای صدفهای این غذا را یکی پس از دیگری و پشتسر هم میل کنید.
چرا که وقفه در میل کردن هر تکه از صدفهای این غذا باعث میشود دانههای برنج موجود در صدفها در معدهتان حجیم شوند و احساس سیری به شما دست دهد، به گونهای که دیگر میلی به ادامهی خوردن صدفها نداشته باشید.
مانتی (Manti)
مانتی نوعی پودینگ میباشد که از خمیر و محتویات درونش تشکیل شده است. این غذا به صورت داغ و با ماست سرد سرو میشود و در نگاه اول شما را یاد راویولی میاندازد.
محتویات خمیر این غذا میتواند گوشت بره یا گوساله تا ماهی و مرغ باشد که با پیاز و اسفناج و سس گوجه و سیر و ادویهها و سبزیجات معطر طعمدار شدهاند.
اسکندر کباب (Iskender kebab)
این غذا از نظر محبوبیت چیزی از دونر کباب یا همان کباب ترکی کم ندارد. این غذا نه تنها غذای مشهور شهر بورسای ترکیه است که یکی از معروفترین کبابهای کل این کشور به حساب میآید.
این کباب مانند دونر کباب، روی سیخهای عمودی طبخ شده و بعد برش داده میشود. چاشنی این کباب که از تفت گوجه فرنگی، روغن زیتون، فلفل و سبزیجات معطر مانند نعنا، ریحان، جعفری و ادویههای مخصوص تهیه میشود آن را به یکی از خوشمزهترین کبابهای دنیا تبدیل کرده است.
علی نازیک کباب (Ali Nazik Kebab)
این کباب جزو رقیبهای سنتی اسکندر کباب به حساب میآید و خوراک مخصوص کباب خورهای ترکیهای است. این کباب از تکههای گوشت مزهدار شدهی بره تشکیل شده است که با بادمجان کبابی، گوجه و ماست چکیده سرو میشود.
طبق شواهد تاریخی قدمت این غذا بازمیگردد به قرن شانزدهم میلادی و جزو غذاهای سنتی ترکیه به حساب میآید.
باقلوا (Baklava)
باقلوا یکی از معروفترین دسرهای ترکیهای میباشد که درست کردن آن مهارت خاصی میخواهد. این دسر شیرین که خوردن آن بعد از وعدههای غذایی به دستگاه گوارش برای هضم غذا کمک میرساند از انواع مغزها نظیر مغز پسته، بادام و فندق تشکیل شده است.
پختن آرد و خمیر مخصوص این شیرینی با کره و بعد آغشته کردن آن با شربتهای شیرین مهارت خاصی میخواهد که آشپزهای ترک خیلی به آن مسلّط هستند. خوردن باقلواهای ترکی را به بهانهی آنکه مزهشان شبیه باقلواهای ایرانی میباشند ترک نکنید. چرا که باقلواهای ترکی مزهی متفاوت و خاص خودشان را دارند.
کونِفه (Kunefe)
این شیرینی بیشتر در کشورهای عرب زبان پخته میشود و جزو شیرینیهای سنتی آنها به حساب میآید اما ترکها نیز با روش پخت و مزههای جدید این شیرینی را مال خود کردهاند.
این دسر به صورت گرم و تازه پخته شده سرو میگردد و در لایههای زیرین خمیر آن، پنیر ذوب شده و نرم وجود دارد که طعم آن را خاص میکند. این شیرینی نیز آغشته به شربت است و برای هضم یک غذا بسیار کارآمد میباشد.
نظرات کاربران