شرایط ارز مسافرتی و عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳
اطلاعات مفیدجدا از تهیه تور، برنامهریزی برای سفر و دریافت پاسپورت، چیزهای دیگری هم هستند که پیش از سفر باید به آنها فکر کنید. یکی از این موارد، عوارض خروج از کشور بوده که تمامی مسافران خارجی باید آن را پرداخت کنند و دیگری ارز مسافرتی است که هر مسافری میتوانید، سالانه یک بار آن را با قیمت دولتی تهیه کنند. همراه ما در مقتدرسیر تابان باشید تا بیشتر در این مورد به شما توضیح دهیم:
ارز مسافرتی چیست ؟
با توجه به مصوبهای که بانک مرکزی صادر کرده، تمامی مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند، میتوانند به میزانی مشخص، ارز به قیمت دولتی دریافت کنند. البته باید در نظر گرفت که این ارز، تنها یک بار در سال و به هر فرد به صورت جداگانه تعلق میگیرد. پس اگر به صورت خانوادگی سفر میکنید، میتوانید هر کدام به صورت جداگانه برای دریافت ارز مسافرتی اقدام کنید.
پیش از سال ۹۷، به هر نفر برای سفرهای خارجی، ۱۰۰۰ دلار آمریکا ارز مسافرتی تعلق میگرفت، اما بعد از جهش قیمتی دلار، این مبلغ تا حد زیادی کاهش پیدا کرد. در حال حاضر این ارز برای سفر به مقاصد مختلف و شکلهای مختلف سفر متفاوت بوده که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
عکس: cnbc.com
چطور و چقدر میتوانید ارز مسافرتی دریافت کنید؟
قوانین مربوط به ارز مسافرتی هر ساله تغییر میکند و در سال ۱۴۰۳ نیز، مقدار ارزی که به هر مسافر تعلق میگیرد، متفاوت است. اوایل سال اعلام شده بود که مسافران نوروزی امکان دریافت ۱۰۰۰ یورو را دارند اما بعد از اول فروردین و با پایان خرید تور خارجی، این مبلغ کاهش پیدا کرد. در حال حاضر، سهمیه ارز مسافرتی به شرح زیر است:
- ارز مسافرتی تعلق گرفته برای سفرهای هوایی به کشورهای نیازمند دریافت ویزا: ۵۰۰ یورو
- ارز مسافرتی تعلق گرفته برای سفرهای هوایی به کشورهای بدون نیاز به دریافت ویزا: ۳۰۰ یورو
- ارز مسافرتی تعلق گرفته برای سفرهای زمینی و دریایی به همهی کشورهای خارجی: ۳۰۰ یورو
البته به نظر میرسد، در حال حاضر بانک مرکزی اقدام به پرداخت دلار به جای یورو کرده که این موضوع را در هنگام دریافت حواله متوجه خواهید شد. یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد، اگر برنامه دارید تا در ادامهی سال، به یک کشور که نیاز به دریافت ویزا دارد سفر کنید، بهتر است سهمیه ارز مسافرتی خود را در سفر به کشورهایی مثل ترکیه که نیاز به ویزا ندارند، نگیرید، تا بتوانید، ارز بیشتری را در سفر بعدی خود با قیمت دولتی خریداری کنید.
موادغذایی مجاز و غیر مجاز در سفرهای هوایی
عکس: visaplace.com
اما برای دریافت ارز مسافراتی چه باید کنید؟ کافیست با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، به یکی از شعب بانکهای عامل مراجعه کرده و حواله ارزی را دریافت کنید. در نهایت، با همراه داشتن حواله ارزی، در خود فرودگاه و پشت گیت خروجی، این ارز به مسافر تحویل داد هخواهد شد. فراموش نکنید که برای دریافت حواله حتما به بانکهای عامل رفته و به سراغ صرافیها نروید. مدارک لازم برای تهیه ارز مسافرتی به شرح زیر است:
- اصل و کپی گذرنامه
- اصل و کپی بلیط هواپیما همراه با مهر آژانس هوایی یا کد رهگیری و اطلاعات شرکت صادر کننده
- اصل و کپی کارت ملی
- اصل و کپی ویزا (در سفر به کشورهایی که نیاز به دریافت ویزا دارد)
- رسید واریز عوارض خروج از کشور
- شماره موبایل به نام فرد درخواست کننده
- ارائه شماره حساب بانکی به نام فرد درخواست کننده
- تکمیل فرم درخواست ارز مسافرتی
در نهایت با در دست داشتن مدارک گفته شده و مراجعه به یکی از شعب بانکهای عامل، میتوانید، رسید ارز مسافرتی خود را دریافت کرده و در فرودگاه ارز را دریافت نمایید. نکته آخر این که، اگر سفر زیارتی در پیش دارید، حتما باید اسمتان در پرتال سازمان حج و زیارت ثبت شده باشد تا ارز مسافرتی به شما تخصص یابد.
عکس: dollarposter.blogspot.com
آیا افراد دو تابعیتی امکان دریافت ارز مسافرتی را دارند؟
خیر! آنهایی که مقیم کشور دیگری هستند، حتی اگر با گذرنامه ایرانی خود برای دریافت ارز مسافرتی اقدام کنند نیز، نمیتوانند ارز با قیمت دولتی دریافت کنند.
ارز مسافرتی برای مقاصد محبوب گردشگری چقدر است؟
کافیست در نظر بگیرید که کشوری که به آن سفر میکنید، نیاز به ویزا دارد یا نه تا بر طبق گفتههای قبلی، متوجه شوید که چه قدر ارز مسافرتی به مقصد مورد نظر شما تعلق میگیرد. برای مثال، کشورهای محبوبی همچون ترکیه و گرجستان همگی کشورهایی هستند که برای سفر به آنجاها نیازی به دریافت ویزا ندارید و به همین دلیل، تنها میتوانید، ۳۰۰ یورو ارز مسافرتی موقع ورود به این کشورها دریافت کنید. از طرفی، در تور تایلند، تور مالزی یا تور چین که نیاز است از قبل ویزا برای ورود به این کشورها تهیه کنید، میتوانید ۵۰۰ یورو ارز مسافرتی بگیرید.
نکاتی که باید در سفر با نوزادان بدانید
عکس: publicdomainpictures.net
عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۳
و اما یکی از مسائلی که حتما میدانید در چند سال اخیر، گردشگرانی که به سفرهای خارجی با آن روبرو هستند، عوارض خروج از کشور است. مبلغی که تمامی مسافران از سال ۱۳۹۸ هنگام خروج از کشور باید پرداخت کنند. البته این عوارض بسته به تعداد سفرهای شما و همچنین ماهیت سفرتان متفاوت است.
مسافرین عادی که قصد سفر به کشوری خارجی را دارند، در اولین سفر خود در سال ۱۴۰۳ باید ۵۲۰ هزار تومان به عنوان عوارض خروج از کشور پرداخت کنند و در بار دوم و سوم به بعد، باید به ترتیب مبلغ ۷۸۰ هزار تومان و ۱ میلیون و ۴۰ هزار تومان بپردازند. این عددها برای مسافرین عادی است، در جدول زیر، عوارض خروج از کشور را به صورت مجزا لیست کردهایم:
نوع سفر |
اولین سفر |
دومین سفر |
سومین سفر به بعد |
مرز نشینان |
۷۵ هزار تومان (هوایی) ۲۵ هزار تومان (زمینی و دریایی) |
۶۰۰ هزار تومان |
۸۰۰ هزار تومان |
زائرین حج تمتع و عمره |
۱۷۲ هزار تومان |
۱۷۲ هزار تومان |
۱۷۲ هزار تومان |
زائرین عتبات و عالیات |
۴۵ هزار تومان (هوایی) ۱۵ هزار تومان (زمینی) |
۴۵ هزار تومان (هوایی) ۱۵ هزار تومان (زمینی) |
۴۵ هزار تومان (هوایی) ۱۵ هزار تومان (زمینی) |
ورزشکاران |
۲۶۴ هزار تومان |
۲۶۴ هزار تومان |
۲۶۴ هزار تومان |
شما میتوانید، عوارض خروج از کشور را از طریق شعب بانک ملی، سامانه سداد، اپلیکیشنهایی مثل بله یا قبضینو و یا دستگاههایی که در پلیس گذرنامه وجود دارد پرداخت کنید. اما اگر میخواهید، ارز مسافرتی بگیرید، حتما باید از قبل آن را پرداخت کرده تا بتوانید، حواله ارز را دریافت کنید.
۱۳ مقصد عالی برای سفرهای خانوادگی با کودکان
عکس: ilna.ir
نکات مهم در مورد عوارض خروج از کشور
- عوارض خروج از کشور برای تمامی سنین حتی کودکان یکسان است.
- نیازی به نگه داشتن فیش فیزیکی پرداخت عوارض ندارید.
- دانشجویان از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
نظرات کاربران