نوای موسیقی ایرانی در بزرگترین آبنمای موزیکال جهان در دبی
جاذبههای گردشگری دبیدرست است که هوای گرم و خشک این شهر با رطوبت و آب قهر است و ابرهای آن با باران رابطهی خوبی ندارند اما این شهر یاد گرفته است هرچه را در خود ندارد، برای خود بسازد. مسئولان این شهر که کمتر برخورد قطرات آب با سطح زمین این شهر را دیدهاند، در سال ۲۰۰۹ میلادی آبنمایی را در دریاچهی مصنوعی برج خلیفه افتتاح کردند که بعدها تبدیل به یکی از نمادهای این شهر شد و یکی از جاذبههای اصلی گردشگری این شهر به حساب آمد. با حضور شما در تور دبی از نزدیک میبینید، آبنمای موزیکالی که با فوارههایش قطرات آب را بین زمین و آسمان با ریتمهای مختلف به رقص درمیآورد و باران را یادآوری میکند به خاطر این شهر.
آبنمای دبی که در مجاورت مراکز مهم تجاری و رفاهی این شهر از جمله: برج خلیفه (بلندترین برج دنیا)، مرکز خرید دبیمال (بزرگترین مرکز خرید دنیا) و رستوران عبدالوهاب قرار دارد به عنوان بزرگترین آبنمای موزیکال دنیا شناخته میشود.
این آبنما در فضایی به وسعت ۱۳ هکتار، با طول ۲۷۵ متر، از پنج دایرهی مجزا که به وسیلهی قوسی به هم متصل شدهاند ساخته شده است. هزینهی ساخت آن ۸۰۰ میلیون درهم، معادل ۲۱۸ میلیون دلار امریکا گزارش شده است و طراحی آن را شرکت وت دیزاین (Wet Design) انجام داده است. این شرکت که در پروندهی کاری خود سابقهی طراحی هتل پلاژیو معروف در لاسوگاس امریکا را دارد، در ساخت این آبنما از طراحی آبنمای هتل پلاژیو نیز وام گرفته است.
این آبنما که به عنوان بزرگترین آبنمای موزیکال دنیا شناخته میشود، رکورد بلندترین فوارههای دنیا را نیز در اختیار دارد. فوارههای این آبنما توان آن را دارند که قطرههای آب را تا ارتفاع ۱۵۲ متر در آسمان به پرواز درآورند و این ارتفاع معادل با ارتفاع یک ساختمان ۵۰ طبقه است. فوارههای این آبنما همچنین میتوانند ۸۳۰۰۰ لیتر آب را هر لحظه در هوا افشانه کنند و لذت تماشای رقص قطرات آب میان زمین و آسمان را برای بینندگان به ارمغان آورند. برای زینت بخشیدن به این آبنما از ۶۶۰۰ چراغ در ۲۵ رنگ متفاوت و متنوع استفاده شده است.
جالب است بدانید این آبنمای شگفتانگیز از نقاط مختلف شهر تا فاصلههایی در حدود ۳۰ کیلومتر قابل مشاهده است و نکتهی قابل توجه در تماشای این آبنما همراهی کردن موسیقیهای گوشنواز و دلنواز مختلف با آن است. موسیقیهایی که گسترهی آنها از آهنگهای رقص عربی تا موسیقیهای پاپ و بیکلام است. یعنی در اصل این موسیقیها و ریتمهای مختلف آنهاست که قطرههای آب را متناسب با خودشان به رقص درمیآورند.
به طور کلی در یک شبانهروز ساعت کاری این آبنما، ۲۵ قطعهی موسیقایی مختلف شنیده میشود و میانگین شنیده شدن هر قطعه در حدود شش دقیقه است. اما آنچه که این آبنما را برای ایرانیها جذابتر میکند این است که در کنار سرود ملی امارات قطعهی موسیقی «امواج» اثر بیژن مرتضوی، هنرمند و آهنگساز ایرانی نواخته میشود.
بهحال اما برنامهی پخش موسیقی آبنما به این ترتیب است:
۱- «آسمان دبی» ترانهای در ستایش از محمدبن راشد آلمکتوم، حاکم دبی. این ترانه اغلب اولین آهنگ جرا شده در طول روز است.
۲- «شیک، شاک، شوک» آهنگی با ریتم رقصهای عربی.
۳- «دربارهی خانه سوال کن» ترانهای اماراتی که برای افتتاح برج خلیفه در سال ۲۰۱۰ ساخته و اجرا شد و در این کشور پرطرفدار است.
۴- «لحظهی خداحافظی» اثر آندریا بوچلی و سارا برایتمن
۵- «امواج» اثر بیژن مرتضوی
۶- «من همیشه دوستت خواهم داشت» اثر ویتنی هیوستون
۷- «تمام طول شب» اثر لایونل ریچی خوانندهی سیاه پوست امریکایی
۸- «تریلر» اثر مایکل جکسون
۹- «دعاگو» اثر سلین دیویس و آندریا بوچلی
۱۰- «سرود ملی امارات متحدهی عربی»
۱۱- «دوم تانا» ترانهای هندی و انگلیسی
۱۲- «بابا یتو» ترانهای آفریقایی و برندهی جایزهی گرمی
۱۳- «عشق من» موسیقی بیکلام فرانسوی
۱۴- اپرای « O Mio Babbino Caro» اثر کری کانوا
۱۵- «تو عمر منی» موسیقی مشهور عربی
۱۶- «لانا الله» موسیقی عربی
اگر قصد بازدید از آبنمای دبی را دارید باید بدانید که در زمانهای بهخصوصی در طول شبانهروز فعال است که برنامهی زمانبدی آن اینگونه تنظیم شده است:
همه روزه از ساعت ۱۳ تا ۱۳:۳۰ دقیقه به جز روزهای جمعه
همه روزه از ساعت ۱۸ تا ۱۱ شب هر ۳۰ دقیقه یکبار
جمعهها از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۴.
بازدید از این آبنما کاملا رایگان است اما اگر قصد قایق سواری در دریاچهی آن را دارید باید مبلغی در حدود ۶۵ درهم به ازای هر نفر پرداخت و از نزدیک رقص نور و آب را تماشا کنید.
نظرات کاربران