سفر به ویرانه‌های باستانی ترکیه

جاذبه‌های گردشگری ترکیه
سفر به ویرانه‌های باستانی ترکیه

وقتی صحبت از تاریخ ترکیه به میان می‌آید، امکان ندارد چیزی از امپراطوری‌هایی که در این سرزمین برای همیشه از دست رفت چیزی به ذهنش خطور نکند. اتفاقا بی‌شماری این خاک به خود دیده که باعث می‌شود تاریخ آن عجیب و البته غنی باشد.
بخش زیادی از تاریخ را ویرانه‌های موجود در شهرهای مختلف ترکیه در دل خود ذخیره دارند و دیدن از آن‌ها بخش باشکوهی از سفر شما را می‌تواند تشکیل دهد. این ویرانه‌ها تنها به یک ملت یا یک امپراطوری تعلق ندارد، از رمی‌ها و یونانی‌ها، تا کرد‌ها در تاریخ این سرزمین سهیم هستند.


شهر باستانی افِسوس، سلوک


به عنوان دومین شهر مهم در امپراطوری رم، افِسوس هیچگاه بازدیدکننده‌های خود را چه در دوران شکوه و جلالش و چه حالا که تنها از آن ویرانه‌ای باقی مانده، ناامید نمی‌کند. منظره‌ی بسیار زیبای پشت این شهر را بگذارید کنار بقایای باشکوه تئاتر بزرگش، کتابخانه سلسیوس، معبد هادریان و خانه‌هایی که در بخش‌های مختلف آن به جا مانده تا مجاب شوید در هنگام تور ترکیه، حتما سری به این مکان نیز بزنید. موقعیت جغرافیایی این شهر باستانی به کوش‌آداسی بسیار نزدیک است و در زمان سفر به این شهر به راحتی می‌توان به آن دسترسی داشت.

 

گشت و گذاری تاریخی در کوش آداسی؛ شهر باستانی ترکیه

 

 

شهر باستانی افِسوس

 


بناهای تایخی آنتالیا


آنتالیا به عنوان دومین شهر توریستی ترکیه، تنها به واسطه دریا و سواحل زیبایش نیست که به این حد محبوب شده و بسیاری از مردم برای دیدن بقایای تاریخی آن با تور آنتالیا به این شهر سفر می‌کنند. بهترین جا برای شروع دیدن این بناهای تاریخی، کالیسی یا همان شهر قدیم آنتالیا است، جایی که می‌توانید با دروازه معروف هادریان گشت خود را آغاز نمایید. هزاران قطعه به جا مانده از دوران باستان در موزه‌ی این شهر واقع شده است.

 

گشت و گذاری تاریخی در آنتالیا؛ شهر ساحل‌ها و دریایی آرام

 

 

بناهای تایخی آنتالیا

 


یک موزه بسیار بزرگ و روباز در منطقه تاریخی شهر و در کنار سالن تئاتر باستانی و البته معبد معروف آپالوقرار گرفته است. به طور کلی آنتالیا بخش زیادی از ویرانه‌های تاریخی مخصوصا آن‌ها که مربوط به دوره‌ی امپراتوری رومیان در ترکیه بوده را در خود دارد.


بناهای به جا مانده از لیکیه


در بسیاری از بناهای تاریخی ترکیه، ردی از منطقه لیکیه خواهید دید. ویرانه‌ها و مقبره‌های فراوانی نیز از لیکیه در مسیر آنتالیه تا فتحیه وجود دارد که بخش‌هایی از آن‌ها میراث جهانی یونسکو محسوب می‌شوند. با اینکه اکثر این بناها و به خصوص مقبره‌های ایستاده آن‌ها که در دل کوه کنده شده‌اند، جزو باشکوه‌ترین بناهای به جا مانده باستانی در ترکیه محسوب می‌شوند، اما آنچنان که باید به شهرت نرسیده‌اند وعده زیادی برای دیدن آن‌ها اقدام نمی‌کنند.

 

قدیمی‌ترین موزه‌ها در کدام شهرهای ترکیه است؟

 

 

 لیکیه

 


هاتوسا و هیتیه


هیتیه را احتمالا باید مهم‌ترین مکانی در ترکیه به حساب آورد که به هیچ وجه آن اعتنایی که باید و شاید را به خود نمی‌بیند. این شهر که مرکز هاتوسا محسوب می‌شود، حالا به مسیری مملو از آثار و بناهای تاریخی بدل شده که در نهایت به مرکز هاتوسا می‌رسد. مکانی بسیار زیبا و استثنایی که مملو از آثار ارزشمندی در بستری از طبیعت زیباست که شما را به فکر فرو خواهد برد.

 

 

هاتوسا

 


شهر فراموش شده آنی


به جز آن‌ها که از بودن این ویرانه تاریخی باخبرند و می‌دانند که قرار است چه منطقه‌ی باشکوهی را به نظاره بنشینند، کس دیگری زحمت رفتن تا لب مرز ارمنستان را به جان نمی‌خرد. شهری که به ۱۰۰۱ کلیسا معروف است و در آن کلیساهای بسیار زیبایی در بسطر یک منطقه بسیار زیبا واقع شده است. مخصوصا کلیسای جامع فتحیه که در یک دشت سرسبز بی‌نهایت دیدنی واقع شده است! بخش‌هایی از این منطقه نیز در سال ۲۰۱۶ به میراث جهانی یونسکو بدل شد و حالا اقداماات بسیار ارزشمندی برای محافظت و البته معرفی آن به جهان صورت گرفته است.

 

 

شهر فراموش شده آنی

 


معبد گوبکلی تپه


این معبد که در نزدیکی مرز سوریه و در سال ۱۹۶۳ کشف شد، یکی از شگفتی‌های ترکیه محسوب می‌شود. خیلی از باستان‌شناسانی که بر روی این معبد کار کرده‌اند، ادعا دارند که پیشینه آن به بیش از ۶ هزار سال پیش بر می‌گردد. متاسفانه با توجه به اینکه این منطقه نیز به خوبی به گردشگران معرفی نشده، اینجا نیز میزبان توریست‌های بسیار کمی است، در صورتی که بسیاری از ویرانه‌های دیگر جهان با درجه اهمیت بسیار کم‌تر در کشورهای دیگر، مملو از جمعیت توریست‌ها می‌شود.

 

 

معبد گوبکلی تپه

 

۰۹ خرداد ۱۳۹۷

نظرات کاربران