دیدنی‌ترین برج‌های مالزی را بشناسید

جاذبه‌های گردشگری مالزی
دیدنی‌ترین برج‌های مالزی را بشناسید

برج‌های مالزی را شاید بتوان یکی از شاخص‌ترین نمادهای این کشور دانست که در کنار جاذبه‌های طبیعی آن، سالانه گردشگران زیادی را از سراسر دنیا جذب می‌کنند. ناگفته نماند که برج‌های این کشور آن‌قدر زیاد، متنوع و جذاب هستند که به‌تنهایی می‌توانند دلیل خوبی برای سفر به مالزی به‌خصوص برای علاقه‌مندان به سبک زندگی شهری و مدرن باشند.

اگر قصد خرید تور مالزی را دارید یا به سازه‌های بلند علاقه دارید،‌ این مقاله احتمالاً برای شما جذاب خواهد بود. در ادامه قصد داریم معروف‌ترین برج‌های این کشور را به شما معرفی می‌کنیم تا بهتر بتوانید برای سفر به این کشور و بازدید از برج‌های مالزی برنامه‌ریزی کنید.  

 

لیست کامل برج‌های معروف مالزی و مکان‌یابی آن‌ها

همان‌طور که گفتیم مالزی برج‌های بسیاری دارد که هر کدام به‌نوعی نمایانگر بخشی از پیشرفت این کشور هستند. در ادامه، معروف‌ترین برج‌های کشور مالزی را که برخی از آن‌ها جزء بلندترین برج‌های آسیا و برج‌های معروف جهان هستند را معرفی کنیم؛ از سازه‌های بلندی مثل برج‌های کوالالامپور گرفته تا سایر برج‌های مهم در نقاط دیگر این کشور.

ویژگی خاص

سال ساخت / افتتاح

ارتفاع (متر)

نام برج

بلندترین برج دوقلو جهان؛ طراحی الهام‌گرفته از ستاره ۸ پر اسلامی؛ پل هوایی دو طبقه

۱۹۹۸

۴۵۲

برج‌های دوقلوی پتروناس

دومین ساختمان بلند جهان؛ طراحی نوآورانه؛ دارای دو سکوی تماشا در مناره و ساختمان اصلی

۲۰۲۴

۶۷۹ (نهایی ۷۰۰.۹)

برج مردکا ۱۱۸

اولین آسمان‌خراش پیچ‌خورده دنیا؛ ۲۲ باغ در طبقات؛ سالن تئاتر ۲۵۰۰ نفره

۲۰۰۱ (تقریبی)

۳۱۰

برج منارا تلکام (TM Tower)

بزرگ‌ترین فضای بدون ستون در طبقات؛ دومین برج بزرگ مالزی از نظر زیربنا

۲۰۱۹

۴۴۵.۵

برج اکسچنج ۱۰۶ (Exchange 106)

بلندترین برج مخابراتی جنوب شرق آسیا؛ دارای رستوران گردان، تلسکوپ، سینما و باغ وحش

۱۹۹۶

۴۲۱

برج کی ال (KL Tower)

 

بلندترین برج‌های کشور مالزی

مالزی در حال حاضر بیش از ۳۶۰ برج بلند دارد و با احتساب این تعداد، در رتبۀ چهارم دنیا به لحاظ تعداد آسمان خراش‌ها قرار گرفته است. در این میان پایتخت این کشور یعنی کوالالامپور بیشترین تعداد سازه‌های بلند را در مالزی دارد. در ادامه ۵ مورد از بلندترین سازه‌های بلند و معروف مالزی را به شما معرفی خواهیم کرد.

 

برج‌های دوقلوی پتروناس کوالالامپور مالزی

داستان طراحی این برج‌های دوقلو خود قصه‌ای طولانی است، جایی که معمار آرژانتینی کار طراحی را انجام داده بود و در نهایت بعد از نظرات فراوان و گفتگوهای بسیار، کار به این طراحیِ برگرفته از معماری اسلامی (Islamic architecture) رسید که در آن شما شاهد یک ستاره‌ی ۸ پر هستید که نمایانگر همبستگی، توازن، ایستادگی و عقلانیت در فرهنگ اسلامی است؛ چیزی که برای دولت وقت مالزی بسیار مهم بود تا در این بنای نمادین به چشم بیاید.

این برج‌ها هر کدام ۸۸ طبقه و ۴۵۲ متر ارتفاع دارند و مساحتی بالغ بر ۳۹۵ هزار متر را ارائه می‌کنند. برای ساخت این دو برج ۶ سال و ۱.۶ میلیارد دلار هزینه صرف شده است. این برج تا سال ۲۰۰۴ بلندترین سازه جهان بود، در حال حاضر بلندترین پل هوایی دو طبقه را دارد و همچنین بلندترین برج‌های دوقلو به‌حساب می‌آید؛ همه این‌ها باعث شده‌اند که پتروناس به یک جاذبه گردشگری تبدیل شود.

پل هوایی بین این برج‌های دوقلو ۱۷۰ متر طول داشته و ۵۸ متر نیز از زمین فاصله دارد. این پل که خود دو طبقه دارد، در واقع طبقات ۴۱ و ۴۲ دو برج را شامل می‌شود که با دیوارهای شیشه‌ای، یک مکان رؤیایی برای قدم زدن محسوب می‌شود.

 در طبقه ۸۶ برج‌های دوقلوی پتروناس هم یک سکوی تماشا وجود دارد که شما می‌توانید با تلسکوپی که برایتان در نظر گرفته شده است تا فاصله‌ ۸-۷ کیلومتری را مشاهده کنید. در این بخش ماکت‌هایی از کوالالامپور و ساختمان‌هایی که قرار است در این شهر ساخته شود وجود دارد و حتی می‌توانید از طریق تکنولوژی واقعیت افزوده، عکس‌هایی جالب نیز در اینجا تهیه کنید.

در برج پتروناس مالزی که از برج‌های معروف کوالالامپور هم به‌حساب می‌آید، یک نمایشگاه دیجیتال هم وجود دارد که در آن می‌توانید با مشاهده فیلم‌هایی از مراحل ساخت، اطلاعات کاملی درباره این برج‌ها دریافت کنید.

با توجه به امکانات کاملی که در این مکان برای گردشگران در نظر گرفته شده، آن‌هایی که معلولیت جسمی دارند و از ویلچر استفاده می‌کنند نیز به‌تمامی بخش‌های هر دو برج و پل هوایی دسترسی خواهند داشت و بدون مشکل می‌توانند از این محل بازدید کنند.

بهتر است برای ورود به طبقات بالا و بازدید از پل آسمانی و سکوی تماشا حتماً از قبل بلیط تهیه کنید و بدون اجازه ورود (Admission) وارد نشوید.

 

دسترسی به برج‌های دوقلوی کوالالامپور

در سفر به مالزی، یکی از کارهایی که حتماً باید انجام دهید، بازدید از برج‌های مالزی، به‌ویژه برج‌های دوقلو پتروناس کوالالامپور است. این برج‌ها که در منطقه KLCC کوالالامپور مالزی واقع شده‌اند، دسترسی خوبی به لحاظ وسایل حمل‌ونقل عمومی دارند. علاوه بر تاکسی‌ها که در همه جای شهر تردد دارند، می‌توانید از دو روش دیگر هم به سمت این برج‌ها حرکت کنید.

یکی از راه‌ها این است که از قطارهای مختلف استفاده کنید:

۱: سوار قطار خط KTM (Seremban Line یا Port Klang Line) شوید، در ایستگاه KL Sentral پیاده شوید. سوار قطار خط LRT Kelana Jaya شوید و در ایستگاه KLCC پیاده شوید (برج‌های دوقلو همان‌جاست).

۲: سوار LRT خط Ampang یا Sri Petaling شوید. در ایستگاه Masjid Jamek پیاده شوید. همان‌جا سوار LRT خطر Kelana Jaya شوید و بعد در ایستگاه KLCC پیاده شوید.

۳: اگر از MRT خط Sungai Buloh – Kajang استفاده کردید، در ایستگاه Pasar Seni پیاده و بعد سوار LRT خط Kelana Jaya شوید و نهایتاً در ایستگاه KLCC پیاده شوید.

۴: اگر از مونوریل (KL Monorail) استفاده کردید، در ایستگاه KL Sentral یا Bukit Nanas پیاده شوید. سوار LRT خط Kelana Jaya شوید و بعد در ایستگاه KLCC پیاده شوید.

یکی دیگر از روش‌های رفتن به برج‌های دوقلو این است که از اتوبوس استفاده کنید:

۱: در ایستگاه اتوبوس Titiwangsa، سوار اتوبوس‌های خط B103 شوید و در ایستگاه LRT KLCC پیاده شوید.

۲: در ایستگاه Maluri، سوار اتوبوس‌های خط B114 و بعد در مقابل Suria KLCC پیاده شوید.

دسترسی به برج‌های دوقلوی کوالالامپور

  • آدرس: Petronas Twin Tower, Lower Ground (Concourse) Level, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Malaysia
  • ساعات بازدید: هرروز ۹ تا ۲۱ (به‌جز دوشنبه‌ها)
  • هزینه ورودی: ۲ تا ۱۲ سال،‌ ۱۷ رینگیت – ۱۳ سال به بالا، ۳۵ رینگیت
  • فاصله تا مرکز شهر: ۲.۵ کیلومتر
  • مراکز تفریحی و خرید نزدیک:  برج کوالالامپور،‌ محله چینی‌ها، بازار مرکزی، پارک پروانه کوالالامپور، موزه ملی مالزی، غارهای باتو

 

۲. برج مِردِکا ۱۱۸ (Merdeka 118)

مردکا ۱۱۸ از برج‌های دیگر مالزی است که از جدیدترین سازه‌های سر به فلک کشیده کوالالامپور محسوب می‌شود. این برج همچنین از بلندترین برج‌های مالزی شناخته می‌شود و نمادی از پیشرفت فناوری و طراحی نوآورانه در قلب پایتخت مالزی است. برج مردکا با ارتفاع ۶۷۹ متر، دومین ساختمان بلند جهان پس از برج خلیفه در دبی محسوب می‌شود.

این آسمان‌خراش ۱۱۸ طبقه که پیش‌تر با نام‌های Menara Warisan Merdeka، KL 118 و PNB 118 شناخته می‌شد، در نوامبر ۲۰۲۳ تکمیل و در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ به صورت رسمی افتتاح شد.

نام این برج از واژه‌ "Merdeka" به معنی استقلال در زبان مالایی گرفته شده که به موقعیت جغرافیایی آن در نزدیکی استادیوم مردکا اشاره دارد؛ جایی که استقلال مالزی در آن اعلام شد. در دسامبر ۲۰۲۲ با تکمیل مناره، ارتفاع نهایی این برج به ۷۰۰.۹ متر رسید.

این پروژۀ عظیم علاوه‌بر ۴۰۰,۰۰۰ متر مربع فضای تجاری، اداری، مسکونی و هتل؛ دو سکوی تماشا (Observation Deck) هم دارد که یکی در داخل ساختمان و دیگری در منارۀ آن است.

مردکا ۱۱۸ از برج‌های دیگر مالزی است که از جدیدترین سازه‌های سر به فلک کشیده کوالالامپور محسوب می‌شود. این برج همچنین از بلندترین برج‌های مالزی شناخته می‌شود و نمادی از پیشرفت فناوری و طراحی نوآورانه در قلب پایتخت مالزی است. برج مردکا با ارتفاع ۶۷۹ متر، دومین ساختمان بلند جهان پس از برج خلیفه در دبی محسوب می‌شود.

 

۳. برج منارا تلکام (Telekom Tower)

برج منارا تلکام یا TM Tower یکی از برج‌های بلند در کوالالامپور مالزی است که با ارتفاع ۳۱۰ متر و ۵۵ طبقه در غرب شهر قرار دارد. این آسمان‌خراش پنجمین برج بلند مالزی و یکی از سازه‌های نمادین معماری مدرن این کشور محسوب می‌شود.

جذاب‌ترین ویژگی‌ این برج، طراحی پیچ‌خوردۀ آن است که از شکل یک جوانۀ بامبوی در حال رشد الهام گرفته شده است. منارا تلکام اولین آسمان‌خراش پیچ‌خوردی جهان است و در حال حاضر هم چهارمین ساختمان پیچ‌خوردی بلند جهان به‌حساب می‌آید.

البته همه ویژگی‌های برج منارا تلکام به طراحی ظاهری آن محدود نمی‌شود و امکانات داخلی فوق‌العاده‌ای هم دارد. این برج هر سه طبقه یک باغ دارد و با این احتساب مجموعاً ۲۲ باغ در این آسمان خراش به چشم می‌خورد. از دیگر امکانات این برج می‌توان به یک سالن تئاتر با ظرفیت ۲۵۰۰ نفر، یک سالن نماز بزرگ (سورا) و امکانات ورزشی متعدد اشاره کرد.

جذاب‌ترین ویژگی‌ این برج، طراحی پیچ‌خوردۀ آن است که از شکل یک جوانۀ بامبوی در حال رشد الهام گرفته شده است. منارا تلکام اولین آسمان‌خراش پیچ‌خوردی جهان است و در حال حاضر هم چهارمین ساختمان پیچ‌خوردی بلند جهان به‌حساب می‌آید.

 

۴. برج اکسچنج ۱۰۶ (Menara Exchange 106)

برج اکسچنج ۱۰۶ که قبلاً با عنوان TRX Signature Tower شناخته می‌شد، یکی از بلندترین برج‌های کوالالامپور به شمار می‌رود. این آسمان‌خراش با ارتفاع 445.5 متر در حال حاضر چهارمین برج بلند کشور مالزی و پنجمین ساختمان بلند در جنوب شرق آسیا است. اکسچنج ۱۰۶ همچنین از نظر مساحت زیربنا که حدود ۴۵۴ هزار مترمربع است، دومین برج بزرگ مالزی محسوب می‌شود.

این برج یکی از شاهکارهای مهندسی سازه در این کشور به‌حساب می‌آید؛ چراکه در هیچ‌کدام از طبقات آن هیچ ستونی وجود ندارد. علاوه بر این مساحت هر طبقه چیزی حدود ۲,۶۰۰ تا ۳,۲۰۰ مترمربع است که با توجه به نداشتن ستون، هر طبقه فضای بسیار منعطفی دارد.

برج اکسچنج ۱۰۶ که قبلاً با عنوان TRX Signature Tower شناخته می‌شد، یکی از بلندترین برج‌های کوالالامپور به شمار می‌رود. این آسمان‌خراش با ارتفاع 445.5 متر در حال حاضر چهارمین برج بلند کشور مالزی و پنجمین ساختمان بلند در جنوب شرق آسیا است. اکسچنج ۱۰۶ همچنین از نظر مساحت زیربنا که حدود ۴۵۴ هزار مترمربع است، دومین برج بزرگ مالزی محسوب می‌شود.

 

۵. برج کی ال (Kuala Lumpur Tower)

برج کی ال مالزی یکی دیگر از برج‌های کوالالامپور است که در سال ۱۹۹۶ میلادی ساخته شده است. این برج هفتمین برج مخابراتی جهان و بلندترین آن‌ها در میان کشورهای آسیای جنوب شرقی محسوب می‌شود؛ هرچند که قامت آن به برج میلاد تهران نمی‌رسد، چراکه برج میلاد پنجمین برج بلند مخابراتی جهان است.

این برج درست در منطقه بوکیت ناناس در قلب کوالالامپور، پایتخت کشور مالزی واقع شده و ۴۲۱ متر ارتفاع دارد و با این حساب از برج‌های بلند آسیا محسوب می‌شود.

 برج کی ال که محلی‌ها آن را به نام برج منارا می‌شناسند، نمادی از معماری اسلامی است چراکه یک نگاه کافی است تا کاشی‌هایی شبیه به آنچه در مساجد اسلامی به کار گرفته شده است را ببینید. هم‌چنین نوشته‌های عربی و نقوش منحصربه‌فرد اسلامی هم خیلی زود نظرتان را جلب خواهد کرد.

برج کی ال، درست مانند برج میلاد تهران، کاربری مخابراتی دارد؛ اما امروزه گردشگران به‌راحتی می‌توانند به بالای این برج بروند تا یک نمای خارق‌العاده از شهر کوالالامپور را تماشا کنند. یکی دیگر از کاربردهای برج منارا، تعیین دقیق ماه‌های اسلامی (عربی) است. مسلمانان کشور مالزی که جمعیت زیادی را به خود اختصاص داده‌اند برای تشخیص اعیاد رمضان و ذی‌الحجه از بلندی این برج بهره می‌گیرند.

البته این برج جذابیت‌های دیگری هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. پله‌های عمودی و رستوران گردان: جالب است بدانید که برای رسیدن به بالاترین بخش برج، هم می‌توانید از آسانسور استفاده کنید و هم از پله‌های عمودی! به‌هرحال اگر پایتان به بالای برج رسید، پیشنهاد می‌کنیم پس از لذت بردن از منظره زیبای پیش روی‌تان، سری هم به رستوران گردان کی ال بزنید.

۲. صدای همراه به زبان شما: هنگام بازدید از این برج هیچ نیازی به راهنمای تور نخواهید داشت. هنگام ورود به این مجموعه و پس از تهیه بلیت، یک دستگاه پخش کوچک در اختیارتان قرار می‌گیرد که قادر است به زبان‌های مختلف، اطلاعات کاملی درباره بخش‌های مختلف برج منارا به شما ارائه کند.

۳. سینمای شش بعدی و سالن بازی کامپیوتری: اگر پس از بازدید از گوشه و کنارهای این برج، باز هم وقت اضافه داشتید، پیشنهاد می‌کنیم که برای کمی استراحت و هیجان، به سالن سینمای شش بعدی کی ال بروید. علاوه بر این می‌توانید سری هم به سالن بازی‌های کامپیوتری و کنسولی بزنید و حسابی بازی کنید.

۴. سالن تئاتر رو باز: در یکی از طبقات بالایی برج کی ال، یک سالن تئاتر رو باز با ظرفیت بیشتر از دویست نفر ساخته شده است که اگر زمان درستی به آن‌جا برسید، می‌توانید از برنامه‌های مناسبتی و تفریحی آن‌جا استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات دقیق این برنامه‌ها می‌توانید از سایت برج کی ال بازدید کنید.

۵. برج دیدبانی و تماشای شهر با تلسکوپ: یکی از جذابیت‌های این برج که آن را به پاتوقی برای تورهای گردشگری تبدیل کرده است، برج دیدبانی کی ال است. در این قسمت برج، می‌توانید با استفاده از دوربین‌های تلسکوپی مخصوص، گوشه گوشه شهر را تماشا کنید.

۶. آکواریوم مرجان آبی و باغ وحش: آکواریوم مرجان آبی و باغ‌وحشی کوچک هم در این برج ساخته شده‌اند که نباید تماشای آن‌ها را از دست بدهید.

 برج کی ال، درست مانند برج میلاد تهران، کاربری مخابراتی دارد؛ اما امروزه گردشگران به‌راحتی می‌توانند به بالای این برج بروند تا یک نمای خارق‌العاده از شهر کوالالامپور را تماشا کنند. یکی دیگر از کاربردهای برج منارا، تعیین دقیق ماه‌های اسلامی (عربی) است. مسلمانان کشور مالزی که جمعیت زیادی را به خود اختصاص داده‌اند برای تشخیص اعیاد رمضان و ذی‌الحجه از بلندی این برج بهره می‌گیرند.

 

راهنمای بازدید از برج‌های ساعت مالزی؛ تجربه‌ای متفاوت

در سراسر دنیا برج‌های ساعت قدیمی زیادی از دوران استعمار به‌جامانده است که مالزی هم از این قاعده مستثنی نیست و در شهرهای مختلف آن این ساعت‌ها در اندازه‌ها، طرح‌ها و اشکال مختلف پابرجا هستند و یکی از جاذبه‌های گردشی این کشور محسوب می‌شوند. در ادامه برخی از معروف‌ترین برج‌های ساعت این کشور را معرفی می‌کنیم.

 

برج ساعت سلطان عبدالصمد، کوالالامپور

برج ساعت مرکزی کوالالامپور یکی از برج‌های ساعت مالزی است که در واقع بخشی از ساختمان سلطان عبدالصمد به‌حساب می‌آید که خود از جاهای دیدنی کوالالامپور  در میدان استقلال به شمار می‌رود. این ساختمان ۴۱ متری که در قلب شهر قرار گرفته در رژه به رسمیت شناختن ملکه ویکتوریا در سال ۱۸۹۷ افتتاح شد. امروزه این ساختمان به‌عنوان یکی از نمونه‌های برجسته دوره استعماری و به‌عنوان سازه‌ای زیبا و دیدنی مورد توجه گردشگران تور کوالالامپور قرار دارد.

 

مراسم زنگ برج ساعت سلطان عبدالصمد

این برج دارای زنگی به وزن یک تن است که هر نیم ساعت یک‌بار به صدا درمی‌آید. روغن‌کاری و کوک‌کردن این ساعت به صورت دستی انجام می‌شود و نکته جالب اینکه این کار توسط افراد داوطلب انجام می‌شود. این افراد با هدف حفظ این میراث فرهنگی این کار را انجام می‌دهند.

این برج دارای زنگی به وزن یک تن است که هر نیم ساعت یک‌بار به صدا درمی‌آید. روغن‌کاری و کوک‌کردن این ساعت به صورت دستی انجام می‌شود و نکته جالب اینکه این کار توسط افراد داوطلب انجام می‌شود. این افراد با هدف حفظ این میراث فرهنگی این کار را انجام می‌دهند.

آدرس: Jln Raja, Kuala Lumpur City Centre, 50050 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

 

 برج ساعت جورج تاون، جورج تاون

همان‌طور که از نام این برج پیداست، این برج هم مثل نسخه کوالالامپورش به افتخار جشن رژه ملکه ویکتوریا ساخته شد. این برج که برج توسط چیئو چن ائوک در سال ۱۸۹۷ به پنانگ هدیه شده، حالا یکی از جاذبه‌های اصلی گردشی آن است. اگر به جورج تاون بروید مردمی را می‌بینید که مشغول عکس‌برداری از این سازه سفید زیبا هستند. این برج ۱۸ متری چهار طبقه مختلف شامل اوکتاگونال، آرک، ساعت و گنبد دارد. البته اگر از دور به این برج نگاه کنید ممکن است با مسجد و یا مناره اشتباهش بگیرید اما وقتی به آن برسید می‌توانید معماری زیبا و تلفیقی‌اش را تشخیص بدهید.

  برج ساعت جورج تاون، جورج تاون

آدرس: Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia

 

 برج ساعت بریچ، پراک

یکی از برج‌های همیشه مورد بحث در مالزی، برج ساعت بیرچ در پراک است. جیمز بیرچ اولین شهروند بریتانیایی بود که به دست مردم محلی کشته شد. سه دهه بعد از مرگ او، در سال ۱۹۰۹ این ساعت برای یادبود وی احداث گردید. داتو ماهاراجاللا و داتو ساگور کسانی هستند که بیرچ را به قتل رساندند. همان‌طور که بریتانیایی‌ها بیرچ را قهرمان می‌دانند، مالایی‌ها نیز قاتلان را به‌عنوان قهرمانان وطنی می‌شناسند؛ اما گردشگران فارغ از تمام این حرف‌ها به محل این ساعت چهار طبقه‌ای می‌روند تا از معماری آن بازدید کنند و عکس‌های یادگاری بیندازند.

یکی از برج‌های همیشه مورد بحث در مالزی، برج ساعت بیرچ در پراک است. جیمز بیرچ اولین شهروند بریتانیایی بود که به دست مردم محلی کشته شد. سه دهه بعد از مرگ او، در سال ۱۹۰۹ این ساعت برای یادبود وی احداث گردید. داتو ماهاراجاللا و داتو ساگور کسانی هستند که بیرچ را به قتل رساندند. همان‌طور که بریتانیایی‌ها بیرچ را قهرمان می‌دانند، مالایی‌ها نیز قاتلان را به‌عنوان قهرمانان وطنی می‌شناسند؛ اما گردشگران فارغ از تمام این حرف‌ها به محل این ساعت چهار طبقه‌ای می‌روند تا از معماری آن بازدید کنند و عکس‌های یادگاری بیندازند.

آدرس: 31650 Ipoh, Perak, Malaysia

 

 برج ساعت تانگ بنگ سوئی،‌ مِلاکا

اگر در میدان هلندی ملاکا بایستید برج ساعت قرمز آن توجه شما را به خودش جلب خواهد کرد. حتماً تصور می‌کنید که این ساعت یادگار دوران حضور هلندی‌ها در ملاکا است؛ اما این ساعت حدود ۶۰ سال بعد از این که هلندی‌ها ملاکا را ترک کردند، در این میدان ساخته شد. جالب است بدانید که کسی جز یک تاجر چینی دستور ساخت این برج قرمز ۴ ضلعی را نداده است. شما می‌توانید به این میدان بروید و از برج ساعت بازدید کنید، اگر خواستید عکس بگیرید و بعد به کاوش در رستوران‌ها و کافه، باغ و کلیسای واقع در محل بپردازید.

اگر در میدان هلندی ملاکا بایستید برج ساعت قرمز آن توجه شما را به خودش جلب خواهد کرد. حتماً تصور می‌کنید که این ساعت یادگار دوران حضور هلندی‌ها در ملاکا است؛ اما این ساعت حدود ۶۰ سال بعد از این که هلندی‌ها ملاکا را ترک کردند، در این میدان ساخته شد. جالب است بدانید که کسی جز یک تاجر چینی دستور ساخت این برج قرمز ۴ ضلعی را نداده است. شما می‌توانید به این میدان بروید و از برج ساعت بازدید کنید، اگر خواستید عکس بگیرید و بعد به کاوش در رستوران‌ها و کافه، باغ و کلیسای واقع در محل بپردازید.

 آدرس: 17, Jalan Gereja, Banda Hilir, 75000 Melaka, Malaysia

 

 برج ساعت آتکینسون، سباح

برج ساعت سباح در سیگنال هیل برای بزرگداشت مرگ ناگهانی افسر منطقه اول ساخته شد. فرانسیس جورج آتکینسون در سن ۲۸ سالگی بر اثر مالاریا فوت کرد. مادر او این برج ساعت را برای یادبود پسرش در این شهر ساخت. این ساعت سفید و مشکی چوبی دارای دو ساعت دایره‌ای است و ۱۵.۲۵ متر هم ارتفاع دارد. این برج چوبی در سال ۱۹۲۵ ساخته شده و در حال حاضر قدیمی‌ترین ساختمان سالم به‌جامانده از دوره استعماری در این شهر شناخته می‌شود. شما می‌توانید برای گشت‌وگذار در طبیعت و پیاده‌روی به این تپه بروید و ضمن گشت‌زنی و تفریح از این برج زیبا و دیدنی هم بازدید کنید. درست است که این برج معماری خاصی ندارد اما سازه سفید آن در پس زمینه سبز طبیعت بسیار چشمگیر و زیبا است.

  برج ساعت آتکینسون، سباح

آدرس: Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

 

برج کوندونگ، تلوک اینتان

برج کج کوندونگ در تلوک اینتان یکی دیگر از برج‌های ساعت مالزی است که به برج پیزا در ایتالیا شباهت دارد. وقتی از دور به آن نگاه می‌کنید، ساختمانی ۸ طبقه را می‌بینید که کمی مایل است؛ اما وقتی نزدیک‌تر می‌روید، برجی ۲۵ متری و سه طبقه‌ای را می‌بینید که شباهت زیادی به معبد دارد. این برج ساعت منحصربه‌فرد در اواخر قرن ۱۹ به‌عنوان مخزن آب استفاده می‌شد. وزن زیاد آب و نرمی زمین باعث شد که این سازه کمی مایل شود؛ اما بعدها مقامات محلی به آن یک ساعت اضافه کردند و آن را به‌عنوان نماد ملی منطقه معرفی کردند. امروزه این ساعت در زمره برج‌های ساعت برجسته و دیدنی پراک و مالزی قرار دارد.

برج کج کوندونگ در تلوک اینتان یکی دیگر از برج‌های ساعت مالزی است که به برج پیزا در ایتالیا شباهت دارد. وقتی از دور به آن نگاه می‌کنید، ساختمانی ۸ طبقه را می‌بینید که کمی مایل است؛ اما وقتی نزدیک‌تر می‌روید، برجی ۲۵ متری و سه طبقه‌ای را می‌بینید که شباهت زیادی به معبد دارد. این برج ساعت منحصربه‌فرد در اواخر قرن ۱۹ به‌عنوان مخزن آب استفاده می‌شد. وزن زیاد آب و نرمی زمین باعث شد که این سازه کمی مایل شود؛ اما بعدها مقامات محلی به آن یک ساعت اضافه کردند و آن را به‌عنوان نماد ملی منطقه معرفی کردند. امروزه این ساعت در زمره برج‌های ساعت برجسته و دیدنی پراک و مالزی قرار دارد.

آدرس: Menara Condong, Jalan Bandar, Pekan Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia

نکاتی برای عکاسی حرفه‌ای از برج‌ها

عکاسی از برج‌های دیدنی مالزی مانند برج‌های دوقلو پتروناس، The Exchange 106 یا برج ساعت سلطان عبدالصمد، جذاب است اما برای اینکه عکس‌های بهتری بگیرید، توصیه می‌کنیم به چند نکته زیر هم توجه کنید:

  • برای گرفتن عکس‌هایی با نور ملایم، بهترین زمان ساعات اولیه صبح است که برج‌ها شلوغ نیستند و نور ملایم خورشید جلوه خاصی به ساختمان‌ها می‌بخشد.
  • اگر به غروب آفتاب علاقه دارید، می‌توانید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد از غروب به دیدن این برج‌ها بروید و یک تیر و دو نشان بزنید. نور آسمان در هنگام غروب با نورهای مصنوعی برج‌ها ترکیب می‌شود و یکی از زیباترین تصاویر ممکن خلق خواهد شد.
  • اگر تجهیزات عکاسی مناسبی دارید، می‌توانید از نورپردازی شبانه برج‌ها استفاده کنید و تصاویر دراماتیک‌تری بگیرید.

 

تجربه گردشگران از بازدید برج‌ها

طبق نظراتی که در سایت تریپ ادوایزر ثبت شده است،‌ گردشگران در مجموع تجربه خوبی از دیدن برج‌های مالزی داشته‌اند. برخی از گردشگران معتقدند که مالزی میزبان شاهکارهای معماری و مهندسی متعددی است. برخی دیگر هم به نمای بی‌نظیری که از بالای برج‌های بلند مالزی مثل برج‌های دوقلو دیده‌اند، اشاره کرده‌اند.

 

بهترین فصل برای دیدن برج‌ها در مالزی

با توجه به اینکه مالزی دارای آب‌وهوای استوایی است، متوسط دمای آن در طول سال بین ۲۵ تا ۳۲ درجه سانتی‌گراد است. بر همین اساس، فصل بهار به دلیل آب‌وهوای معتدل و بارش کمتر، برای گشت‌وگذار در شهر مناسب‌تر است. در فصل تابستان رطوبت بسیار زیاد است و مناسب گشت شهری نیست ولی برای تفریحات آبی و ساحلی زمان خوبی است. فصل پاییز هم به دلیل افزایش بارش‌ها زمان مناسبی برای سفر نیست اما در زمستان می‌توانید به ساحل‌گردی در غرب این کشور بپردازید که نسبتاً هوای خوبی در این فصل دارد.

 

برج‌های مالزی، شاهکاری مهندسی و هنر

در این مقاله سعی کردیم شما را با مجموعه‌ای از برج‌های دیدنی مالزی آشنا کنیم؛ از برج‌های دوقلوی پتروناس گرفته تا برج Merdeka 118، KL Tower، Exchange 106 و برج‌های ساعت تاریخی. برج‌های مالزی نه‌تنها از نظر ارتفاع و مهندسی سازه در سطح آسیا و جهان بسیار معروف هستند که در واقع نمادی از ترکیب فرهنگ بومی و معماری مدرن شناخته می‌شوند. پس اگر قصد سفر به مالزی دارید، حتماً در کنار دیدن جاذبه‌های طبیعی این کشور، بازدید از این برج‌ها را هم در برنامه سفر خود قرار دهید.

 

سوالات متداول دیدنی‌ترین برج‌های مالزی را بشناسید

 

آیا بازدید از برج‌های ساعت رایگان است؟

یکی از مزیت‌های برج‌های ساعت در مالزی، امکان بازدید رایگان است و به همین دلیل دیدن آن‌ها فرصت خوبی برای آشنایی با تاریخ و معماری این کشور است.

 

چرا برج‌های مالزی در بین گردشگران محبوب هستند؟

برج‌های مالزی نه‌تنها از نظر ارتفاع و طراحی مهندسی بسیار خاص هستند که به‌عنوان جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری نقش مهمی در معرفی مدرنیته و هویت ملی ایفا می‌کنند. شرکت در تورهای گردشگری کوالالامپور که شامل بازدید از برج‌های مهم می‌شود، باعث می‌شود که تجربه گردشگری خوبی از سفر به این کشور داشته باشید.

 

دلایل محبوبیت برج‌های مالزی بین توریست‌ها چیست؟

از جمله دلایلی که باعث می‌شود دیدن برج‌های مالزی برای گردشگران جذاب باشد، می‌توان به معماری منحصربه‌فرد که ترکیبی از طراحی مدرن با الهام از هنر اسلامی است، چشم‌اندازهای فوق‌العاده و امکانات متنوع آن‌ها اشاره کرد.

 

چه چیزهایی برج‌های مالزی را خاص می‌کند؟

برج‌های مالزی با تلفیقی از فرهنگ سنتی مالایی و طراحی‌های مدرن جهانی ساخته شده‌اند. مثلاً برج‌های پتروناس با الهام از هنر اسلامی طراحی شده‌اند و KL Tower درعین‌حال که در داخل پر از کاشی‌کاری‌ها و خوشنویسی‌های اسلامی است، نمای خارجی مدرنی دارد.

 

آیا بازدید از برج‌های دوقلوی پتروناس رایگان است؟

خیر، بازدید از پل آسمانی و سکوی تماشا نیاز به تهیه بلیط دارد.

 

بهترین زمان برای بازدید از برج‌های مالزی چه فصلی است؟

فصل بهار (مارس تا مه) به دلیل آب‌وهوای معتدل و بارش کمتر بهترین زمان سفر است.

 

آیا همه برج‌ها امکانات تفریحی دارند؟

بله، بیشتر برج‌ها دارای مراکز خرید، رستوران، سکوی تماشا، یا امکاناتی مانند سینما و آکواریوم هستند.

۲۹ فروردین ۱۴۰۰ (به‌روز رسانی شده در: 04 خرداد 1404)

نظرات کاربران