با تقویم فستیوال‌های مالزی مسافر این سرزمین شوید

جاذبه‌های گردشگری مالزی
با تقویم فستیوال‌های مالزی مسافر این سرزمین شوید

جمعیت ۳۰ میلیونی مالزی را بیشتر نژادهای مالایی و چینی و هندی تشکیل می‌دهند که هرکدام پیرو ادیان مختلفی هستند. از این رو تقویم این کشور پر است از روزهایی که هرکدام از پیروان این ادیان جشنی برپا می‌کنند. جشنی‌های دسته‌جمعی و غالبا به صورت کارناوال و در خیابان. برای همین به شما پیشنهاد می‌کنیم که در صورت امکان تور مالزی خود را با یکی از این جشن‌های ویژه هماهنگ کنید.

 


۱- جشن تایپوسام
تایپوسام یکی از معروف‌ترین جشنواره‌های مالزی است که سالانه هزاران توریست را به این کشور می‌کشاند. اصل این جشنواره در شهر کوالالامپور پایتخت مالزی برگزار می‌شود اما شهرهای دیگر این کشور مانند ایپوه، پنانگ و پراک هم میزبان این جشن هستند. تایپوسام یک جشن مذهبی برای پیروان آیین هندو است و خیلی‌ها از آن با عنوان ترسناک‌ترین جشنواره‌ی مذهبی دنیا یاد می‌کنند.

 

 

[جشن تایپوسام در کوالالامپور

 

با تور کوالالامپور که به این شهر می‌روید، می‌بینید اصل این جشن هر ساله در ماه فوریه در غار باتوکیوز کوالالامپور برگزار می‌شود. در این جشن ابتدا هندوها در رودخانه غسل می‌کنند و سپس گروهی از آنها سر خود را می‌تراشند و آن را با گل‌های مختلف تزئین می‌کنند. گروهی دیگر نیز در پوست خود سیخ‌ها و قلاب‌هایی فرو می‌کنند تا بتوانند بر آنها وسایل زینتی آویزان کنند.
وقتی همه‌ی افراد آماده انجام مناسک شدند، کارناوال این جشنواره از ابتدای غار به راه می‌افتد و به سمت معبد حرکت می‌کند. در این مسیر۲۷۲ پله باید طی شود تا افراد به معبد برسند و پس از آن به انجام مراسم مذهبی، قربانی و عبادات خود بپردازند.

 

 

جشن تایپوسام در کوالالامپور

 

مقامات کشور مالزی اعلام کرده‌اند که در سال‌های اخیر جمعیتی در حدود ۲میلیون نفر از این جشن بازدید کرده‌اند و غالب این جمعیت را توریست‌ها تشکیل داده‌اند.

 

۲- جشنواره سال نو چینی
در ماه ژانویه، محله‌ی چینی‌های کوالالامپور به مدت ۱۵ روز شهر کوالالامپور را به یکی از زیباترین و رنگارنگ‌ترین شهرهای جهان تبدیل می‌کنند. این جشن که همزمان با جشن سال نو چینی و در میان چینی‌های کشور مالزی برگزار می‌شود پر از برپایی رقص و کارناوال‌های خیابانی و آتش‌بازی و جنب‌وجوش است.

 

 

جشنواره سان نوی چینی در مالزی

 

 

در طول ۱۵ روز برپایی این جشن، سراسر محله‌ی چینی و خیابان‌ها و مؤسساتش قرمز رنگ می‌شوند، مراکز خرید کوالالامپور اجناس خود را با تخفیف ارائه می‌دهند و غذاهای چینی است که در سرتاسر کوالالامپور و شهرهای دیگر مالزی که چینی‌ها در آن ساکن هستند در کنار غذاهای محلی مالزی طبخ می‌شود و به فروش می‌رسد.

 

 

جشن سال نوی چینی در کوالالامپور

 

هر ساله این جشن در مالزی با شور و حرارت بیشتر و با حضور توریست‌های بیشتر نسبت به سال گذشته‌اش برگزار می‌شود.

 

۳- جشن دیپاوالی
دیپاوالی جشن سال نو هندوهاست که تاریخ برگزاریش با توجه به تقویم قمری هندو‌ها یک روزی میان ماه‌های نوامبر و یا اکتبر در سال است. این جشن با عنوان نور و پیروزی آن بر تاریکی در میان هندوها شناخته می‌شود.

 

 

جشن دیپاوالی در مالزی

 

 

همانطور که در بسیاری از فستیوال‌های هند هم دیده می‌شود، در این روز هندوها خانه‌ها و معابدشان را از نور و روشنایی شمع سرشار می‌کنند و هنگامیکه در سحر از خواب برمی‌خیزند ابتدا بدن‌هایشان را با روغن غسل می‌دهند و بعد به عبادت می‌پردازند. در این روز معابد و خیابان‌های نزدیک معابد هندوها در مالزی دیدنی‌ست چرا که بسیار زیبا تزئین می‌شوند.

 

۴- جشنواره گاوای دایاک
گاوای دایاگ جشن شکرگذاری از خداست و در روزهای پایانی برداشت برنج و روزهای آغازین ماه ژوئن برگزار می‌شود. در این جشن که با آوازها و رقص‌ها همراه است مردمان بومی لباس محلی به تن می‌کنند و بدن خودشان را با انواع طرح‌های مختلف آرایش و خالکوبی می‌کنند.

 

 

جشنواره گاوادایاک در مالزی

 

 

مردان در این مراسم پوست حیوانات به تن می‌کنند و پرهای رنگی حیوانات را به عنوان زینتی‌ به سرشان وصل می‌کنند. البته ناگفته نماند که گردنبدی از جمجمه‌ی میمون‌ها یکی از معروف‌ترین زیورآلات استفاده شده در طی برگزاری این جشن است.

 

۵- جشن روز وساک
این جشن مخصوص بودایی‌های مالزی است و در یکی از روزهای ماه «می» که قرص ماه کامل است برگزار می‌شود. این جشن مربوط به سالگرد روزی‌ست که بودا به درجه‌ی نیروانا، رفیع‌ترین درجه و مقام انسانیت رسیده است.

 

 

جشن روز وساک در مالزی

 

 

در این روز بودائیان به معابد می‌روند و با دادن هدایا و نذورات به راهبان معابد و مجسمه‌های بودا، از آنها می‌خواهند که برایشان دعا کنند. این روز همچین روز آذین کردن بوداها با گل‌های زیباست. در محله‌ها و شهرهایی که بودائیان در آن زندگی می‌کنند این روز سال با نواختن موسیقی و رقصیدن و شادی کردن همراه است.

 

۶- جشن هاری رایا پواسا
اغلب مردم مالزی را مسلمانان تشکیل می‌دهند و هاری رایا پواسا عید فطر مسلمانان این کشور است. در این روز درب اغلب خانه‌های مردم مالزی به روی مهمان‌ها و توریست‌ها باز است و بازدید از تعداد زیادی از جاذبه‌های گردشگری کوالالامپور این کشور رایگان است.

 

 

جشن مالزی

۲۰ آبان ۱۳۹۶

نظرات کاربران