در استانبول به سبک عثمانی‌ها، حمام خرم‌سلطان را تجربه کنید

جاذبه‌های گردشگری استانبول
در استانبول به سبک عثمانی‌ها، حمام خرم‌سلطان را تجربه کنید

حمام‌های سنتی استانبول امروزه هم به عنوان اماکن تاریخی شهر به حساب می‌آیند و هم به عنوان مکان‌هایی برای تفریح. این حمام‌ها که قدمتی به درازای عمر این شهر در حکومت عثمانی دارند، از گذشته یکی از اصلی‌ترین مراکز تجمع مردمان شهر بوده‌اند. چه خواستگاری‌ها، دسیسه‌ها و قرار و مدارهایی که در این حمام‌ها صورت نگرفته است .با توراستانبول علاوه بر گشت وگذار در بازارها ولذت بردن از طعم خوش غذا ها حتما از این حمام ها هم دیدن کنید.

این حمام‌ها از سه اتاق بزرگ متصل به هم تشکیل شده‌اند که شامل سیکاکلیک یا اتاق داغ، تپیداریوم یا اتاق گرم و سوگوکلوک یا اتاق سرد می‌باشند. در اتاق داغ این حمام‌ها که پر از بخار می‌باشند، ماساژورهایی قدیمی اما حرفه‌ای حضور دارند که بدن شما را مشت و مال جانانه‌ای می‌دهند. اتاق گرم، اتاق شست و شو با آب و صابون می‌باشد و اتاق سرد، اتاق استراحت و رختکن است. اتاق سرد این حمام‌ها حجره‌هایی دارند برای چرت زدن و بوفه‌هایی دارند برای نوشیدن انواع نوشیدنی‌ها و آبمیوه‌های خنک و درجه یک .

 

 

حمامهای استانبول

 

 

در گذشته‌ای نه چندان دور این شهر حدود ۳۰۰ حمام فعال داشت اما امروزه فقط در حدود ۵۰ حمام فعال دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر در سفرتان به کشور ترکیه، در کنار هیجانات و تفریحات به دنبال آرامش و آسودن نیز می‌باشید، یک نیم روز از سفرتان را به حمام‌های استانبول اختصاص دهید که برخی از مهمترین آنها را خدمتتان معرفی خواهیم کرد. برای رفتن به این حمام‌ها شما به هیچ چیز احتیاج ندارید جز یک مایو. در این حمام‌ها به شما حوله‌، لنگ، دمپایی، لیف و مواد شوینده‌ی مخصوص و شخصی داده خواهد شد که بعد از حمام می‌توانید این وسایل را با خودتان به همراه بیاورید.

 

حمام خرم سلطان ایاصوفیه

این حمام که در قرن شانزهم میلادی به دستور خرم سلطان ساخته شده است، یکی از بناهای قدیمی شهر استانبول به حساب می‌آید. معماری این حمام را معمار سلطنتی امپراتوری عثمانی، سنان به عهده داشته است. این حمام در سال‌های اخیر با هزینه‌ای گزاف بازسازی شده است و امروزه جزو حمام‌های لوکس استانبول به حساب می‌آید. حمام خرم سلطان در میان مسجد آبی و مسجد ایاصوفیه از دیدنی‌های استانبول که نباید دیدن آنها را از دست بدید، قرار گرفته است و به ازای زمان حضور مشتریانش در حمام و خدماتی که به آنها ارائه می‌کند، از آنها هزینه‌ها‌ی متفاوتی اخذ می‌نماید.

 

 

حمام ایاصوفیه استانبول

 

 

این حمام همه روزه از ساعت هشت صبح تا ده شب باز می‌باشد و پیشنهاد می‌شود روزی که برای بازدید از مسجد آبی و ایاصوفیه به محله‌ی جانکورتاران می‌روید به این حمام هم سری بزنید.

آدرس: استانبول، فاتح، میدان ایاصوفیه شماره 2، محله جانکورتاران 

 

 حمام چمبرلی‌تاش

این حمام در نزدیکی بازار بزرگ استانبول قرار دارد و تاریخ ساخت آن بازمی‌گردد به قرن شانزدهم میلادی که این حمام برای سلطان سلیم دوم و همسرش نوربانو سلطان ساخته شده است. اتاق گرم این حمام ۳۸ حوض جداگانه دارد و گنبدی که در اتاق سردش وجود دارد یکی از گنبدهای معروف حمام‌های ترکی می‌باشد. هزینه‌ی این حمام ارزان‌تر از حمام خرم سلطان می‌باشد.

 

 

حمام چمپرلی تاش

 

 

این حمام از ساعت شش صبح تا یازده و نیم شب همه روز درب‌هایش به روی علاقه‌مندان باز می‌باشد.

آدرس: استانبول، فاتح، خیابان وزیرهان شماره ۸، ملافناری

 

حمام گالاتاسرای

این حمام یکی از حمام‌های مورد علاقه و پر بازدید گردشگران کشور ترکیه می‌باشد، هزینه‌ی نسبتا ارزانی دارد و نیز مجهز به یک گوبگتاشی معروف است. گوبگتاشی سکویی سنگی می‌باشد که زیر گنبد اتاق سرد برخی حمام‌ها وجود دارد تا مراجعه کنندگان روی آن دراز بکشند و درحالیکه آفتاب از پشت شیشه‌های گنبد روی سکو می‌تابد و سکو را گرم می‌کنند، آنها مشت و مال داده شوند. ساعت کار این حمام از نه صبح تا ده شب می‌باشد.

 

 

حمام گالاتاسرای استانبول

 

 

آدرس: استانبول، بیوگلو، خیابان توناجی‌باشی شماره ۸، محله کولوگلو

 

حمام کلیک‌علی پاشا

این حمام یکی از بناهای اصیل معماری دوره‌ی عثمانی می‌باشد که در همین سال‌های اخیر، هفت سال برای بازسازی آن مسئولان شهر استانبول زمان و هزینه صرف کردند. از همین رو امروزه این حمام یکی از حمام‌های لوکس شهر استانبول به حساب می‌آید که هم مدرن و هم سنتی می‌باشد و حمام کردن در آن بسته به خدماتی که برای مشتریانش ارائه می‌گردد، هزینه‌ی نسبتا زیادی دارد. این حمام در قسمت بندری شهر استانبول، محله‌ی توفان قرار دارد و گنبدش یکی از شگفت‌انگیزترین اجزای معماری‌اش می‌باشد. ساعت کار این حمام از هشت صبح تا یازده و نیم شب می‌باشد.

 

 

حمام کلیک علی پاشا

 

 

آدرس: استانبول، کاراکوی، جنب مسجد کلیک‌علی پاشا

 

حمام سوفولار

این حمام ظاهری چندان مجلل ندارد اما جزو حمام‌های قدیمی استانبول به حساب می‌آید که قدمتش بازمی‌گردد به قرن شانزدهم میلادی. هزینه‌‌ی این حمام نسبتا ارزان می‌باشد و شما با حضور در آن، این شانس را خواهید داشت که با تعداد زیادی از مردم ترک زبان حمام کنید. چرا که مردم آن منطقه همچنان و هرروزه از این حمام استفاده می‌نمایند. ساعت کار این حمام از هشت صبح تا نه شب می‌باشد.

 

 

حمام سوفولار استانبول

 

آدرس: استانبول، فاتح، خیابان سوفلار، شماره ۲۸، اسکندرپاشا

۰۲ آبان ۱۳۹۶

نظرات کاربران