پنج مکان دیدنی در تفلیس که باید ببینید
جاذبههای گردشگری تفلیسبا تور تفلیس شما به پایتخت گرجستان و بزرگترین شهر این کشور میروید. این کشور که وسعتی تقریبا به اندازهی هفتصدهزار مترمربع دارد، تابستانهایی نسبتا گرم و زمستانهایی نسبتا سرد دارد. اگرچه اکثر روزهای سالش بارانیست. بارانهای موسمی و غیرموسمی تقریبا همه روزه بر سر جمعیت دومیلیونی این شهر و گردشگران بیشمارش نازل میشود و شهر را پر میکند از زیبایی، از رنگ و روشنایی، از رنگینکمان و ابرهای بارانی پوشانندهی روزهای آفتابی.
این شهر شهر همزیستیهاست، شهر مهماننوازیها و دورهمیها. شهر مسافرها و گردشگران. شهر تنوع نژادها و ادیان. طبق آمار صد نوع نژاد مختلف با مذاهب مختلف در این شهر با یکدیگر زندگی میکنند و مردمان این شهر فاقد تعصبات دینی و مذهبی هستند.
برای همین میتوانید در جایجای شهر، مسجد و کلیسا و کنیسه را در کنار هم ببینید. تندیس کارتلیس (مادر گرجستان) بر بلندای این شهر از همه جای شهر قابل دیدن است که با کاسهای در دست پذیرای کسانی است که با دوستی وارد این شهر میشوند. البته مادر گرجستانی، شمشیری نیز در دست دیگرش دارد که پذیرای آنهایی است که با دشمنی وارد خاک گرجستان میشوند.
تفلیس شهری سبز رنگ است. شهری با پوششهای زیبای گیاهی. شهری با حومهای سرسبز. شهری مدرن اما در عین حال تاریخی. معماری شهر ترکیبی از معماری کلاسیک، قرون وسطایی، آسیای میانهای و هنر جدید و مدرن است.
۱- کلیسای اسمیندا سامبا (Sameba Cathedral)
این کلیسا نماد شهر تفلیس است و یکی از بزرگترین کلیساهای جهان به حساب میآید. کلیسایی که بلندایی به اندازهی ۵۰ متر دارد و گنبدش از جای جای شهر قابل رویت است. ساخت این کلیسا از سال ۱۹۹۵ همزمان با هزار و پانصدمین سالگرد استقلال کلیسای گرجستان و دوهزارمین سالگرد مسیحت آغاز شد و در سال ۲۰۰۴ به پایان رسید.
این کلیسا بخشی از مجموعهی اقامتی خاندان سلطنتی بزرگ شهر تفلیس است. مجموعهای که شامل هتل، مدرسهی الهیات، صومعه و ۹ کلیسای کوچک است.
این کلیسا به سبک مدرن طراحی و ساخته شده است و نقاشیهای درون آن توسط امیران گجلیدزه کشیده شده است. گچبریها و قوسهای زیبای این کلیسا از نمونههای منحصر به فرد کلیساهای سرتاسر جهان میباشد.
این کلیسا ۹ ناقوس دارد که در کشور آلمان طراحی و ساخته شدهاند. بزرگترین ناقوس این کلیسا ۸۰۰۰ کیلوگرم وزن دارد و صدایی دارد به حجمی که وقتی نواخته شود همهی شهر را خبردار میکند.
ورود به این کلیسا آداب خاصی دارد از جمله آنکه باید تمام بدن به خوبی پوشیده شده باشد. بنابراین بهتر است هنگامی که برای بازدید به این کلیسا میروید لباسهای آستین بلند پوشیده و شلوار به پا داشته باشید.
۲- کلیسای سیونی (Sioni Church)
یکی از قدیمیترین کلیساهای کشور گرجستان و یکی از پر بازدیدترین کلیساهای شهر تفلیس است. چرا که اغلب مردم این شهر ارتودوکس هستند و این کلیسا مخصوص ارتودوکسهاست.
این کلیسا که عمری تقریبا ده هزار ساله دارد بارها به وسیلهی بلایای طبیعی مانند زلزله و نیز هجوم بیگانگان به کشور گرجستان مورد تخریب قرار گرفته است. جالب است بدانید که یک بار هم آقا محمدخان قاجار در سال ۱۷۹۵ این کلیسا را تخریب کرده است.
برای بازدید از این کلیسا باید بدانید، صلیب نینوی مقدس که مقدسترین نشان ارتودوکس گرجستان میباشد در این کلیسا نگهداری میشود. بنابراین هر وقت به این کلیسا مراجعه کنید با سیل عظیم زیارتکنندگان گرجستانی مواجه میشوید.
۳- قلعهی ناریکالا (Narikala Castle)
این قلعه بر بلندای کوههای تفلیس قرار دارد و بنا به نقلهایی توسط شاه عباس صفوی ساخته و یا مورد بازسازی قرار گرفته است.
از درون این قلعه تمام شهر تفلیس در دیدرس بازدیدکنندگان قرار میگیرد و مجسمهی مادر گرجستانی نیز در نزدیکی همین قلعه قرار دارد.
مسیر ماشینرو این قلعه چندان مناسب نمیباشد و از همین رو برای بازدیدکنندگان این قلعه تلهکابینهایی در مسیر کوهستان قرار دادهاند تا با طی مسیری زیبا به این قلعه برسند.
۴- باغهای بوتانیکال (Botanical Gardens)
باغهای بوتانیکال، باغهای گیاهشناسی کشور گرجستان میباشد که قدمتی به اندازهی۳۰۰ سال دارند. این باغها که وسعتی به اندازهی ۱۶۰ هکتار دارند تا سال ۱۸۴۵ تنها خاندان سلطنتی حق استفاده از آنها را داشتند و عموم مردم از دیدن و گشتن در این بلغ محروم بودند.
این باغها پر از کافهها و رستورانهای غذای سنتی کشور گرجستان میباشند و بازدید از آنها میتواند شما را از بافت زندگی سنتی مردمان گرجستان و شهر تلفیس آگاه گرداند. چرا که این باغها پر اند از فروشگاههای صنایع دستی مردمان گرجستانی.
۵- موزه ملی گرجستان (Georgian National Museum)
این موزه مهمترین موزهی کشور گرجستان میباشد و بیش از ۳۰۰۰ شیء گرانبها و آثار تاریخی و ملی را در خود جای داده است. این موزه در سال ۲۰۰۴ برای بازدید عمومی افتتاح شده است و از آن سال به بعد یکی از اصلیتری مکانهای بازدید گردشگران کشور گرجستان به حساب میآید.
در این موزه آثار ارزشمندی همچون قرآنهای قدیمی، فرشها و پارچههای دستباف، کاشیهای منقوش به طرحهای اسلامی، تابلوهای نقاشی روی شیشه و طلاها و جواهرات یافت میشوند.
در این موزه آثار هنرمندان ایرانی، مخصوصا دورهی قاجار و هخامنشی به وفور وجود دارد و سالن بزرگی به نقاشیهای دورهی قاجار ایرانی اختصاص داده شده است. چرا که بخش وسیعی از کشور گرجستان و شهر تفلیس، قبل از عهدنامهی ننگین گلستان در دورهی قاجار جزو منطقهی قفقاز و خاک ایران به حساب میآمدند.
درهای این موزه همه روزه به غیر از دوشنبهها از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ بعد از ظهر به روی بازدیدگرانش باز میباشد.
نظرات کاربران