جیپور؛ شهر صنایعدستی و جواهرات هندوستان
جاذبههای گردشگری جیپورسه شهر دهلی، آگرا و جیپور در کشور پهناور هندوستان سه رأس مثلثی را تشکیل میدهند که در جهان گردشگری به مثلث طلایی مشهورند. مثلثی که به مانند مثلث برمودا قادر است افراد زیادی را به خود جذب کند و سالانه پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر دنیاست و بیشتر برنامههای تور هند به این مقاصد برگزار میشود. هر کدام از سهضلع این مثلث ویژگیهای شگفتانگیز و جذابی دارند، از دهلی سرزمینی پر از رنگ و زندگی به آگرا، سرزمین بناهای معماری دیدنی و چشنواز میرسید و بعد از آن قطعا باید راهی جیپور شوید تا شگفتی تور هندوستان را بهخوبی بهخاطر بسپارید.
جیپور شهر صنایع سنتی، جواهرات و زیورآلات هندوستان است که در شمال غربی این کشور قرار دارد و به دلیل داشتن ساختمانهای صورتی رنگ، به شهر صورتی نیز معروف است. این شهر در قرن هجدهم میلادی بنا گذاشته شده است و شهریست تمیز که ثروتمندان هند در آن زندگی میکنند. جیپور در فاصلهی ۲۲۰ کیلومتری آگرا قرار دارد و شهر قلعهها و قصرهاست.
قلعهی امر (Amer fort)
این قلعه که سبک معماری هندی ایرانی دارد بر روی ارتفاعات شهر جیپور قرار گرفته است. بازدیدکنندگان میتوانند با فیلسواری و یا سوار بر ماشینهایی که دندهی کمکی دارند از سربالاییها بالا بروند و قلعهای که مکان ییلاق خاندان سلطنتی به حساب میآمده را مشاهده کنند.
این قلعه پر از آینه و آینهکاری است و متصدیان این قلعه، شبها شمعهایی رو به روی آینهها روشن میکنند تا با انعکاس و بازتاب نور فضای قلعه را روشن کنند. در برخی بناهای این قلعه نقاشیهای ایرانی و طرح گل و بته به وفور دیده میشود.
معبد شیلا ماتا که به ربالنوعها اختصاص داشته است در نزدیکی دروازهی گانش این قلعه قرار دارد. طبق آمار سال ۲۰۰۷ سازمان گردشگری هندوستان، روزانه ۵۰۰۰ گردشگر از این قلعه بازدید کردهاند.
هوا محل (Hawa Mahal)
هوا محل یا قصر بادها در سال ۱۷۹۹ به دستور مهاراجه ساوای سین از شنهای ریز سرخ و صورتی رنگ ساخته شده است. این قصر هرمی شکل که در ۵ طبقه ساخته شده است، ۹۵۳ پنجره دارد و به این علت ساخته شده است که زنان حرمسرا و خاندان سلطنتی بتوانند به راحتی از طریق پنجرههای آن شاهد زندگی روزمرهی مردم عادی باشند.
این قصر امروزه شامل چند ساختمان و یک موزه است و تنها از سه طبقهی آن میشود استفاده کرد. چرا که سقف دو طبقهی آن بسیار کوتاه است و برای وارد شدن در آنها باید خمیده درونشان قدم گذاشت.
جانتار مانتار جیپور (Jantar Mantar Jaipur)
یکی از بزرگترین رصد خانههای قرون وسطایی و در نوع خود بینظیر است. این مجموعه که از سنگهای محلی و مرمر ساخته شده است یکی از سمبلهای مهم شهر جیپور به حساب میآید. در این رصد خانه از چهارده ابزار هندسی برای اندازه گیری زمان، پیشبینی کسوف و خسوف، جستجوی رد ستارگان در مدارهایشان و تعیین زوال سیارهها استفاده میشود.
نظرات کاربران