با خرید در بازارهای سنتی، استانبول را بیشتر بشناسید
جاذبههای گردشگری استانبولدر طول تاریخ، سفر کردن با خریدن سوغات آمیخته شده است و همینطور در طول تاریخ بازارها اصلیترین مکان خرید سوغات بودهاند. اگرچه امروزه تعداد زیادی از افراد برای خرید کردن، مراکز خرید را به بازارها ترجیح میدهند اما رفتن به بازارها محاسن و لذتهای خاص خودشان را دارند که در سفر به هرمنطقهای سر زدن به آنها خالی از لطف نیست. پس سراغ تور استانبول بروید و سری به بازارهای سنتی این شهر زیبای ترکیه بزنید.
۱- بازار بزرگ استانبول: بازار کاپالی چارشی
بازاری سرپوشیده با نزدیک به ۶ قرن قدمت. بازاری که میشود در آن لباسهای سنتی، فرش و گلیم، صنایع دستی، ظروف مختلف دستساز، پارچههای رنگارنگ با نقشهای زیبا، وسایل تزئینی، عتیقه جات امپراتوری عثمانی و جواهرت زیبای ترکی خرید.
قدم زدن در این بازار این امکان را برای شما فراهم میآورد که بروید در دل تاریخ. تاریخی ۶۰۰ ساله. این بازار بزرگ ۲۲ ورودی مختلف دارد که ۶۰ خیابان استانبول را به خود راه میدهد. ۳۰۰۰ حجرهی این بازار تقریبا شما را از هرچیز که بخواهید بینیاز میکند اما توصیه میشود در مراجعه به این بازار فقط به دنبال خرید کردن نباشید.
بلکه به عنوان بازدید از یک جای گردشگری به دنبال تعامل با محیط و آدمها نیز باشید. پس حتما اگر توانستید در رستورانهای این بازار توقف کنید و غذا نوش جان بفرمایید. یا درنگی در قهوهخانههای این بازار برای چای نوشیدن داشته باشید و اگر اهلش بودید قلیان هم بکشید.یا از چرخداران باقالا و لبو بخرید و همین که دالانهای بازار را میگردید، مزههای این شهر را هم امتحان کنید.
این بازار در روزهای تعطیل و غیر تعطیل، از ساعت ۹ صبح تا ۷ شب پذیرای بازدیدکنندگانش است. پس در سفر به استانبول با برنامهریزی صحیح حتما سری هم به این بازار بزنید.
۲- بازار آراستا
این بازار کوچک که یک دالان و چیزی در حدود ۴۰ باب مغازه بیشتر ندارد، در نزدیکی مسجد مشهور آبی و دقیقا در کنار کاخ موزه اعظم موزائیک قرار گرفته است.
در این بازار میتوانید چشم و روحتان را به ملاقات صنایعدستی و اجناس سنتی استانبول ببرید و در قلب محلهی تاریخی سلطان احمد قدم بزنید.
پیشنهاد میشود روزی به گشتن این بازار بروید که قصد دارید کاخ موزه اعظم موزائیک و مسجد آبی را هم ببینید.
۳- بازار ادویه
بازاری که به بازار مصریها معروف است و قدمتش بازمیگردد به قرن هفدهم. بازاری پر از رنگ و بو و خوراکی.
در این بازار نه تنها میتوان ادویههای خوش رنگ و طعم خرید بلکه میتوان هرنوع خوراکی و خشکبار ترکی اعم از پسته و بادام و انجیر و توت و کشمش مرغوب را با قیمت مناسب تهیه کرد.
این بازار که قدیم فقط محل داد و ستد ادویههای مصری بوده است، امروزه شیرینیهای درجه یک ترکی را هم به فروش میرساند و همه روزه به جز روزهای تعطیل درهایش به روی بازدید کنندگان باز است.
۴- بازار صحفلار
اگر علاقهمند به کتاب هستید رفتن به این بازار خالی از لطف نیست. بازاری که در میان بازار بزرگ قرار گرفته است و یکی از اصلیترین پاتوقهای نویسندگان و روشنفکران کشور ترکیه و شهر استانبول به حساب میآید.
در این بازار علاوه بر آنکه میشود کتابهای چاپ روز ترک زبان را خرید، میشود به دنبال کتابهای نایاب و کمیاب هم گشت و آنها را پیدا کرد.
۵- بازارهای روز
الف) جمعه بازار سوسایتی
این بازار که با نام اولوس نیز شناخته میشود یکی از پر ازدحامترین و شلوغترین بازارهای شهر استانبول به حساب میآید. این بازار در منطقهی اولوس استانبول قرار دارد و در سال ۲۰۱۵ به دلیل شلوغی و هجمهای که برای محلهی اولوس ایجاد میکرد تعطیل شد.
پس از غیبتی نه چندان طولانی، مسئولان شهر استانبول امکانات و جای ثابتی را برای آن در نظر گرفتند و آن را دوباره بازگشایی کردند.
نکتهی ویژه دربارهی این جمعه بازار آن است که برندهای مطرح دنیا نظیر آدیداس، گپ و لوئیس ویتون در آن به فروش میرسند.
ب) شنبه بازار باکیرکوی
بازاری که در نزدیکی فرودگاه آتاتورک قرار گرفته و طولی به درازای چندین کیلومتر دارد.
در این بازار علاوه بر آنکه میشود مایحتاج روزانه را خرید، میشود با قیمتهای بسیار پایین، مدلهای تقلبی اجناس مارکدار را نیز خرید.
ج) شنبه بازار بشیکتاش
بازاری چند طبقه در محلهی اروپانشین استانبول که تنها در روز شنبه به بازار موادغذاییفروشان، لباسفروشان و جواهرفروشان تبدیل میشود و از ساعت ۶ صبح تا ۶ شب پا برجاست.
در طبقهی اول این بازار میتوانید به خرید مواد خوراکی بپردازید و در طبقات دوم و سوم به لوازمخانگی، جواهرات و پوشاک.
د) سهشنبه بازار کادیکوی
بازاری که در بخش آسیایینشین استانبول جای دارد و پر از صداهاست. صدای کسانیکه در روز سهشنبه از صبح تا غروب اجناس خود را با جار زدن به فروش میگذارند.
میوهجات، سبزیجات، پوشاک و بدلیجات اصلیترین اجناس این بازار را تشکیل میدهند. غرفههای این بازار در روزهای سهشنبه از ۹ صبح تا ۸ شب بر روی خریدارانش باز هستند.
و) چهارشنبه بازار یشیلکوی
در کوچه پس کوچههای محلهی یشیلکوی و در فضایی سبز و دلنشین، غرفههایی زیبا با نظم و ترتیب خاص در روزهای چهارشنبه کنار هم قرار میگیرند و چهارشنبه بازار یشیلکوی را میسازند.
بازاری که در آن بیشتر لوازم آرایش، گل، چای و قهوه به فروش میرسند. بازاری که شاید قیمت اجناسش کمی گران به نظر بیایند اما در مرغوبیتشان شک و شبههای نیست.
ی) چهارشنبه بازار فاتح
در این بازار محلی میشود مواد خوراکی مرغوب و تازه تهیه کرد. البته به شرط آنکه ساعتهای اولیهی روز را برای خرید انتخاب کنید و نیز میشود اجناس غیر خوراکی را با قیمت ارزان خرید.
البته به شرط آنکه ساعتهای پایانی روز را برای خرید انتخاب کنید. معمولا فروشندگان این بازار در ساعتهایی پایانی روز چهارشنبه، زمانیکه بازار خلوت میشود، اجناس خود را به قیمت خرید به حراج میگذارند.
نظرات کاربران