بازدید از مسجد مراد پاشا در آنتالیا

جاذبه‌های گردشگری آنتالیا
بازدید از مسجد مراد پاشا در آنتالیا

آنتالیا یکی از شهرهای زیبای کشور ترکیه است. این شهر تاریخی جاذبه‌های گردشگری زیادی دارد که هر ساله توریست‌های بسیاری را از همه جای دنیا مجذوب خود می‌کند. اگر به تاریخ و اماکن قدیمی علاقه دارید گشت و گذار در این شهر را از دست ندهید. یکی از مکان‌های گردشگری این شهر مساجد آن می‌باشند؛ هرچند بسیاری مساجد را اماکن گردشگری نمی‌دانند اما جدا از ارزش‌های معنوی، آنها شاهکارهای هنری محسوب می‌شوند که مانند کتابی تاریخی و هنری ارزش‌هاس آن کشور را در خود جای داده‌اند و با بازدید از مساجد مانند کتابی می‌تواند پیشینه و هنر آن شهر را بازگو کند. مسجد مراد پاشا یکی زیباترین و جذاب‌ترین مساجد دنیا است که قدمت زیادی داشته و معماری خاص آن را در هیچ جا نمی‌توان یافت. اگر مسافر تور آنتایا هستید، در ادامه شما را بیشتر با این اثر هنری زیبا آشنا می‌کنیم.

 

معرفی مسجد مراد پاشا آنتالیا

یکی از اماکن دیدنی و گردشگری کشور ترکیه برای همه گردشگران مسلمان و غیر مسلمان مساجد تاریخی و اماکن مذهبی هستند. چرا که با پیشینه و معماری جذاب و تماشایی خود توجه همه دنیا را به خود جلب کرده‌اند. آنتالیا نیز یک شهر تاریخی و مسلمان است به این دلیل در این شهر گردشگری مساجد و اماکن مقدس قدیمی مختلفی وجود دارد که مسجد مراد پاشا آنتالیا (Murat Pasa Mosque Antalya) یکی از معروف‌ترین و کهن‌ترین آن‌ها است.

مسجد مراد پاشا از دوره عثمانیان در شهر آنتالیا به یادگار باقی مانده است. این مسجد که پیشینه آن به قرن ۱۵ میلادی بر می‌گردد، در قرن ۱۹ میلادی مورد بازسازی قرار گرفت و بازدید از آن برای علاقه‌مندان به معماری، تاریخ شناسی و هنر بسیار هیجان‌انگیز و جالب خواهد بود. شایان ذکر است که این مسجد یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های تاریخی آنتالیا بوده و به دلیل اینکه در مرکز شهر واقع شده است به راحتی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.

طراحی و نمای این مسجد بسیار چشم‌نواز و منحصر به فرد است. به همین دلیل هر ساله گردشگران زیادی را مجذوب خود می‌کند. نمای داخلی این ساختمان مانند نمای بیرونی آن از جنس سنگ و شیشه ساخته شده و در این مسجد می‌توانید شاهد خوش نویسی‌های بسیار زیبا و جذابی باشید.

 

تاریخچه معرفی مسجد مراد پاشا آنتالیا

این مسجد همان گونه که از اسمش پیداست، به دستور یکی از پادشاهان عثمانی به نام مراد پاشا ساخته شده است. این مسجد که ۴۵٠ سال قدمت دارد یکی از یادگارهای معماری دوره عثمانی در این شهر به حساب می‌آید. چندین گنبد بزرگ و کوچک و یک مناره بلند به گیرایی و محبوبیت این مسجد زیبا در بین مردم بومی و گردشگران افزوده است. این مسجد که از اماکن توریستی و دیدنی کشور ترکیه است در منطقه مراد پاشا واقع شده و به وسیله باغی با درختان صد ساله چنار احاطه شده است.

در گذشته وقتی مسجد مراد پاشا تاسیس شد مراد پاشا به همراه خانواده خود اولین قدم را در این مسجد برداشتند. زیرا در آن زمان باور داشتند مردی با قدرت و خدا پرست باید مسجد را افتتاح کند. پس از آن این مکان تاریخی طرفداران زیادی پیدا کرد تا اینکه دوره حکومت عثمانی به پایان رسید و مسجد مراد پاشا بیشتر  به یک موزه تبدیل شد تا یک عبادتگاه و اکثر افراد به نیت گردشگری از این مکان دیدن می‌کنند. مسجد مراد پاشا به این علت که از سنگ ساخته شده است مقاومت و استحکام بالایی داشته و همچنان بعد از ۴۵۰ سال هنوز زیبایی خود را حفظ کرده است.

 

معروف‌ترین جاذبه‌های کناکلی آنتالیا

 

سبک معماری مسجد مراد پاشا آنتالیا

مسجد مراد پاشا که در ترکیه به عنوان مسجد عثمانی شهرت دارد، از معماری خاص و زیبایی برخوردار است. مسجد زیبای مراد پاشا به شکل یک ده ضلعی ساخته شده است و معماری خاص و تماشایی آن از نقاط قوت این مکان تاریخی می‌باشد. این مسجد در نمای بیرونی خود یک گنبد بزرگ، چند گنبد کوچک و یک مناره‌ای از جنس گرانیت و سنگ مرمر دارد که بر شکوه و عظمت آن اضافه کرده است. مناره این مسجد که با دو بالکن در قسمت جنوب غربی ساختمان واقع شده در قرن بیستم به این بنا مسجد افزوده شده است. فضا و طراحی داخلی مسجد به خوشنویسی‌های دوران سلجوقی مزین شده که زیبایی این مکان مقدس را صد چندان کرده است. از جذابیت‌های دیگر مسجد مراد پاشا می‌توان محراب ساخته شده از سنگ مرمر را نام برد. مسجد مراد پاشا را یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری آنتالیا می‌دانند‌.

 

زمان بازدید از مسجد مراد پاشا آنتالیا

شما می توانید همه روزه بجز روزهای تعطیل رسمی، از صبح تا شب با گرفتن بلیط و یا به همراه تور به بازدید این مسجد زیبا بروید و اوقات خوشی را تجربه کنید. این بنا در سال ۱۵۷۰ به دستور صدر اعظم مراد پاشا در منطقه مراد پاشا در خیابان کاظم اوز آلپ تاسیس شده است.

 

۱۰ جاذبه گردشگری برتر سیده در آنتالیا

۰۱ تیر ۱۴۰۰

نظرات کاربران