حقایقی درباره باتومی در گرجستان

جاذبه‌های گردشگری باتومی
حقایقی درباره باتومی در گرجستان

باتومی شهری توریستی و ساحلی در حاشیه دریای سیاه در گرجستان است که بعد از تفلیس بیشترین بازدیدکنندگان خارجی را در این کشور به خود اختصاص داده است. تور باتومی یکی از مقاصد پرطرفدار بین گردشگران ایرانی، ترکی، روسی و اروپای شرقی محسوب می‌شود که با گرم شدن هوا و آغاز روزای آفتابی در این شهر، به آن هجوم می‌برند. با توجه به استقبال داخلی و خارجی و تغییر سیاست‌ها باتومی این سال‌ها پیشرفت روزافزونی را تجربه می‌کند. ما در این پست به بررسی این شهر و حقایق ورای آن می‌پردازیم.

 

درباره باتومی

باتومی از قدیمی‌ترین شهرهای گرجستان است که مردم آن از زمان‌های دور در حاشیه دریا به ماهیگیری و تجارت با دهکده‌های اطراف بودند. باتومی از آن شهرهایی است که در طول تاریخ بین قدرت‌های منطقه کشمکش‌های زیادی را تجربه کرد. در دوران کهن که امپراطوری ایران به اندازه نیمه غربی آسیا بود باتومی جزیی از امپراطوری هخامنشی محسوب می‌شد اما در دوره روم شرقی این شهر توسط یوستی نیانوس به تصرف اروپاییان در آمد تا اینکه در ۶۴۳ میلادی باتومی به دست مسلمانان افتاد. اگرچه مردم گرجستان بارها برای رهایی شورش کردند اما سرکوب می‌شدند. آن‌ها در اویل دوره حکومت سلطان احمد سوم شورش کردند اما در نهایت سرکوب شدند و نتیجه‌اش این شد که عثمانی‌ها چندین قلعه و مسجد در شهرهای این کشور از جمله باتومی ساختند. در دوره اتحاد جماهیر شوهری گرجستان به عنوان بخشی از شوروی شناخته شد تا این که حتی در حدود ۳۰ سال پیش استقلال به این کشور بازگشت.

 

تجربه غواصی در مرکز غواصی باتومی

تجارت در باتومی

باتومی دومین شهر بزرگ گرجستان محسوب می‌شود و به عنوان مرکز تجارت این کشور و مهم‌ترین بندر گرجستان از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و سهم مهمی در اقتصاد این کشور ایفا می‌کند. سالانه بخش زیادی از درآمد این شهر از طریق گردشگری و به واسطه تفریحات آبی و امکانات ساحلی کسب می‌شود. به علاوه تفریحات شبانه در باتومی بسیار پویا و فعال‌تر از هر نقطه دیگر گرجستان است. خیلی‌ها باتومی را وگاس این کشور می‌دانند.

آب و هوا در باتومی

در حالی که گرجستان کشوری کوهستانی است و زمستان حسابی سرد می‌شود باتومی با قرار گرفتن از یک سمت دریا و از سمت دیگر کوه‌های قفقاز آب و هوایی معتدل و دل انگیز را تجربه می‌کند و زمستان‌هایش مثل سایر نقاط نمی‌شود. اگر به دنبال تفریحات آبی باتومی و گرفتن آفتاب هستید بی‌شک بهترین زمان برای سفر به باتومی ماه‌های مرداد تا شهریور است. به علاوه ساحل باتومی یکی از مرغوب‌ترین ماسه‌های کل گرجستان را داشته و همین باعث می‌شود تا مردم از داخل و خارج مرزها با تور گرجستان به این شهر سرازیر شوند.

 

استراحت بهترین مناطق اطراف باتومی

صنعت گردشگری در این شهر ساحلی

باتومی به عنوان دومین شهر بزرگ گرجستان با گردشگری فعال و پرمخاطب انتخاب‌های زیادی چه از لحاظ امکانات و چه خدمات ارائه می‌دهد. آمدن توریست‌ها برابر است با ظهور بهترین هتل‌های لوکس و ۵ ستاره و برندهای معتبر هتل‌داری همچون شرایتون و رادیسون بلو. با اینهمه طیف انتخاب‌ها آنقدر گسترده است که با توجه به بودجه‌تان می‌توانید از هتل‌های ۵ ستاره، ۴ ستاره تا مهمانسرا جایی را برای ماندن پیدا کنید.

باتومی شهری هزار چهره

باتومی از آن شهرهای فرهنگی نابی است که مثالش را واقعا کم می‌توان یافت. مثلا این شهر را شهر ادیان می‌نامند زیرا از مسیحی و یهودی تا مسلمان همگی در صلح و آرامش در کنار هم زندگی می‌کنند و هیچ کسی به دیگری کاری ندارد. به علاوه این تلفیق جذاب در ظاهر اروپایی و آسیایی شهر هم به وضوح نمود پیدا کرده است. اگر می‌خواهید حال و هوایی اروپایی شهر را ببینید کافی است به میدان پیازا باتومی بروید که دور تا دور آن پر از ساختمان‌های دیدنی و قدیمی است. ساختمان‌های اروپایی سبک استعماری تا ساختمان‌های سنگی و نخراشیده دوره اتحاد شوروی و حتی تنها مسجد این شهر همان ویژگی چند وجهی بودن باتومی را انعکاس می‌دهند.

 

غذایی ارزان در بهترین رستوران‌های باتومی

مجسمه علی و نینو نماد باتومی

یکی از بخش‌های مدرن و جذاب که به نمادی از این شهر تبدیل شده مجسمه فلزی و متحرک علی و نینو در باتومی است که در امتداد خط ساحلی ساخته شده است. این مجسمه نمادین روایت عشق نافرجام علی و نینو در جریان جنگ جهانی دوم را روایت می‌کند.

باتومی و شهرهای خواهرخوانده‌اش

در طی نشست‌های سیاسی و برای ایجاد نزدیکی و تعاملات فرهنگی کشورها اقدام به پیوندهای نمادین می‌کنند. در مورد باتومی هم چند شهر به عنوان خواهر خوانده ثبت شده‌اند. شهرهای اراک در ایران، وانادوز در ارمنستان، بورگاس در بلغارستان، ساوانا در آمریکا خواهر خوانده باتومی نامیده می‌شوند.

 

تفریح‌های هیجان‌انگیز در روزهای بارانی باتومی

۰۵ خرداد ۱۴۰۰

نظرات کاربران