حمام‌های تاریخی تفلیس ؛ شهر آب‌های گرم گرجستان

جاذبه‌های گردشگری تفلیس
حمام‌های تاریخی تفلیس ؛ شهر آب‌های گرم گرجستان

در تاریخچه‌‎ی شهر تفلیس آمده است که در قرن پنجم میلادی پادشاهی به نام واختانگ گرگاسالی به این منطقه می‌آید و با کشف آب گرم این منطقه دستور می‌دهد پایتخت فرمانروایی‌اش را به اینجا منتقل کنند. از آن زمان به بعد این منطقه، تفلیس نامیده می‌شود که به معنای گرم است و در بستر چشمه‌های آب گرمش حمام‌هایی تأسیس می‌شود که امروزه جزو زیبایی‌ها و جاذبه‌های گردشگری به حساب می‌آیند. در سفرتان با تورگرجستان اگر می‌خواهید یک تفریح متفاوت و سلامتی‌آور انجام بدهید، در این مقاله‌ی کوتاه همراه ما باشید تا به محله‌‌ی سولفور تفلیس برویم و تجربه‌ی حمام کردن در حمام‌های تاریخی آن را خدمتتان بازگو کنیم.

 

راهنمای سفر ۴ روزه به تفلیس


محله سولفور محله‌ی حمام‌ها در تفلیس


با تورگرجستان نوروز ۹۷ همراه شوید. بر کرانه‎‌ی راست رودخانه‌ی کورا محله‌ای وجود دارد که به چشمه‌های آب گرمش شناخته می‌شود. این محله سولفور نام دارد و مارکوپولو جهانگرد معروف ونیزی در قرن هجدهم نیز در یادداشت‌هایش به این محله و چشمه‌های آب گرمش اشاره کرده است. به روایت تاریخ نویسان، این محله در گذشته بیش از ۶۰ حمام داشته است اما امروزه ۱۰ حمام از آنها باقی مانده که بازسازی‌هایی درون آنها انجام شده تا برای عموم قابل استفاده باشند. جالب است بدانید که این حمام‌ها بر اساس معماری ایرانی ساخته شده‌اند و سقف‌شان گنبدی شکل است. الکساندر دوما و الکساندر پوشکین، دو تن از نویسندگان نامدار روسی دنیا نیز از این حمام‌ها استفاده می‌کرده‌اند.

 

 

sulfur-baths

 


حمام‌های سلامتی‌آور تفلیس


حمام‌های محله‌ی سولفور به حمام‌های سنتی ایرانی بسیار شبیه‌اند اما یک تفاوت ویژه دارند و آن اینکه آب گرم این حمام‌ها از چشم‌های معدنی و طبیعی می‌جوشد و تأمین می‌شود اما آب گرم حمام‌های سنتی ایرانی چنین نیستند. همین ویژگی طبیعی بودن آب گرم سبب شده است که حمام‌های عمومی‌ این محله برای درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما و اکنه بسیار موثر باشد و کسانیکه درد مفاصل و رماتیسم دارند نیز به رفتن به این حمام‌ها مشتاق باشند. دمای آب این حمام‌ها بین ۲۰ تا ۴۰ درجه‌ است.

 

 

sulfur-baths

 

  دراستانبول به سبک عثمانی ها حمام کنید


امکانات ویژه‌ی حمام‌های سنتی در تفلیس


با صرف هزینه‌ای اندک یعنی کمتر از ۱۰ لاری می‌توانید به این حمام‌ها وارد شوید اما اگر می‌خواهید از امکانات ویژه استفاده کنید باید هزینه‌ای بیشتر بپردازید. در این حمام‌ها می‌توانید دلاکی بگیرید که تن شما را کیسه و لیف بکشد و یا بدن خودتان را به مشت و مال ماساژورها بسپارید که خستگی را از تنتان بیرون کنند. البته در این بین اگر هوس نوشیدنی‌های خنک به سرتان زد باید هزینه‌ی آن را هم جداگانه پرداخت کنید.


نکات ویژه در استفاده کردن از حمام‌های گوگرد در تفلیس


بوی گوگرد را تحمل کنید


هنگامیکه پا به این حمام‌ها می‌گذارید چون آب آن از چشمه‌های معدنی‌ای تأمین می‌شود که سرشار از گوگرد هستند، ممکن است بوی گوگرد اذیت‌تان کند اما اگر چند دقیقه‌ی اول را تحمل کنید این بو برایتان عادی می‌شود. پس در ورودتان به این حمام‌ها چند دقیقه تحمل به خرج بدهید. البته اگر بیماری تنفسی خاصی ندارید. چرا که اگر به بیماری‌های ریوی و تنفسی خاصی مبتلا هستید بهتر است در سفرتان به گرجستان قید این حمام‌ها را بزنید.

 

 

sulfur-baths

 


با معده‌ی پر به این حمام‌ها نروید


بوی گوگرد، آب گرم، حجم زیاد بخار آب، و مشت و مال، همه و همه مواردی هستند که اگر با معده‌ی پر به این حمام‌ها بروید ممکن است باعث تهوع بشوند. بنابراین با معده‌ای نه چندان پر به این حمام‌ها تشریف ببرید.

 

 

sulfur-baths

 


مراقب سرمای هوا باشید


گرجستان یک کشور سردسیر و کوهستانی‌ست. بنابراین هر فصلی که به تفلیس و حمام‌های محله‌ی سولفورش می‌روید حواستان به سرمای هوا باشد. چرا که اگر یک لحظه غفلت کنید و مراقب خودتان نباشید سرما می‌خورید و سرانجام یک سفر شیرین به کام شما تلخ خواهد شد.

 

 

sulfur-baths

 


بعد از حمام قید گردش در شهر را بزنید


اگر به این حمام‌ها بروید متوجه می‌شوید که رمق‌تان به اندازه‌ی کافی گرفته خواهد شد. بنابراین سعی کنید در پایان یک نیمروز گردشگری‌ به این حمام‎ها بروید و بعد از حمام به محل اقامتتان بازگردید تا خوب استراحت کنید.

 

۵ مکان دیدنی در تفلیس که حتما باید ببینید

 

 

sulfur-baths

۱۲ دی ۱۳۹۶

نظرات کاربران