فوت و فن های عکاسی در سفر
اخباربا عکس هایی که در طول سفر ثبت می کنید نه تنها می خواهید مکان ها و مناظر زیبا را به تصویر بکشید، بلکه احساسات خود در رابطه با آن مکان ها را نیز می خواهید به بیننده منتقل کنید.
یک عکاس خوب سفر کسی است که از خانه یا محل کار خود عکاسی و شکار لحظه ها را آغاز کند. به این ترتیب می توانید در طول سفر عکس های زیبایی ثبت کنید.
1. پیش از سفر تحقیق کنید
پیش از آنکه به محل موردنظر خود سفر کنید حتما در مورد آن تحقیق و مکان های دیدنی و منظره های زیبای آن را پیدا کنید. حتی اگر می توانید در مورد فرهنگ مردم منطقه نیز اطلاعاتی کسب کنید. به عکس راهنمای سفر آن شهر یا منطقه نگاه کنید و از قبل تعیین کنید کدام بخش آن برای ثبت مناسب است.
شاید برایتان عجیب باشد، اما دانستن و آگاهی داشتن در مورد همه مسایل مربوط به شهر، سیستم حمل و نقل آن، فرهنگ مردم، مناطق گردشگری، قوانین و عرف آن جامعه و ... در عکاسی تاثیر شگرفی دارند. شما با داشتن اطلاعات کامل می توانید با نگاهی متفاوت از دیدنی ها عکس بگیرید.
2. چکلیست تهیه کنید
هر عکاسی باید فهرست یادآوری از وسایل موردنیاز خود در طول سفر داشته باشد. توجه داشته باشید که همه وسایلتان به روز باشند تا در سفر با مشکلی روبه رو نشوید.
3. از کلیشه پرهیز کنید
سعی نکنید از همان زاویه ای که در کتاب های راهنما یا وب سایت های مسافرت دیده اید عکاسی کنید. زاویه ای را انتخاب کنید که خاص خود شما باشد. نگاهی متفاوت به مکان مورد نظر داشته باشید. تکرار کلیشه های موجود جذابیت عکس های شما را از بین می برد.
4. عکاسی از زندگی محلی
زندگی محلی مردم در شهرها یا کشورهای دیگر در کنار مناظر و بافت شهری متفاوت زیبایی های خاصی هستند که می توانید در قاب دوربین آنها را ثبت کنید. با آشنایی با محلی ها و مردم منطقه و آگاهی از زندگی روزانه آنها، شاید حتی بتوانید تصاویر ماندگارتری ثبت کنید. این گونه عکس ها بیشتر از زیبایی، ماندگاری دارند.
5. خود را سوژه کنید
به عنوان یک عکاس شاید متوجه شوید عکس های بسیار کمی از خود جلوی دوربین دارید. برای این منظور، از همسفرهای خود بخواهید تا از شما عکس بگیرند. برای اینکه عکس های دلخواه داشته باشید، می توانید به او ایده بدهید و برایش تعیین کنید از چه زاویه و با چه تنظیماتی از شما عکاسی کند.
6. پرتره بگیرید
با احترام به محلی ها و آگاهی داشتن در مورد فرهنگ، قوانین و اعتقادات آنها از آنها اجازه بگیرید و عکس های پرتره از آنها ثبت کنید. با این کار می توانید زیبایی و تفاوت مردمی که هیچ شناختی روی آنها ندارید را به خوبی به تصویر بکشید. برای ثبت پرتره می توانید محل زندگی آنها را نیز در گوشه ای از کادر بگنجانید. به همین منظور، نباید روی صورت و گردن سوژه زوم کنید. کمی عقب تر کادر ببندید تا مناظر اطراف هم ثبت شوند. برای این منظور می توانید از لنزهای واید استفاده کنید.
7. سوژه ها را شکار کنید
با لنزهای بزرگ و لنز زوم می توانید از فاصله دور از انسان ها عکاسی کنید، بدون اینکه خودشان بدانند. اینکه سوژه پوز خاصی نداشته باشد حالت طبیعی تری به عکس می بخشد. برای این منظور باید همیشه هوشمندانه و با نگاه تیزبین به اطراف نگاه کنید. سعی کنید لحظه ها و موقعیت هایی را شکار کنید که نشان دهنده فرهنگ و سنت مردم منطقه است.
8. به دنبال جزئیات باشید
با نزدیک شدن می توانید رنگ و زیورآلاتی را در رنگ های متنوع ببینید که نشان دهنده فرهنگ منطقه است. این مساله فقط در مورد انسان ها نیست. بافت ساختمان ها نیز گویای سبک معماری آنها است. با این کار علاوه بر ثبت عکس های منحصر به فرد، می توانید زیبایی ها را به شکلی متفاوت به تصویر بکشید. برای این منظور باید از حالت ماکرو یا لنز تلهفوتو استفاده کنید.
9. داستان تعریف کنید
با گرفتن چندین عکس پشت سر هم از یک منطقه می توانید داستان زندگی محلی مردم را تعریف کنید؛ چگونه لباس می پوشند، چگونه کار م یکنند، کجا زندگی و کجا استراحت می کنند. یک تم مشخص برای عکس های خود تعیین کنید تا داستانی گویا داشته باشد. می توانید در یک روز از صبح که از خواب بیدار می شوید تا هنگام خواب در شب عکاسی کنید و داستان های خود را به تصویر بکشید.
10. زیاد عکس بگیرید
هر چه قدر می توانید زیاد عکس بگیرید. هر چه قدر هم عکس بگیرید باز هم کم است. شاید این تنها فرصتی است که شما به شهر یا کشور موردنظر سفر کرده اید پس باید تا می توانید عکس های زیادی در مورد آن ثبت کنید. باید خاطرات خود را ثبت کنید. نه تنها به عک سهای خوب که به ثبت خاطره های عالی فکر کنید. با فیلم هم می توانید خاطره های خود را حفظ کنید اما عکس زیبایی بیشتر و حال و هوای دیگری هم دارد. در ضمن، کمتر از فیلم فضا اشغال می کند.
نظرات کاربران