راهنمای گردشگری قبرس شمالی

جاذبه‌های گردشگری قبرس
جمهوری ترک قبرس شمالی (به ترکی استانبولی: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti یا KKTC) که معمولاً قبرس شمالی خوانده می‌شود ناحیه تحت تسلط ترک‌ها در شمال جزیره قبرس است. پایتخت این کشور نیز به مانند کشور قبرس میان ترک‌ها و یونانی‌ها تقسیم شده و شمال شهر نیکوزیا به نام نیکوزیای شمالی با جمعیتی ۵۰،۰۰۰ مرکز جمهوری ترک قبرس شمالی می‌باشد. تاریخ
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند.
در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تا کنون تمدید شده‌است.
در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد.
بخش ترک‌نشین قبرس در سال ۱۹۸۳ اعلام استقلال کرد و نام خود را جمهوری ترک قبرس شمالی گذاشت.
بخش ترک‌نشین قبرس را غیر از ترکیه، کشور دیگری به رسمیت نشناخته‌است و این بخش به عنوان «ناظر» در همایش‌های سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی حضور می‌یابد.
رای مثبت (۶۵٪) مردم بخش ترک‌نشین قبرس به طرح صلح کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل در همه پرسی سال ۲۰۰۴و رای منفی (۷۶٪) مردم بخش یونانی‌نشین به همین طرح، در تحریم جهانی علیه بخش ترک‌نشین قبرس شکاف ایجاد کرد و موقعیت این بخش ترک نشین را در عرصه بین‌المللی بهبود بخشید.[۳] در همین حال اتحادیه اروپا با پذیرش بخش یونانی‌نشین قبرس در آن اتحادیه، از دولت ترکیه خواهان شناسایی بخش یونانی‌نشین قبرس و تلاش برای ایجاد زمینه وحدت قبرس در راستای همگرایی ترکیه با اتحادیه اروپا است. .
سیاست خارجی
اطلاعات بیشتر: فهرست سفارت‌های قبرس شمالی و فهرست سفارت‌های خارجی در قبرس شمالی جمهوری ترک قبرس شمالی توسط هیچ کشوری به جز ترکیه به رسمیت شناخته نشده‌است.از دید جامعه جهانی این بخش از قبرس بخش اشغال نظامی شده‌ای از جمهوری قبرس است. این کشور علاوه بر سفارت رسمی خود در پایتخت ترکیه، شهر آنکارا، در سه شهر استانبول، ازمیر و مرسین نیز دارای کنسولگری می‌باشد. روابط جمهوری ترک قبرس شمالی با ۱۳ کشور دیگر به جزء ترکیه از قاره اروپا، آسیا و آمریکا در زمینه امور تجاری و خدماتی با دفاتر نمایندگی فعال بوده، حق ارائه ویزا و امور دیپلماتیک را ندارند. . سیاست داخلی
مجلس شورای جمهوری ترک قبرس شمالی، از قوای قانون‌گذار در کشور جمهوری ترک قبرس شمالی متشکل از ۵۰ عضو که برای دوره پنج ساله با رای مستقیم مردم داخل و خارج کشور انتخاب می‌شوند. آرای مردم این کشور از پنج منطقه شامل: ناحیه لفکوشا، ناحیه غازی ماغوسا، ناحیه گیرنه، ناحیه گوزلیارت، ناحیه اسکله تشکیل شده‌است.

کودکان قبرس شمالی با لباس محلی

مردم جمهوری ترک قبرس شمالی را ترک‌ها، هم ریشه ترک‌های استانبولی تشکیل می‌دهند که به زبان ترکی قبرسی از لهجه‌های زبان ترکی استانبولی صحبت می‌کنند. جمهوری ترک قبرس شمالی براساس سرشماری سال ۲۰۰۹، ۲۸۵٬۳۵۶ نفر جمعیت داشته‌است. مطابق با آخرین سرشماری سال ۲۰۱۱، جمعیت این کشور ۲۹۴٬۹۰۶ نفر شمارش شده‌است.

.

دین

.

اکثریت قاطع مردم جمهوری ترک قبرس شمالی را مسلمانان سنی مذهب با ترکیب جمعیتی ۹۸٫۷۱٪-۹۹٪ تشکیل می‌دهند.پاقلیتی از مسیحیان ارتودوکس و مسیحیان پیرو کلیسای مارونی نیز در این کشور زندگی می‌کنند.

.

ورزش

.

اطلاعات بیشتر: فوتبال در قبرس شمالی و فدراسیون فوتبال جمهوری ترک قبرس شمالی

تا سال ۲۰۰۸، در قبرس شمالی با اعضای ثبت شده فعال ورزشی ۱۳،۸۳۸ و ۲۹ فدراسیون ورزشی وجود داشت. ورزش‌های رزمی کوراش، آیکیدو، کاراته و تکواندو از ورزش‌های محبوب در میان مردم است. ورزش‌هایی نظیر فوتبال (۲،۲۴۰ عضو)، تیراندازی (۱،۱۵۰ عضو شده) و شکار (۱٬۰۱۷ عضو)پ از سایر ورزش‌های پرمتقاضی این کشور محسوب می‌شود. در حال حاضر تیم ملی فوتبال قبرس شمالی در رده‌بندی جهانی در رده ۱۰۹اُم قرار دارد. محل انجام بازی‌های ملی قبرس شمالی نیز در ورزشگاه آتاترک نیکوزیا می‌باشد. برخی از ورزش‌ها نظیر تنیس روی میز، هندبال و بسکتبال این کشور در لیگ‌های ترکیه انجام می‌گیرد.

.

برای مشاهده تور های قبرس کلیک کنید

.

شهرها یا شهرک‌های بزرگ جمهوری ترک قبرس شمالی

رتبه نام شهر استان جمعیت 1 نیکوزیای شمالی ناحیه لفکوشا ۴۹٬۸۶۸ 2 فاماگوستا ناحیه غازی ماغوسا ۳۵٬۳۸۱ 3 کایرنیا ناحیه گیرنه ۲۳٬۸۳۹ 4 مورفو ناحیه گوزلیارت ۱۲٬۳۹۱ 5 گونیلی ناحیه لفکوشا ۱۲٬۱۸۶ 6 لفکا ناحیه گوزلیارت ۷٬۵۳۲ 7 کایتریا ناحیه لفکوشا ۶٬۱۸۴ 8 لاپیتوس ناحیه گیرنه ۵٬۶۵۸ 9 کاراواس ناحیه گیرنه ۴٬۶۳۸ 10 چاتالکوی ناحیه گیرنه ۴٬۱۸۳
۱۶ مرداد ۱۳۹۳ (به‌روز رسانی شده در: 20 شهریور 1394)

نظرات کاربران