همه چیز درباره کلان‌ شهر دهلی

جاذبه‌های گردشگری هند
همه چیز درباره کلان‌ شهر دهلی

درباره دهلی

دهلی یکی از قدیمی ترین نواحی مسکونی جهان و پایتخت کشور هندوستان است. دهلی نو در اصل منطقه‌ای شهری درون کلان‌شهر دهلی است. همچنین دهلی نو مرکز حکومت ناحیه پایتختی ملی دهلی است. دهلی با قدمتی افزون بر ۵۰۰۰ سال به همراه دمشق و بنارس از قدیمی‌نرین شهرهای جهان محسوب می‌شود. این شهر تاکنون ۱۱ بار ویران گشته و از نو ساخته شده‌است. دهلی آمیخته‌ای از مذاهب و قوم ها و فرهنگهای مختلف است که در یک جا جمع شده و یک جامعه سنتی و مدرن را تشکیل می دهند.


جاذبه های توریستی دهلی


شهر دهلی دارای اماکن تاریخی و گردشگری فراوانی است که طی قرنها در این شهر ساخته شده است که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم.

قلعه سرخ
مسجد جامع دهلی
آرامگاه همایون
معبد نیلوفر
قطب منار
درگاه نظام الدین
بنای یادبود گاندی
دروازه هند
کاخ ریاست جمهوری راشتراپاتی بهاوان و مغول گاردن
Jantar Mantar
قلعه کهنه هند
صفدر جنگ
بازار چندی چوک
قلعه تغلق آباد
پارک دهلی
فیروز شاه کتلا
معبد آکشاردام

دروازه هند India Gate


درسال 1931 در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری هند به یادبود 90 هزار سرباز هندی کشته شده در جنگ جهانی اول این بنا توسط یک معمار انگلیسی ساخته شده است. بر روی دیوارهای این بنای 42 متری ، نام سربازان کشته شده حک شده است.

قُطُب منار Qutub Minar


این بنا در سال 1199 میلادی توسط قطب الدین ایبک در جنب مسجد قوه الاسلام در جنوب شهر دهلی و بر روی خرابه‌های تعداد زیادی از معابد مربوط به آئین جینیسم ساخته شده است . ارتفاع این بنای عظیم ۵/۷۲ متر است و ۳۹۹ پله دارد. این بنا از سنگ ساخته شده و از اولین بناهای عظیم هند بوده و همچنین از نمونه‌های بارز معماری هندو - اسلامی است. تزئینات روی این منار بی نظیر است. . در صحن اصلی مسجد ستون فولادی بزرگی مربوط به قرن پنجم میلادی وجود دارد که عامه، حلقه کردن دست از پشت، دور این ستون را خوش یمن می‌دانند.

معبد آکشاردام Akshardham


این معبد به عنوان بزرگترین معبد هندوهای جهان به حساب می آید و در کنار چترپور مندیر (شهر معابد)، بیرلا مندیر، بنگالاصاحب گوردوارا، کلیسای قلب روحانی و معبد ایسکون، از معروفترین معابد و اماکن مذهبی غیر اسلامی در دهلی به شمار می‌روند.

حمل و نقل عمومی در دهلی


سیستم حمل و نقل شهر دهلی را اتوبوس ها ، ریکشاو یا همان سه چرخه‌های موتوری ، مترو ، تاکسی و قطارهای حومه شهری تشکیل می دهند. متروی این شهر یکی از مدرن ترین سیستم های حمل و نقل زیرزمینی دنیا به شمار می رود یکی از پرطرفدار ترین وسایل حمل و نقل عمومی در این شهر سه چرخه های موتوری هستند که معمولا به رنگ سبز در شهر دیده ‌می شوند. این وسیله بسیار ارزن تر از تاکسی ها زرد و مشکی دولتی و خصوصی است. بیش از 60درصد سفرهای درون شهری با اتوبوس انجام می شود. این شبکه اتوبوسرانی ایستگاههای مترو را به خوبی تحت پوشش دارند.

مراکز خرید دهلی


در این شهر جواهرات ، فرش و انواع زیرانداز، روسری های رنگارنگ ، سنگ های با ارزش و لباس های ابریشمی و نقره ای خرید و فروش می شود.
از مراکز مهم و ناحیه های خرید می توان به باغ کارول (Karol Bagh) ، کوناوت (Connaught) و چندنی چوک (Chandni Chowk) را نام برد.
خیابان بابا خاراک (Baba Kharak) که در نزدیکی پارلمان هند واقع شده است نیز یکی از مهترین مراکز فروش لباس ها و روسری های هندی است.
یکی از مراکز مهم خرید در دهلی ، مرکز خرید بهشت (Delhi is a shoppers' paradise)می باشد که در آن لباس های ساده و سنتی، زیر نظر بزرگترین طراحان با قیمتی مناسب به مردم عرضه می کنند.
روستای حوض خاص (Hauz Khas Village) در 12 کیلومتری جنوب غربی شهردهلی نیز از دیگر مراکز مهم خرید جواهرات و اجناس با ارزش است.
مجتمع خرید سانتوشی (Santushi) که در کنار هتل های مهم دهلی قرار دارد نیز یکی دیگر از مراکز بزرگ و قابل توجه دهلی است. در این مرکز خرید بهترین لباس هایی که نخ های آن به وسیله دست ریسیده شده است به مشتریان عرضه می شود. در برخی از مراکز خرید سنتی دهلی حجم زیاد لباس های های آویخته شده بر در مغازه های به حدی است که مشتریان به سختی می توانند آسمان را ببینند.
باغ کارول (Karol Bagh) مهمترین مرکز خرید در حوض خاص (Hauz Khas) است.
یکی دیگر از مراکز تجاری شهر دهلی مرکز دیلی هت (Dilli Haat) است. این مرکز که ظاهری مانند بازار دارد و در تمامی روزهای هفته باز می باشد. در این مکان می توان انواع پارچه ها و لباس ها و روسری های محلی هند را خرید. خریدی که تجربه ای هنری را برای گردشگر به ارمغان خواهد آورد.
از دیگر مراکز خرید در دهلی می توان به بازار سدر (Sadar) اشاره کرد. مکانی پرانرژی و پویا که بزرگترین ناحیه تجاری دهلی است و تمامی اجناس مورد احتیاج گردشگران در آن موجود است.

.

.

برای مشاهده تور های هند کلیک کنید
۱۵ مرداد ۱۳۹۳ (به‌روز رسانی شده در: 20 شهریور 1394)

نظرات کاربران